Vaarwel Stonesforum Peetvader Cor †

‘Onze’ Cor is niet meer, zaterdag 6 augustus is hij op
64-jarige leeftijd overleden. ‘Time Waits For No One’

Cor was wat ons betreft de Padre de Familia van de Nederlandse Rolling Stones fans. Of in ieder geval de ‘peetvader’ van de Stonesforum Familie; het Rolling Stones Forum met meer dan 3000 leden dat sinds 2002 een digitale ontmoetingsplaats is voor fanatieke Stones-fans.

 Sinds de jaren zestig bezocht Cor wereldwijd concerten van de Rolling Stones en was hij actief tijdens meetings en andere fan activiteiten. Als PTT beambte verkocht hij op het postkantoor in zijn woonplaats Hilversum tickets voor de Rolling Stones concerten in de Kuip (1995). Dat was de eerste keer dat de kaartverkoop via de PTT ging. Een enthousiaste Cor zorgde ervoor dat zoveel mogelijk échte fans erbij konden zijn. Door lichamelijke ongemakken zoals rugklachten en gehoor problemen (‘Sad Sad Sad’) stopte hij eerder met werken en ging hij zich meer wijden aan zijn andere grote hobby: het filmen en monteren ervan. Hij deed ook dit weer regelmatig in dienst van de vele Rolling Stones fans die Nederland en België telt en die hem lief waren. Prachtige videoregistraties van optredens van o.a. de tributebands Undercover en de X-Pensive Barbarians bezorgde hem terecht veel waardering én de bijnaam Cor ‘Spielberg’. Verder had hij niks met nicknames en andere digitale opsmuk. Zijn forumnaam en handtekening waren simpelweg ‘Cor’ en zijn persoonlijke tekst: ‘You Gotta Move’. Over zijn tanende gezondheid hoorde je hem zelden. “Ik ben te oud om te rennen” liet hij zich wel eens ontvallen als hij weer gevraagd werd om mee te gaan op een buitenlandse trip. Of: “wat zeur ik dan nog over doofheid…” als hij had vernomen dat het iemand anders minder verging dan hem. Nee, Cor was juiste de eerste die anderen een hart onder de riem stak als het even of langdurig tegen zat. En dat dit bijzonder op prijs werd gesteld blijkt wel uit de reacties na zijn overlijden op het Stonesforum waar hij geheel terecht wordt bestempeld als: een vriendelijke en joviale vent, een lieve man, een heel goed mens, een gezellige kerel en een ouwe reus! Cor hoorde bij het Stones interieur en hij had het Stoneshart op de juiste plaats.

Wij hebben hem acht jaar geleden leren kennen op een moment dat Cor zelf al een lang Stones leven achter de rug had. Cor was het die ons via het Rocks Off messageboard verwees naar het Stonesforum waar we aanvankelijk via het toetsenbord en beeldscherm en later ook in levende lijve van gedachten konden wisselen. Cor heeft altijd heel veel gedeeld met de Stonesfans, van zijn bootleg collectie tot en met de mooie verhalen uit zijn eerdere Stones avonturen. Boeiende verhalen over zijn kameraadschap met Mick Taylor, het geregel en geronsel met tickets, uitwisselen van zeldzame plaatopnamen, gekissebis onder fans (waar hij wars van was) of gewoon een gezellig praatje pot. En dit altijd zonder daar ooit iets voor terug te vragen. En dat was een unieke en een mooie eigenschap. Commentaar op oeverloze forumdiscussies deed hij vaak af met één of twee korte zinnen en altijd met die drie grijnzende smileys eronder
😀 😀 😀 Maar als zijn persoonlijke hulp werd ingeroepen stond Cor met raad en daad voor iedereen klaar en was hij altijd bereid om je uitgebreid te helpen, ‘If You Need Me’. “Ik ben altijd weer blij als ik ook weer een bescheiden bijdrage kan leveren” zei hij hier eens over.

Persoonlijk hadden wij veel waardering voor zijn rechtlijnigheid, zijn tomeloze enthousiasme en zijn snedige humor. Hij kreeg er soms kritiek op maar ook altijd respect voor. “Het Stonesforum was het Stonesforum!” volgens Cor en dus geen Bruce Springsteen-,  U2- of AC/DC-forum! En als hij weer de zoveelste Stones bootleg of eigen dvd productie aan de man bracht wist hij dit ook als geen ander aan te prijzen. Zijn (voetbal)humor en discussies met generatiegenoten en de jonkies zoals met Dartford, Kluifkip, Keith13, Dirk, beautykees, Flashpoint, Nanker, Angie, Glimmer Twins, GimmieShelter, MausWatts, Kobro, De Meeuw, gunface, ondergetekenden (en wie we vergeten te noemen) waren vlijmscherp en doorspekt van lik-op-stuk humor. Het ging soms hard tegen hard maar ondertussen genoten we er met volle teugen van. Cor zelf ook, want als we hem dan weer in real life tegen kwamen zei hij:
“ik heb me weer kostelijk vermaakt en daar gaat het toch allemaal om?!”

Sinds mei hield hij ons weer af en toe vanuit zijn ziekbed in het AMC Amsterdam met de laptop en dongel op de hoogte van zijn lichamelijke toestand. En we vernamen helaas dat het er niet beter op werd. Ondanks dat vertrouwde hij ons nog wel toe: “het zal even wat langer duren voordat de forumdag dvd klaar is, maar verder komen we hier ook wel weer overheen.” En de diehard Stonesfan en volhouder Cor is tot vorige week nog actief geweest op het forum. Helaas zal zijn zoveelste dvd productie, van zijn zoveelste Stones evenement, voor zoveel tevreden Stones-fans voor de eerste keer niet uitkomen, ‘It’s All Over Now’. En in “de ivoren toren” – zoals hij zijn video-opnameplekje tijdens de Stones-meetings altijd noemde – zal het ijzig stil blijven de eerst volgende keer. Want Cor heeft de Stairway To Heaven nu echt voor de allerlaatste keer beklommen. We troosten ons met de gedachten dat hij in het hiernamaals ongetwijfeld Brian Jones en Ian Stewart tegen het lijf zal lopen, en zo niet dan zoekt hij ze wel op want Cor is en blijft een volhouder met een missie.

Cor, bedankt voor alle mooie Stones belevenissen, je verhalen, humor, kerstgroeten, schitterende video registraties… je aanwezigheid. Voor ons zijn het waardevolle herinneringen voor het leven. ‘May the good Lord shine a light on you’.

Katrien, kinderen, familie en vrienden, heel veel sterkte toegewenst met de verwerking.

Arjan (JackDaniels) & Giel (Gillespy)

13 thoughts on “Vaarwel Stonesforum Peetvader Cor †”

 1. Frans Welling (Flashpoint)

  Giel en Arjan,

  Een prachtig beschrijving van een “prachtig” mens en vriend.
  We gaan Cor vreselijk missen!!!

  Familie en vrienden veel strekte gewenst met dit grote verlies!

  Frans Welling

 2. Harry aka Gunface

  Arjan en Giel een zeer mooi eerbetoon aan juliie en onze Cor..Heel veel kracht voor allen voor wie Cor dierbaar was.
  We gaan je missen Cor…..

 3. Vandaag mijn broer vaarwel moeten zeggen. Ik weet dat zijn hart lag bij de Stones en het forum.

  Ik zal hem missen, zijn plagerijen, die ik natuurlijk vanaf kind heb meegemaakt, maar ook de liefde die hij had voor zijn familie. Onze kerstdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Hij had een grote mond, maar een heel klein groot hart.

  Dank jullie voor de lieve woorden.

  Ingrid Bergsma (zuster van Cor)

 4. John (Stonesfan)

  Heel mooi mannen, zo was Cor.
  We zullen Cor missen.
  Heel veel kracht voor allen voor wie Cor dierbaar was.

  John,Eindhoven.

 5. Paul (Maus Watts)

  Giel, Arjan

  Bedankt maten voor deze fijne prachtige bespiegeling over deze fijne prachtige Stonesvriend. Mooi geschreven.Thanks

  Kathrien, kids, familie en vrienden, heel veel sterkte met dit grote verlies.

  PM

 6. Arjan en Giel,
  wat hebben jullie de herinneringen aan Cor goed, fijn en respectvol beschreven. We zullen Cor op[ vele manieren verschrikkelijk gaan missen. Sterkte voor iedereen die hem dierbaar was.

 7. Frans (Kluifkip) en Mieke

  Giel en Arjan, wat een prachtige woorden voor deze lieve ouwe reus,
  we gaan Cor verschrikkelijk missen.

  Wij wensen zijn vrouw en kinderen héél veel sterkte in de komende moeilijke weken.

  Frans en Mieke

 8. Kees Starmans "Dartford"

  Giel en Arjan fantastisch mooi geschreven.
  Joke en ik zijn er kapot van.

  Katrien en de kinderen uit de grond van ons hart héél veel liefs en sterkte.

  Ik zal hem missen mijn lievelings Amsterdammer.

  Kees en Joke

 9. Willem GimmieShelter

  Mannen wat een mooie bloemlezing van wat Cor voor ons allemaal heeft betekend.
  Met respect en niets dan respect geschreven. Helaas zal het forum niet aanwezig kunnen zijn bij Cor zijn laatste gang, dat kun je alleen maar respecteren.
  Dan wil ik hier mijn deelnemening betuigen aan zijn vrouw ( die ik wel eens ontmoet heb ) en zijn kinderen, en weet dat zij met heel veel liefde aan Cor zullen denken, in moeilijke tijden. Cor R.I P my friend.

 10. Jan van Ofwegen (Keith 13)

  Arjan en Giel, dank voor jullie prachtige in memorial!
  Ik zal er zorg voor dragen dat het in bezit komt bij zijn nabestaande.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: