About Us

The Blues Alone? …….

…………. wil jullie stimuleren om uit je luie stoel te komen en de concertzaal in te gaan om zelf te ervaren wat de magische werking van live muziek is. Er gaat namelijk niets boven het beleven van de muziek met de artiest zelf in een concertzaal, theater of festival.

Not The Blues Alone ?

De muziek die we met verslagen en foto’s van live-concerten op TheBluesAlone? promoten wordt, uiteraard, weerspiegelt door  de smaak van onze redactie. En dat is de smaak van liefhebbers. En deze liefhebbers houden niet alleen van -vooral veel- blues, maar ook americana, soul, jazz, country, rock, singer-songwriter en nog veel meer. Je vindt hier niet alleen verslagen van de ‘oude’  grootheden, maar meer nog van de hedendaagse muzikanten. Maak hier kennis met onze verslaggevers en fotografen en met hun muzikale voorkeuren.

(c) Copyright: Alle afbeeldingen en teksten zijn in copyright van TheBluesAlone? tenzij anders vermeld.

 • Nicolette

  Managing Editor/Reporter

  Hallo beste lezers, Geboren in 1960, en op jonge leeftijd al geïnteresseerd in boeken en muziek. In mijn ouderlijk huis was er altijd muziek, van de 'pick-up', de radio of mijn grootmoeder die altijd zong! Tot aan de dag van vandaag moet ik thuis altijd muziek horen. Een huis zonder muziek is als een huis zonder 'soul' en daar krijg ik de 'Blues' van….. Qua muziek ben ik van de 'Soul Generation' maar Blues, Jazz en vooral 'singer/song writers'” zijn ook niet te versmaden. Denk maar aan Warren Zevon, Bob Dylan, Tom Waits, Malcom Holcombe, Bob Forrest, etc. Vroeger op school vond ik het al heel leuk om een opstel of dictee te schrijven én met goede resultaten. Lezen is nog steeds één van hobby’s maar natuurlijk ook muziek en talen (ik spreek er 5). Teksten zijn voor mij nog steeds nummer 1!!! Was het maar waar dat ik liedjes kon schrijven ….!! Ooit begon ik recensies van anderen vertalen, niet wetende dat ik sinds kort zélf voor 'The Blues Alone?' recensies schrijven! Ik vind het geweldig leuk om te doen en ja, waarom niet eerder……? Ach, 't is nooit te laat om te beginnen!!!! Veel plezier met 'The Blues Alone?'

 • José Gallois

  Photographer
  Website

  Bonjour Chers Lecteurs, In 1970, toen ik nog maar 15 jaar jong was, ben ik, in Frankrijk waar mijn roots liggen, al begonnen met foto’s maken. Achteraf gezien heb ik het 'foto virus' van mijn grootmoeder overgenomen en ben ik altijd in kunst en fotografie geïnteresseerd geweest. Qua muziek heb ik altijd een zwakte gehad voor Blues en Rock & Roll, maar ook voor Jazz! Mijn muziek-palet begint bij Eddie Cochran, Elvis tot Tom Waits maar ook niet te vergeten Miles Davis, Marcus Miller etc …te veel om te noemen. Ik heb nog steeds mijn analoge body maar ik moet met het digitale tijdperk mee. Alles moet snel, snel en liever nog sneller…. Jammer, ik mis de spanning bij het labo met de vraag; is het gelukt ...…??? Ik probeer altijd de sfeer van een concert over te brengen in mijn foto’s maar ik probeer vooral de ziel van de artiesten vast te leggen. Makkelijk is dat niet maar daar houd ik juist van! Ik ben constant op zoek naar een uitdaging qua plek, tijd, belichting en beweging. Soms lukt dat en soms ook niet….That's the way of the Game!! Tot ziens en veel plezier met bladeren in “The Blues Alone?” Grt, José

 • Gerrie van Barneveld

  Gerrie van Barneveld(1963) geboren te Assen. Vanaf mijn jonge jaren veel belangstelling voor muziek. Dat werd nog groter toen ik kon werken bij de muziekafdeling van Vanderveen. Daar werk ik nu nog steeds. Door concertbezoek kreeg ik ook interesse in de fotografie. Sinds een ruim aantal jaren mag ik daarom graag fotograferen bij concerten. Mijn muzikale voorkeuren liggen vooral bij de Blues, Roots en Rock. En ik ben een liefhebber van gitaristen.

 • Ria Pronk

  Reporter
  Website

  Rian zingt blues, schrijft blues en leeft blues. Ik ben lid van het programmeerteam van de Amer te Amen en schrijf recensies voor TheBluesAlone?

 • Gillespy

  Reporter
  Website

  Giel van der Hoeven (1961) schrijft sinds de jaren tachtig, aanvankelijk verslagen over sport, reisverhalen, songteksten, over beeldende kunst (voor Stichting Beeldende Kunst Westland), columns en de laatste jaren uitsluitend over muziek. Voornamelijk live reviews en interviews voor TBA? en zijn eigen blog VDH-online.nl en hij is editor van het Willy DeVille International Fans blog. In 1998 is hij ook begonnen met het schrijven van proza en poëzie. Hij schrijft romans (o.a. Op Het Live Geschreven en Comeback Kids in Drenthe) en heeft vanaf 2006 een aantal fotoboeken/dichtbundels in eigen beheer uitgebracht. Gedichten met een knipoog, humor en ernst onder eigen naam en onder het pseudoniem Gillespy.

 • Arjan

  Photographer
  Website

  Arjan Vermeer fotografeert al vanaf zijn jeugd. En, begin tachtiger jaren, waren concertfotos daar een belangrijk onderdeel van. Zijn tweede passie is muziek, met name live-muziek. Van klassiek tot en met delta-blues en alles wat daar tussenin zit heeft zijn belangstelling. Met TheBluesAlone? kan hij , door live muziek en fotografie te combineren, zijn passie doorgeven aan andere liefhebbers.