Bospop-tip: Yasmin !! . . . . . met rockbloed

De Bospop-tip van TheBluesAlone? is ….:

Yasmin is in 1991 geboren in Maassluis,………….. met rockbloed. Al op 3-jarige leeftijd loopt ze rond met een gitaar, die de rode draad wordt door haar leven. Op 6-jarige leeftijd gaat Yasmin op gitaarles. Geïnspireerd door de muziek die haar zus draait en de beelden die zij op televisie ziet, lijkt het spelen van gitaar een pure passie voor haar. Al vroeg blijkt dat Yasmin en haar gitaar onafscheidelijk zijn. “Wanneer iemand mijn gitaar enkel aanraakte of er te lang naar keek, kreeg die persoon een uitbrander, niemand kwam in de buurt van mijn gitaar”.

Het is 2005, als Yasmin op de middelbare school zit. Een van haar vriendinnen vraagt haar het gitaarspelen te leren. Dit pakt zo goed uit, dat ze besluit met wat vrienden een bandje te beginnen. Add-on is geboren. De zangeres houdt het echter al snel voor gezien en als noodoplossing besluit Yasmin naast het gitaarspel, ook de zang voor haar rekening te nemen. Yasmin blijkt te beschikken over een prachtig eigen geluid, wat zeer goed aansluit bij de rocky sound die Yasmin op de gitaar zo eigen is.

In 2009 tekent Yasmin een platencontract bij 8ball Music, iets waar ze bijzonder trots op is. Ze schrijft haar nummers voor het grootste gedeelte zelf. “Muziek is een manier van uiten voor me, enkel als ik mijn eigen stempel kan drukken op mijn muziek, kan ik de emotie overdragen naar het publiek”. Ze werkt samen met producer Holger Schwedt, een samenwerking die is voortgekomen uit het samen schrijven van een radionummer. Als resultaat hiervan is haar eerste single ‘Why don’t you go’. Onlangs ontving ze haar debuutalbum, FRIEND OR FOE uit handen van 3FM DJ Giel Beelen tijdens de albumpresentatie in Amsterdam.

Op vrijdag 8 juli staat Yasmin op het programma van Bospop. Op het festivalpodium is zij helemaal in haar element en weet zij met haar stoere houding het hele publiek mee te krijgen. Deze festivaldame staat haar mannetje meer dan goed op het podium.  
“Ik wil Nederland wakker schudden met mijn muziek. Er is al veel te weinig rockmuziek.

CU @ BOSPOP

 

PS.  lees ook onze review van Friend or Foe.

 

 

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: