DVD-opnames B.B. King & Friends @ Royal Albert Hall

tekst door Arjan Vermeer, foto’s van B.B. King door Arjan Vermeer op NSJF2009

Op 28 juni jl. liep The Royal Albert Hall vol met bluesliefhebbers om te luisteren naar de Koning van de Blues, B.B.King !! In september a.s. wordt ‘Blues Boy’ King alweer 86 jaar. Maar daar is nog niets van te merken tijdens het concert in Londen. Tijdens de laatste 40 minuten van het concert komen een aantal special guests King vergezellen: Slash, die de zaal voorziet van heerlijke slowblues solo’s en wiens tophat uiteindelijk op King’s hoofd beland; Mick Hucknall, waarvan King opmerkt “I never heard a white man sing like he sang.”; ‘Stone’ Ronnie Wood, die een mooie slide partij mag spelen, maar overtroffen wordt door de slide-master himself, Derek Trucks en Susan Tedeschi, waarvan King zich afvraagt waarom ze nu met die gitarist is getrouwd, waarna Derek het antwoord op zijn slidegitaar poduceert en King reageert met “Now I know why you married him”.

Al met al een gezellig blues-onderonsje geheel in de story-telling style van B.B.King. Alle mooie nummers zoals Thrill is Gone, Guess Who, Key To The Highway, You Are My Sunshine komen voorbij, maar niet nadat King daar uitvoerig commentaar bij heeft gegeven. Daarbij betrekt hij het publiek regelmatig. Het is alsof je bij hem thuis op bezoek bent en toevallig wat songs te horen krijgt.

Volgens Classic Rock is het hele concert gefilmd voor een toekomstige DVD release. Maar -voor de liefhebbers die niet kunnen wachten- verschijnt op 29 juni nog een CD van Lee Ritenour, ‘6 strings theory‘, met daaop bijdragen van B.B.King en vele andere grote gitaristen.

B.B.King speelt op vrijdagavond 8 juli a.s. op het North Sea Jazz Festival. Susan Tedeschi & Derek Trucks doen dat op zaterdagavond 9 juli. Ron Wood en Mick Hucknall zijn op vrijdag 8 juli te bewonderen op Bospop

 

bron: The IndependentClassic Rock

1 thought on “DVD-opnames B.B. King & Friends @ Royal Albert Hall”

  1. Ik weet dat het vloeken in de kerk is en met alle respect en admiratie voor deze sterren en mijn aanbidding voor BB King, maar als het niet voor die solo was van Mr Trucks ergens daar middenin de 2e clip was dit toch een ongelooflijk slaapverwekkende bedoeling, djezus

Comments are closed.

%d bloggers like this: