Moulin Blues 2022 UPDATE!!!

Lezers van The Blues Alone?, beste bluesliefhebbers er hebben zich wat kleine aanpassingen in de line-up van Moulin Blues 2022 voorgedaan die TBA? graag met u wilt delen zodat u als bezoeker beslagen ten ijs komt met uw persoonlijke spoorboekje ten aanzien van de optredende artiesten.

Moulin Blues 2022 komt dichter en dichterbij: nog maar 36 dagen tot de start van de 35e editie van het eerste open air festival van het seizoen 2022! De organisatoren kunnen in ieder geval niet wachten om ons na lange tijd weer te mogen verwelkomen in Ospel!

De online voorverkoop is inmiddels in volle gang en ze kunnen ons nu al verklappen dat het een drukbezocht bluesfeest gaat worden.
Je kunt je nog van een plek verzekeren en je tickets HIER bestellen.

Dagticket vrijdag: € 55,00 *
Dagticket zaterdag: € 75,00 *
Combiticket: € 110,00 *

Ticketprijzen zijn *excl. €4,95 servicekosten per transactie

Naast een plattegrond (zie onderstaand) waar de nieuwe ingang van het festivalterrein zich bevindt is er ook een update in de line-up.

De 35e editie van Moulin Blues zal plaats vinden op een nieuwe locatie. De organisatie heeft deze nieuwe locatie gevonden en verlaat hiervoor de vertrouwde Meijelsedijk waar het festival sinds 1986 werd georganiseerd. De nieuwe locatie ligt aan de Vrijkebomenweg/Venloseweg in Ospel, 1 km verwijderd van het vorige festivalterrein.

nieuwe locatie MB

Helaas is het voor Bonnie Bishop, Delta Generators, Danny Franchi en Cam Cole niet mogelijk gebleken om hun opwachting te maken tijdens Moulin Blues 2022. Men is meteen gaan schakelen en denken in PM Warson, Errol Linton, Ticket West en The Bluesanovas waardige vervangers te hebben kunnen boeken.

PM Warson

Wat krijg je als Leon Bridges mixt met James Hunter Six met een vleugje Bob Dylan? De Britse one-man soul factory genaamd PM Warson! Ondanks dat hij opgroeide in een Brits dorpje waar voornamelijk heavy rock, New Wave en Indie te horen was, werd PM Warson aangetrokken tot de Rhythm & Blues van halverwege de vorige eeuw. Vorig jaar bracht hij zijn zelfgeproduceerde debuutalbum True Story uit. Met sounds variërend tussen blues, jazz, swing met een vleugje pop en soul. True Story werd enthousiast ontvangen in de Britse muziekscene, zo tipte UK-soul DJ Craig Charles van de BBC PM Warson voor de ‘Big for 2021’. PM Warson zal ook op Moulin Blues gegarandeerd de voetjes van de vloer spelen dus zet hem maar snel in je spoorboekje!

Errol Linton

Mondharmonicafenomeen Errol Linton is geboren en getogen in de kleurrijke Londense wijk Brixton, maar heeft Jamaicaanse roots. Hij groeide op met de ska- en reggae- en Louis Jordan-platen van zijn pa, maar verloor als tiener zijn hart aan de blues. Al ruim dertig jaar verpakt hij zijn roots en passie in een originele mix van Chicago blues en reggae. Linton begon op straathoeken maar inmiddels kreeg hij al drie keer de Award voor British Best Harmonica Player uitgereikt.

Ticket West

Ticket West komen uit Nederland en werd geïnitieerd door twee broers Pascal en Walter Wilhelm. De band speelt West Coast Blues en werden o.a. beïnvloed door William Clarke, T-Bone Walker, Rod Piazza en Pee Wee Crayton. Beide broers startten aparte carrières in de muziek, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu maken ze samen muziek. Het eerste album High Class Horse met niemand minder dan Harp Mitch op zang/bluesharp en Nathan James op gitaar zag in 2020 het levenslicht. Voor hun 2021 album Cab Driving Man werd er samengewerkt met een verscheidenheid aan bevriende muzikanten. Twee verschillende albums maar beiden oogstten lovende kritieken. Op Moulin Blues 2022 live te beluisteren!

The Bluesanovas

The Delta Generators worden vervangen door de jonge Duitse Rhythm & Blues formatie The Bluesanovas komen uit Münster waar een boeiende blues-scene heerst. Hier komen o.a. bekende namen zoals Kai Strauss, Memo Gonzalez, Jimmy Reiter, Christian Rannenberg uit voort. The Bluesanovas werden al op jonge leeftijd ingezogen in de Münster en Osnabrücker blues-scene. Met inmiddels twee albums op zak werden ze in september 2019 winnaar van de Duitse blueschallenge.

Moulin Blues is niet alleen het gezelligste festival van Nederland, maar heeft ook de gezelligste festivalcamping! Direct naast het festivalterrein, met goede voorzieningen en plaats voor iedereen! Klik HIER voor meer informatie.

 

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: