Trossen los voor Blues On The River, check out de line-up!

Blues on the River is al sinds 1998 een jaarlijks terugkerend bluesspektakel op de Maas in Rotterdam.

Vierden de organisatoren van Blues On The River in het eerste jaar nog een bluesfeestje op een bootje met 270 gasten en drie bands aan boord. Inmiddels is Blues On The River uitgegroeid tot een ‘bekend’ festival in Nederland voor bezoekers van alle leeftijden. Ook de blues bands weten dat Rotterdamse feestje zeer te waarderen.

De laatste jaren heeft men vier bands aan boord en worden er zo’n 500 à 600 gasten per avond verwelkomd die graag hun favoriete muziekgenre op de wateren in en rond Rotterdam beluisteren en beleven.

Blues On The River vindt traditiegetrouw altijd plaats in de maand Juni.
De voorverkoop van de kaarten is zoals altijd op 2 januari gestart.

Uit een groot aanbod van bands, worden ieder jaar met grote zorg vier bands geselecteerd ieder met verschillende ‘blues’ speelstijlen zodat er voor een ieder wat wils aan boord is.

De editie van 2022 laat wederom weer een mooie selectie zien……

Black Cat Biscuit
37885947922_824dc6e804_oBlack Cat Biscuit won the Belgian Blues Challenge 2018 in Haacht waarna ze deelnamen aan 2019 European Blues Challenge in Ponta Delgada op de Azoren. Daar wist de band een vierde plaats te behalen. Black Cat Biscuit speelde de voorbije jaren op heel wat bekende festivals en in blues-clubs en nu dus op Blues On The River. Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten. Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig die je niet mag missen, hierna zal niets meer hetzelfde zijn!

The Hoochies
44668397252_c915a1598d_oDe bandleden van The Hoochies zijn allen mannen die een berg aan ervaring meebrengen uit hun eerdere bands zoals o.a. Cuban Heels, Drippin’ Honey en Memo Gonzalez. The Hoochies zullen het tussendek onveilig gaan maken met hele vette blues. Vette, rauwe blues in de traditie van Little Walter en The Red Devils gebracht door ervaren rotten uit de Nederlandse top blues scene.

The Fortunate Sons

De bandleden van The Fortunate Sons liepen al eerder over de gangway van Partyschip de Ameland om aan boord te stappen en voor de blues-fijnproever een mooi feestje te bouwen.
Tegenwoordig trekken The Fortunate Sons vooral langs de theaters door het land, speciaal voor de organisatoren van Blues On The River spelen ze nog één keer op Partyschip De Ameland.
Stonden deze gelukkige zonen eerder op het bovendek en speelden zij het dak eraf, op de editie van 2022 staan ze op het hoofdpodium zodat er nóg meer mensen van deze top band kunnen genieten! Een weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival!

SaRon Chrenshaw met Blind B & The Visionairs
24014768487_aec565ee9d_oDeze SaRon Chrenshaw stond in 2017 al eerder op het podium van Blues On The River en komt wederom speciaal voor het blues spektakel op de Rotterdamse Maas naar Nederland.
SaRon Crenshaw is een Amerikaanse gitarist en zanger, hij leerde op tienjarige leeftijd gitaar spelen en met al die jaren ervaring is hij momenteel een zeer getalenteerde gitarist. In de jaren zeventig en tachtig was hij bassist bij diverse bands in New Jersey, New York en South Carolina. SaRon deelde het podium met heel wat getalenteerde artiesten, zoals Lee Fields, Denise Lasalle, Bobby Rush en Chuck Roberson. Het afgelopen decennium was SaRon heel actief in blues-clubs en festivals langs de Oostkust van de USA. In 2010 en 2011 mocht SaRon zelfs openen voor B.B. King en Robert Cray. B.B. King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy stonden aan zijn wieg van SaRon’s liefde voor bluesmuziek. SaRon speelt op een Gibson Lucille gitaar, die door B.B. King eigenhandig ondertekend is. Crenshaw is een krachtige entertainer die nooit bang is om zich in het publiek te mengen.

Wanneer?
Vrijdag 17 Juni 2022 en Zaterdag 18 Juni 2022 (reeds uitverkocht)

Waar?
Partyschip De Ameland vertrekt vanaf de drijvende stijger in de Parkhaven, vlak onder de Euromast en naast het Chinese hotel/restaurant.
LET OP!!! Het inschepen begint 19:00 uur en om 20:00 uur vertrekt het schip.
De route wordt op de avond bepaald i.v.m. tij, stroming en andere factoren. Dordrecht, Kinderdijk, de Rotterdamse havens worden meestal wel bezocht.

Kaarten à € 35,00 te koop via onderstaande mogelijkheden
E-mail:
kaarten@stichtingbluesontheriver.com
óf
Telefonisch:
Peter = 06 41387724
René = 06 46741994

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: