‘T MAG WEER!! – Binnenkort te zien en te horen @ Haarlem Blues Club

Minimaal eens per maand organiseert de Haarlem Blues Club een blues evenement. U kunt hier in een ontspannen, laagdrempelige sfeer genieten van een programmering van internationale muzikanten met allure.

Nu ze weer publiek mogen ontvangen is dit natuurlijk niet te vergelijken met voorgaande jaren i.v.m. de Corona-regelgeving maar de organisatie meent toch voor de broodnodige concerten te kunnen zorgen. Wie en wat kunnen we binnenkort in Circus Hakim verwachten?

Zaterdag 05 Februari – Little Steve & The Big Beat
Rhythm & Blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritmesectie. Little Steve & the Big Beat creëert een eigen sound waarbij stilstaan geen optie is.
StevenBinnen korte tijd na hun debuut hebben Little Steve & The Big Beat een gerenommeerde reputatie in binnen en buitenland weten op te bouwen zoals met hun optredens in/op b.v. North Sea Jazz Club, Breda Jazz Festival, Zwarte Cross, Blues Peer, het Franse Seven Nights To Blues en Nuit Du Blues e.v.a. Hun debuut album ‘Another Man’ stond in Engeland in de top 3 van meest gedraaide albums (Independent Blues Broadcasters Association, Jan 2017). Bovendien werd het gezelschap genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2015 in categorieën Beste Band, Beste Zanger én Beste Drummer.
De band bestaat naast Steven van der Nat op gitaar en vocalen uit Martijn van Toor en Evert Hoedt op tenor en bariton sax, Bird Stevens op basgitaar en Jody van Ooijen op drumms.

Zaterdag 26 Februari – Greg Izor (US) feat Thomas Toussaint Band

Een mash-up van Louisiana grit, Austin soul en low-down Chicago heat, blues harmonica powerhouse Greg Izor wordt erkend als een van de belangrijke nieuwe namen in de blueswereld.
Izor’s muziek is diepgeworteld in een traditioneel geluid en gevormd door de invloed van de harmonicameesters. Izor’s songwriting en spel zijn niet te missen, omschreven als “een brede muzikale achtergrond die alle soorten Amerikaanse roots ritmes omvat”. Voor deze tour wordt hij begeleid door de band van Thomas Toussaint.
Izor grootIzor, afkomstig uit Vermont speelde tijdens zijn jaren in Louisiana met o.a. Eddie Bo, Jerry ‘Boogie’ McCain, Henry Gray, Wolfman Washington, Oliver ‘La La’ Morgan, en Clarence ‘Gatemouth’ Brown – hij verdiende zelfs een plaats in de huisband van Gate’s barbecue tent in New Orleans.
Na een succesvolle carrière in Louisiana en optredens op het New Orleans Jazz and Heritage festival en Jazz Fest harmonica shows, pakte Izor zijn instrumenten in en zette zijn zinnen op Austin. Daar kwam hij in contact met Pinetop Perkins, Gary Primich, Derek O’Brien, Denny Freeman, en Marcia Ball maar ook met hedendaagse muzikanten zoals ex-Fabulous Thunderbirds gitarist Mike Keller, Johnny Moeller en Nick Curran. De man werd door Living Blues Magazine al beschreven als “Dat zeldzame totaalpakket – een creatieve zanger, harmonicaspeler, songwriter, en showman.” Izor kreeg ook een optreden als frontman van de legendarische Texaanse band Anson Funderburgh and the Rockets. Hiermee heeft Greg de traditie van een van zijn helden, Sam Myers, hoog gehouden.

Zaterdag 19 Maart – The Gumbo Kings
Een vijfkoppige alligator die uit de Nederlandse moerasdelta komt gekropen en ook nog ‘es strak in het pak gestoken. Deze jonge muzikanten hebben een moderne eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ‘n Blues. Een liveshow van The Gumbo Kings brengt je naar chique nachtclub alwaar een feestje langzaam tot een absoluut kookpunt wordt gebracht. Deze jongens zijn dan ook onvervalste romantici. Kijk alleen wel uit voor de scherpte tandjes……
Gumbo grootSinds de oprichting werkt de band door kilometers aan podium te vreten gestaag aan een groeiende schare fans. In 2019 was The Gumbo Kings de meest geboekte band van Popronde. In 2020 stond de band op het NPO Soul & Jazz podium op Noorderslag.
Met de nieuwe plaat ‘In The Dark’ komen de mannen van The Gumbo Kings met het meest persoonlijke statement tot nu toe. Het album is donkerder dan het eerdere werk, met thema’s als eenzaamheid en verlangen. Als klap op de vuurpijl werd het album ook nog eens op gedurfde wijze geproduceerd door niemand minder dan Paul Willemsen (Michelle David & the TrueTones)!! The Gumbo Kings zijn achtereenvolgens Boy Vielvoye (bekend van Sugar Boy & The Sinners) op vocalen en bluesharp, op gitaar en vocalen Marc ‘Magic Johnson’Jansen, op toetsen ‘St. Thomas’ Hanenberg, de bass wordt bespeeld door Jonne Venmans, op drumms zien we Remon Hubert (o.a. Caro Emerald)

Zaterdag 02 April – Tomi Leino Trio (Fin)
Deze toppers spelen de enige show in Nederland van deze tour en het management is blij dit trio te hebben kunnen strikken voor een show in Haarlem Blues Club!
Tomi Leino Trio is één van de meest succesvolle bluesbands uit Finland. De band toert regelmatig in Scandinavië en Midden-Europa en bestaat uit drie bluesspecialisten. Ieder hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de samenwerking met Amerikaanse bluesmeesters als wijlen James Harman, R.J. Mischo, wijlen Barrelhouse Chuck, Terry Hanck en vele anderen.
TommieTomi Leino is zanger/gitarist/bluesharpist uit Helsinki, Finland. De leden van de ritmesectie – Jaska Prepula op bass & gitaar en Mikko Peltola op drumms – spelen sinds hun tienerjaren de blues en hun stevige bluesgroove is al op vele Amerikaanse en Europese gerenommeerde festivals te horen geweest.
Leino bracht in 2016 hun laatste cd Hip Shootin’ uit welke lovende recensies oogstte in de blues-scene.

Zaterdag 07 Mei – Lindsay Beaver & Brad Stivers (Can/US)
Alligator Records president Bruce Iglauer was verheugd om haar in de gelederen op te nemen aldus zijn woorden “Ik ben zeer verheugd om Lindsay Beaver te verwelkomen in de Alligator Records familie. Ze is een groot jong talent. Haar songs roepen de geest op van 1950s en ’60s R&B en blues, maar haar zang en spel geven ze een rauwe, rockende punk energie. Haar muziek zit vol onverbloemde emotie en kracht.”
Wanneer soul-zingende drummer, songwriter en bandleider Lindsay Beaver het podium betreedt maakt ze meteen een onvergetelijke indruk. Ze staat vooraan bij haar drummstel en zingt elk nummer vanuit het diepst van haar ziel. Ze brengt blues, R&B en old school rock ‘n’ roll met punk-rock energie, zingt met een stem boordevol attitude en soulfulness.
Brad grootHaar partner en soulmate Brad Stivers is een ongenaakbare entertainer met een prachtige gitaarsound en is daarnaast gezegend met een prachtige stem. Aangevuld met de ever-steady contrabassist Josh Williams heeft het management van Haarlem Blues Club hier een dijk van een band te pakken. Get your vitamins!

Zaterdag 25 Juni – Doug MacLeod (US)
MacLeod staat bekend om zijn sublieme songwriting, gitaarviturositeit, warme soulvolle zang, humor en onvergetelijke live optredens. De kern van een optreden van Doug MacLeod is zijn talent voor het vertellen van verhalen, waarbij hij personages – van gezichtsloze tot legendarische – opvallend tot leven wekt.
DougMacLeod’s spel bezorgde hem sideman optredens met George ‘Harmonica’ Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie ‘Cleanhead’ Vinson, Lowell Fulson en Big Mama Thornton. In 30 jaar, 21 studio albums, diverse live platen, compilaties, een blues gitaar instructie DVD en een live performance DVD, heeft MacLeod constant lovende kritieken gekregen. Zijn songs werden gecoverd door vele artiesten waaronder Albert King, Albert Collins, Joe Louis Walker en Eva Cassidy.

BELANGRIJKE MEDEDELING m.b.t. kaartverkoop:

Een bezoeker die een kaart koopt via de ticketshop heeft te allen tijde voorrang op een bezoeker die per e-mail reserveert. Dat betekent dat, indien men per e-mail reserveert en het evenement lijkt in de voorverkoop te gaan uitverkopen, u per e-mail op de hoogte wordt gebracht en wordt geadviseerd alsnog via de ticketshop te bestellen om de plek te kunnen garanderen.

Tickets: klik HIER voor online tickets.

Check zolang de Corona restricties niet opgeheven zijn ALTIJD de website voor actuele aanvangstijden!!!!
Zaal opent een uur voor aanvang.

Locatie:
Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Parkeren kan gratis voor de deur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: