NIEUWE DATUM!!! The Original Strikes @ Musicon – Den Haag

Musicon is in de jaren negentig geboren uit de vraag naar oefenruimtes, popmuziekles en een poppodium. In het Haagse cultuurveld heeft Musicon inmiddels zijn eigen plek veroverd waarnaast zalen er ook een sfeervol muziekcafé te bezoeken is. Musicon is heilige Haagse muziekgrond, met jaarlijks meer dan 15.000 concertbezoekers. Er wordt actief bijgedragen aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van Den Haag met prijswinnende programma’s voor jong & oud. Wordt Musicon nu ook een venue waar bluesmuziekanten en -liefhebbers samenkomen?
MusiconIn ieder geval is Musicon Woensdag 02 Maart a.s. het thuis van The Original Strikes!

Bluesharpist/zanger Pieter van der Pluijm a.k.a. ‘Big Pete’ is inmiddels in de blues-scène van de Lage Landen geen onbekende meer. Pieter was zo’n 25 jaar geleden voornamelijk actief als gitarist in diverse rock bands, maar toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler’s The Red Devils ging hij vanaf dat moment vol voor de mondharmonica oftewel de ‘Mississippi Saxophone”.
sliderBigPete1Big Pete bleek een begenadigd talent te zijn op dit instrument en kreeg een platencontract bij het Amerikaanse Delta Groove Records label. De eerste cd die hij voor dit label opnam ‘Choice Cuts’ uit 2011 bleek een schot in de roos mede ook door dat de “grote jongens” van dit label mee participeerden kreeg deze schijf een groot bereik. Zoveel zelfs dat hij na de tragische dood van Lester Butler verschillende optredens deed met The Red Devils in de Verenigde Staten en Europa. Ook werd er in 2017 een nieuw album met hen uitbracht onder de titel ‘The Return Of The Revils’ waarna Big Pete zelfs met deze band als support act van Z.Z.Top op Europese toernee ging.
597A5073-BorderMakerMaar vóór al bovenstaande wapenfeiten was zijn eerste bluesband The Strikes in 2004, deze band bereikte in hun korte bestaan een enorme schare liefhebbers en namen het nog immer legendarische album ‘Bathroom Acoustics’ op. Dit zette het traditionele blueswereldje behoorlijk op zijn kop. Na een reünie optreden in 2018 besloten de jongens om wat regelmatiger samen te gaan optreden. Bassist Roelof Klijn heeft als begeleider van diverse bluesartiesten o.a. Malford Milligan en nu ook in de theater tour The Sound Of Blues & Americana van Johan Derksen en enkele andere formaties genoeg werk voorhanden. Gitarist Sjors Nederlof is al vanaf zijn zestiende actief bij Coup De Grace plus verschillende nationale en internationale acts o.a. Anouk, Jan Akkerman, Matt Scofield. Nederlof kreeg in 2011 de Best Dutch Blues Gitarist Award en is muziekdocent op de gitaaracademie in Rotterdam. Natuurlijk is ook nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen deel van The Original Strikes. Een bekende in de scène, het is makkelijk om te zeggen met wie hij níet heeft meegespeeld, hij begeleidde vele Amerikaanse artiesten op tour maar ook mag hij deel uit van diverse bands. Hij is met recht “The King Of The Shuffle”. Allemaal volbloedmuzikanten die hun oeuvre in perfect harmonie ten gehore brengen. Pieter ‘Big Pete’van der Pluijm krijgt alle ruimte voor zijn harmonicasolo’s en zijn mede bandleden geven hem de juiste lading in deze hardcore blues, gemeen en smerig met een flinke injectie rock’n roll in de aderen.

Locatie:
Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Woensdag 20 April 2021

Aanvang: 21:00 uur
NB: aanvangstijd kan vervroegd worden – check iv.m. de Corona restricties op voorhand goed de website van Musicon.

Tickets @ € 15.00 p.p. Klik HIER.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: