Enschede wordt op 2 September omgedoopt tot Tuckerville

Op zaterdag 2 september staat recreatiepark Het Rutbeek bij Enschede in het teken van americana, country, blues en folk.

Foto’s: José Gallois, Johan Sonneveld, Gerrie van Barneveld en promo-shots

Drie jaar werkte initiatiefneemster Ilse DeLange aan editie 2017 van Tuckerville. In 2014 was de eerste Tuckerville in De Grolsch Veste in Enschede. Te klinisch vond Ilse en zij ging op zoek naar een betere locatie dan een voetbalstadion. Die werd gevonden in Het Rutbeek, eveneens in Enschede.
Ilse de Lange

Zangeres Ilse DeLange (bekend van hits als So Incredible, Miracle, Hurricane en van haar werk met The Common Linnets) is met haar liefde voor roots- en Americana-muziek en nauwe verwantschap met Twente de drijvende kracht achter Tuckerville. “Voor mij is Tuckerville echt thuiskomen. Niet alleen omdat ik uit de regio kom, maar ook omdat ik zelf groot liefhebber ben van de muziekgenres waar we ons op richten. Het lijkt me dan ook geweldig om zoveel mogelijk bezoekers op mijn eigen festival in mijn eigen ‘thuis’ te verwelkomen.”

Ilse wist Triggerfinger, Racoon en Douwe Bob te strikken. Zelf staat Ilse ook op het podium met The Common Linnets.
Verder zullen onder andere Daniel Romano, Karl Blau, Amy MacDonald, JW Roy, Michelle David and the Gospel Sessions en Bökkers van de partij zijn.
triggerfinger0228Triggerfinger: ‘The loudest band in Antwerp’ en geboren uit het beste dat de Vlaamse rockgeschiedenis te bieden heeft: dat is Triggerfinger. Bij het grote publiek werden de rockers bekend door hun cover van Lykke Li’s I Follow Rivers, maar de sound van de band ligt meer ergens in het midden van Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin. Sinds 2015 was het even flink stil rondom de band (hoewel er hier en daar een solo-uitstapje werd gemaakt),  maar eind augustus zijn ze terug met het nieuwe album Colossus en dat vieren we met z’n allen in Enschede !
RacoonIs het eigenlijk nog wel nodig om Racoon te introduceren? Dankzij hits als Feel Like Flying, Love You More, Oceaan (hun eerste Nederlandstalige), No Mercy en Brick By Brick zijn de mannen uit Zeeland al jaren niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Op dit moment leggen ze de laatste hand aan alweer hun zevende album waarop ongetwijfeld nog veel meer pareltjes zullen staan.
douwe5051Slow Down mag dan wel de titel zijn van één van Douwe Bob‘s grootste hits, zelf is hij drukker dan ooit. Vorig jaar nam de zanger deel aan het Eurovisie Songfestival, bracht hij het album Fool Bar uit én opende hij een bar in Amsterdam. Dat al die drukte niet verkeerd uitpakt, bleek afgelopen jaar na het winnen van een Edison voor Beste Pop. Nu staat hij op Tuckerville en één ding is zeker: ook daar zal Douwe het niet rustig aan doen. Nou ja, misschien even tijdens die paar seconden stilte tijdens Slow Down

Daniel RomanoDenk je aan countrymuziek, dan denk je aan songs over liefde en haat, trouw en verraad, drankmisbruik, mooie samenzang en pedal-steelgitaren. Je denkt misschien niet aan Daniel Romano, maar deze jonge Canadees weet je zonder moeite mee te nemen naar de hoogtijdagen van zijn grote idolen Waylon Jennings en Merle Haggard. Onlangs verscheen Daniel’s nieuwe album Modern Pressure waarbij je samen met hem een reis terug in de tijd maakt.
JW RoyTijdens de twintig jaar durende muzikale carrière van JW Roy hebben we de singer-songwriter al van verschillende kanten mogen zien. Zo begon hij ooit met Engelstalige songs, maar maakte hij ook uitstapjes naar Nederlandstalig en zelfs het Brabants dialect. Dit jaar is de Brabander terug bij waar het ooit voor hem begon: de Americana. Zijn nieuwe album Dry Goods & Groceries staat niet alleen vol met mooie liedjes, maar is tevens een fotoboek met het verhaal achter zijn muziek.
Michelle DavidKan gospel gemaakt worden zonder franje en clichés? Jazeker: dat bewijzen Michelle David & The Gospel Sessions. Terug naar de basis van waar het allemaal begon, maar dan wel in een nieuw jasje. Samen met Onno Smit en Paul Willemsen ‘bekeert’ Michelle David zaal na zaal en festival na festival. Nu is Twente aan de beurt om in hogere sferen gebracht te worden!

Naast bekende namen is er ook ruimte voor nieuw talent zoals Midas en Marlon Williams. Een prachtige line-up dunkt me.

Culinair kun je je laten verwennen bij één van de vele foodtrucks en wordt het je allemaal te veel, dan kun je een rustgevend ommetje maken door het omliggende groen.

De festivalpoorten gaan zaterdag 2 september open om 12:00 uur.

Een dagticket kost € 45,00 voor volwassenen.
Voor kinderen van 8 t/m 15 jaar kost een ticket € 15,00 – hier is slechts een beperkt aantal van beschikbaar – kinderen onder de 8 jaar krijgen gratis toegang.
De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten.

De volledige line-up en alle informatie kun je terugvinden op www.tuckerville.nl

Hier kun je on-line de kaarten bestellen óf in de voorverkoop bij een Primera-winkel, waaronder o.a. Primera ’t Ribbelt en Primera Winters in Enschede, Primera Slangenbeek in Hengelo en Primera Bornsestraat in Almelo.

Poster

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: