Deze zomer in Caprera – Bloemendaal

In het prachtige wandelpark en openluchttheater Caprera in Bloemendaal worden gedurende de zomermaanden concerten en voorstellingen georganiseerd. Van pop tot klassiek; voor ieder wat wils. Ook poppodium, Het Patronaat uit Haarlem maakt gebruik van de bijzondere locatie, gedurende de zomermaanden.

Foto’s: José Gallois en promo-shots

Op de agenda voor de maanden augustus en september o.a.: Daniel Norgren. Norgren komt met zijn band naar Bloemendaal. Blues, roots en folk van Zweedse bodem met een eigen smoel uitgevoerd door een stel getalenteerde multi-instrumentalisten.

De indrukwekkende Zweedse singer-songwriter en multi instrumentalist, Daniel Norgren, komt met zijn band naar openluchttheater Caprera. Rauw, soulvol, puur, doordrenkt van de blues, roots en folk invloeden en bij vlagen zeer intiem en breekbaar. Zijn prachtige stemgeluid snijdt dwars door je ziel.

Daniel Norgren 2012-BorderMaker

Voor zijn laatst verschenen vijfde album, ‘Alabursy’ nam hij de meeste liedjes thuis op met een viersporen recorder. Hierdoor ontstond er een wonderschoon lo fi geluid.  Er volgden lovende recensies, bomvolle zalen tijdens zijn afgelopen Europese tour en vergelijkingen met grote namen als Tom Waits, Leonard Cohen en Bill Callahan werden gemaakt. In de afgelopen jaren is Daniel Norgren uitgegroeid tot een absolute rasartiest. Het optreden in Caprera is voorlopig zijn enige show in Nederland.

Ageir_Trausti
Op 10 augustus is IJsland aan de beurt om zijn 24-jarige bescheiden Ásgeir Trausti Einarsson naar Bloemendaal te sturen met zijn nieuwe album Afterglow. De muziek van Ásgeir is een mix van folk, indie en electro; magisch als de IJslandse natuur.

miranda lambert
Miranda Lambert is in Amerika een mulit platina en grammy award winnares. Voor slechts één concert is zij in Nederland en wel in Bloemendaal. Lambert is geboren en opgegroeid in Texas. Haar ouders namen haar mee naar een concert van Garth Brooks toen ze 9 was en zo kreeg ze belangstelling voor countrymuziek. Haar vader schreef en trad op met countrymuziek en Lambert begon al snel mee te doen met talentenjachten. Lambert maakte haar debuut met ‘Me and Charlie Talking’, de eerste single van haar debuutalbum uit 2005 Kerosene. Dit album werd platina in de Verenigde Staten. De singles ‘Bring Me Down’, ‘Kerosene’ en ‘New Strings’, werden top 40-hits in Billboards Hot Country Songs.

boh_01

Op 22 augustus tapt de Band of Horses (USA) uit een ander, meer alternatief country vaatje. De indierock band uit Seattle brak door met hun debuutsingel The Funeral, dat nogal eens wordt ingezet in films en series tijdens emotionele momenten.

Kijk even op de website van Caprera of er nog kaartjes zijn voor de concerten, want die gaan als zoete broodjes over de toonbank.
Caprera

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: