Op weg naar Frank Zappa’s Universe met Banned From Utopia: Nieuwe Nor, 25 maart 2014

Op 25 maart speelt de Frank Zappa alumni formatie Banned From Utopia in het opkomende en ambitieuze poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Voor ingewijde Zappa kenners belooft het een spannende en muzikaal gevarieerde avond te worden. Daarnaast biedt een optreden van deze veteranen beginnende en met Zappa nog onbekende liefhebbers de kans te proeven van het zeer uitgebreide Zappa menu.

Banned From Utopia bestaat op dit moment louter uit muzikanten afkomstig uit de vroegere  Zappa hofhouding. Chad Wackerman, Ed Mann, Bobby Martin en Albert Wing maakten allen deel uit van Zappa’s laatste live band tijdens de legendarische 1988 toernee. Een toernee van een unieke band die helaas te vroeg uit elkaar gevallen is; met name door de voortdurende spanningen tussen de sterke ego’s in die band. Wij gaan er vanuit dat deze rasmuzikanten daarvan hebben geleerd. Naast dit viertal spelen ook mee ‘the famous’ Ray White, Arthur Barrow en de onvolprezen Tom Fowler. Fowler en Wackerman vormen een erg sterke en avontuurlijk ritme sectie aangevuld met de gevarieerde en herkenbare percussie van Ed Mann. Met Bobby Martin en Ray White heeft de band ook zang kwaliteiten aan boord om alle Zappa songs op autentieke en humoristische wijze over de bühne te brengen.

We hebben begrepen dat de voorverkoop voor de hele toernee goed loopt. Zorg dus dat je tijdig kaartjes bemachtigd voor een hopelijk memorabel optreden.

 

 

Tags

Geef hier uw commentaar