Double Bill in blues! ….Waar? …..in Lantaren-Venster, R’dam!

MUD MORGANFIELD & TAIL DRAGGER with THE RHYTHM ROOM ALL-STARSIMG_1757-BorderMaker

Mud Morganfield:
Je zal maar de zoon van de blueslegende Muddy Waters zijn. Het is voor Mud Morganfield nooit een belemmering geweest. Net als zijn vader predikt hij de essentie van de Chicago blues op innemende wijze. De gelijkenissen zijn treffend. Mud heeft hetzelfde krakende en overweldigende stemgeluid, ook fysiek oogt hij als een reïncarnatie van zijn vader. Tóch is het Morganfield gelukt om een unieke eigen stijl te ontwikkelen. Zijn spel herbergt moderne invloeden en naast klassiek werk van zijn vader, heeft hij een indrukwekkend eigen oeuvre weten op te bouwen.
Sinds hij in 2009 werd ontdekt op het Chicago Blues Festival, is hij niet meer weg te branden van de grote bluespodia.
Onlangs stond hij met veel succes op het North Sea Jazz festival. Mud’s teksten zijn doorspekt van humor en dubbelzinnigheden.

Hij neemt een ferme band mee met daarin, die ook ritmegitarist was bij Muddy Waters. Verder zijn Chris James & Patrick Rynn van de partij. Dit duo staat hoog aangeschreven vanwege hun cd’s op Earwig Records. Brian Fahey (van The Paladins!) is een ijzersterke bluesdrummer. Last but not least is er de onvolprezen producer, radiomaker, clubeigenaar en muzikant Bob Corritore op harmonica. Dichter bij de live-sfeer van een Muddy Waters concert valt niet te komen.

Tail Dragger:
De nu 72-jarige Tail Dragger werd geboren in Altheimer, Arkansas, maar woont al sinds de jaren ’60 in Chicago. Geïnspireerd door de ruwe, diepe stem van Howlin’ Wolf bouwde hij een fraaie carrière op in zowel Chicago’s West- als South Side. Deze publieksvermaker ‘pur sang’ kent alle duistere hoekjes van de clubs in Chicago, maar óók de podia van de grootste bluesfestivals ter wereld. Overal krijgt hij met zijn vuilbekkend bluesplezier het publiek uitzinnig.
Zowel op zijn cd’s voor het prestigieuze label Delmark als live, krijgt Tail Dragger in Chicago begeleiding van de jonge meestergitarist Rockin’ Johnny Burgin. Daarnaast bestaat de band uit Kreher, Rynn, Fahey en Corritore. Een superbezetting voor een avondvullend programma!

IMG_0736 extra crop-BorderMaker

Mud Morganfield: zang
Tail Dragger: zang
Rick Kreher: gitaar
Rockin’ Johnny Burgin: gitaar
Chris James: gitaar
Bob Corritore: harmonica
Patrick Rynn: bas
Brian Fahey: drums

Donderdag 17 oktober a.s. 20:30 uur
Kaarten @ € 20,- te koop via http://www.lantarenvenster.nl/36-3455-Mud_Morganfield_Tail_Dragger

Of kijk in onze TheBluesAlone agenda:

Geef hier uw commentaar