17e Southern BluesNight ontvangt o.a. Heritage Blues Orchestra en Mud Morganfield op 15 Maart in Heerlen

17e Southern BluesNight ontvangt Headliners Heritage Blues Orchestra en Mud Morganfield, genomineerd voor internationale blues-awards op 15 Maart in Heerlen.
Heerlen – Alweer voor de 17e keer organiseert Southern Blues Promotion op vrijdag 15 maart het toon aangevende bluesfestival in Parkstad Theater aan het Burg. van Grunsvenplein 145 in Heerlen de Southern Bluesnight. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een indrukwekkende line-up met klinkende namen als Khalif Wailin’ Walter & Band, Heritage Blues Orchestra en niemand minder dan de 1e zoon van Muddy Waters Mud Morganfield!!   Het festival gaat zoals altijd van start op vrijdagavond 19:45 uur.

De Amerikaanse topband Heritage Blues Orchestra en Chicagobluesman Mud Morganfield zijn op vrijdag 15 maart twee van de topacts tijdens de 17e editie van de SouthernIMG_1757-BorderMaker Bluesnight in Theater Heerlen. De Blues Foundation in Memphis, heeft voor de 34e editie van de uitreiking van de bluesmusic-awards 2013 zowel Heritage Blues Orchestra (Best Album, Best Traditional Bluesalbum) als Mud Morganfield (Best Album, Best Traditional Album, Best Acoustic Album, Best Artist) opvallend vaak genomineerd!

De negenkoppige band Heritage Blues Orchestra treedt voor het eerst weer in Nederland op na het glorieuze optreden tijdens North Sea Jazz 2012. De show in Heerlen is het begin van een korte exclusieve tournee van de band. De muzikanten van deze band zijn al vele jaren actief in de scene. Ze speelden in het verleden in acts als Five Blind Boys of Alabama en de Staple Singers. Met hun alom bejubelde album ‘And Still I Rise’ verraste de band de complete bluesscene met een sublieme en integere mix van stijlen uit de historie van de ‘African- American Legacy’. Countryblues, worksongs en gospel, de sound van Chicago en de Mississippidelta krijgen een dampende en hartveroverende vertolking. Rabozaal 22:45 uur – 00:00 uur

Het gezaghebbende blad ‘Living Blues’ publiceerde in juni 2012 een uitgebreid coverartikel over Larry ‘Mud’ Morganfield, de oudste zoon van Muddy Waters. Met het album ‘Son of the Seventh Son’ treedt Mud overtuigend in de muzikale voetsporen van zijn legendarische pa. Sinds Larry Williams (Chicago 1954) optrad tijdens het Chicago Blues Festival is hij snel uitgegroeid tot een internationale topper, net als zijn jongere broer Big Bill Morganfield overigens. Het album werd geproduceerd door Bob Corritore en in slechts twee dagen opgenomen. Het werd een puur en energiek album in de traditionele ‘West Side’ stijl. Vader Muddy is vast trots ‘up in heaven’ en de Southern Bluesnight prijst zich bijzonder gelukkig zoon Mud op het festival te kunnen presenteren. Live, zoals hij ook al te zien was bij Jools Holland op BBC tv, een absoluut unieke belevenis!!!
Limburgzaal 21:45 uur – 23:00 uur

Het befaamde duo Hans Theesink & Terry Evans komt ook naar de Southern Bluesnight. Hans maakte tientallen albums en komt naar Heerlen met vocalist Terry Evans, bekend van zijn eigen werk en als zanger bij Ry Cooder. Na ‘Visions’ in 2008 verrast het tweetal weer bijzonder aangenaam met het album ‘Delta Time’, waarop Ry Cooder ook meespeelt. U kunt rekenen op een set met pure magische rootsblues van twee prachtstemmen en de hartverwarmende technieken op de diverse gitaren van Hans. De lovende recensies stromen binnen, het blad ‘Blues & Soul Magazine’ waardeerde het nieuwe album alvast met een 10 en Revolver’s ‘Lust for Life’ gaf 4 sterren. Rabozaal 20:30 uur – 21:45 uur

_IGP4807-1_filtered-borderOok uit Chicago komt Khalif Wailin’ Walter (US). De zanger, gitarist en componist is opgegroeid met de blues, jazz en soul die hij thuis in Chicago hoorde en heeft een eigen expressieve ‘ass shakin’ boogie’ stijl ontwikkeld, die herinnert aan die van zijn grote voorbeelden, oom en mentor, Carl Weatersby (Southern Bluesnight 2011), Freddie King, Albert King en Albert Collins. Khalif toerde jaren met de band van Lonnie Brooks, stond diverse keren op het beroemde Chicago Blues festival, begeleidde B.B. King’s dochter Shirley en deelde ook het podium met o.a Taj Mahal, Otis Rush, Buddy Guy, Junior Wells en Jimmy Vaughn. Limburgzaal 20:00 uur – 21:15 uur

Singer-songwriter David Philips (UK) speelt akoestische roots, blues en americana op gitaar, threestring cigarbox, ukelele en lapsteel dobro. Zijn album ‘Rooftop Recordings’, opgenomen zonder overdubs, kreeg louter lovende kritieken. Een prachtig, verfrissend nieuw talent, misschien wel dé verrassing van de Southern Bluesnight! D.S.M. Jukejoint 19:45 uur – 20:45 uur

Het duo Mathieu Pesqué en Roll Pignault (FR) speelt traditionele blues uit de Mississippidelta en folk, hier en daar vermengd met invloeden van Keltische rock in een treffende combinatie van bluesharp en lapsteel. Hun stijl doet denken aan die van Robert Johnson, Sonny Terry & Brownie McGhee, Skip James en zelfs Ben Harper, maar houdt steeds en eigen karakter. Zij spelen in de Limburg zaal 21:15 uur – 22:15 uur

Ook zullen we James Harman (US) met speciale gast Enrico Crivellaro (It) in de Rabozaal kunnen aanschouwen. James Harman een uit Atlanta unieke bluesman. Actief sinds 1962 toert hij als zeer prominent mondharmonicaspeler , zanger, showman, componist, producer en bandleider over de wereld. In zijn band speelden ooit Kid Ramos, Gene Taylor en Phil Alvin. Speciaal voor de Southern Bluesnight selecteerde hij een uniek gezelschap; Gene Taylor, Boyd Small, Erkan Özdemir en als speciale gast super gitarist Enrico Crivellaro. Een ware blues ‘supergroep’! Jump, swing, ‘rollickin’, lowdown jukejointblues van het allerhoogste niveau. De Southern Bluesnight  biedt u een de kans deze topformatie te beleven. Limburgzaal 23:30 uur – 00:45 uur

Hootenanny Jim (NL) is een project van multimuzikant en performer Ad van Meurs (The Watchman, Folk Survival Club, No Blues). De nadruk ligt dit keer op ‘gruizige blues en rock & roll met een hard-folky inslag’. D.S.M. Jukejoint 22:45 uur – 23:45 uur

Buskers (NL), de pure blues van de straat is te beleven nabij de voor de Southern Bluesnight intussen zo bekende en onmisbare ‘bluesmarket’, van traditionele roots tot de sounds van Chicago en de de South of the USA en ….Limburg! De Hot Buskers uit Nederweert verrasten met hun frisse benadering van de rootsmuziek al op Moulin Blues. Folk, country en westernswing met de juiste intentie, enthousiast, van hoog muzikaal niveau en met respect voor de klanken uit de jaren ’20, ’30 en ’40 van de vorige eeuw.
Busker Remco van der Vorst kennen velen van zijn straatoptredens in Sittard. Met gitaar, kenmerkend hoedje en de gitaarkoffer uitnodigend geopend speelt de ‘Bob Dylan SBN 2013van Sittard’, zoals De Limburger hem noemde, nu eenmalig in onze bluesstraat. U blijft wéér staan! Zanger en mondharmonicaspeler Hans de Vries (met Louisiana Radio al op de Southern Bluesnight in 2002) geeft een, voor beginners en gevorderden, boeiende workshop mondharmonica.

Een JAMSESSION met deelname van artiesten van alle podia en diverse gasten sluit het festival weer waardig en in stijl af! D.S.M. Jukejoint 00:00 uur – 01:00 uur

De 17e Southern Bluesnight vindt plaats op vrijdag 15 maart in Parkstad Limburg Theater Heerlen, Brug. van Grunsvenplein 145, Heerlen.
Aanvang 19.45 uur, zaal open om 19.30 uur.  De entree bedraagt €35,00. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Parkstad Limburgtheater Heerlen. Kaarten zijn te reserveren via 045 – 571 66 07 of via www.parkstadlimburgtheaters.nl.

Voor meer informatie en hotelarrangementen, bezoek www.southernbluesnight.nl

Geef hier uw commentaar