Grammy Awards voor The Black Keys en Gotye

De Grammy Awards 2013 zijn uitgereikt door de National Academy of Recording Arts and Sciences. Eerder al reikte deze organisatie de Musicares Person of the Year award uit aan Bruce Springsteen.

In alle vier de algemene categorieen werden de prijzen in de wacht gesleept door mannelijke artiesten. Gotye en Kimbra wonnen de ‘record of the year’ met ‘Somebody That I Used to Know’. Mumford & Sons won het Album of the Year met ‘Babel’, en Fun won ‘the Song of the Year’ (met Jeff Bhasker) met “We Are Young” en was ‘the Best New Artist’. Kelly Clarkson won de Best Pop Vocal Album met ‘Stronger’, de eerste en enige artiest die deze award voor de tweede keer won. The Black Keys wonnen met ‘Lonely Boy’ awards voor resp. Best Rock Performance en Best Rock Song. Voor ‘El Camino’ wonnen ze de award voor Best Rock Album. Dan Auerbach won de meeste awards met vier (incl. drie als lid van The Black Keys); gevolgd door The Black Keys, Gotye, Jay-Z, Skrillex, Kanye West, met drie elk. Ander meervoudige winnaars waren: Chick Corea, Fun, Kimbra, Mumford & Sons, Frank Ocean, Matt Redman en Esperanza Spalding met elke twee awards.


Alle redacteuren, recensenten en fotografen van The Blues Alone feliciteren alle winnaars van harte. Maar onze speciale aandacht gaat toch een beetje uit naar de artiesten die wij in 2012 hebben mogen reviewen: Gotye in de Eindhovense Effenaar en The Black Keys in de Ziggodome.

.

3 thoughts on “Grammy Awards voor The Black Keys en Gotye”

Comments are closed.

%d bloggers like this: