Waterpop 2012: alweer voor de 35e keer!

Vooraankondiging 35e editie Waterpop Festival 10 en 11 augustus 2012. Foto’s van Arjan Vermeer.

Mijn eerste kennismaking met Waterpop was in 1982, toen ik -toen al met camera gewapend- met bewondering stond te kijken naar Vandenberg. Ik wist toen nog niet dat de gitarist, Adrian van den Berg, een van de grote gitaristen der aarde zou worden. Daarna zijn nog vele bezoekjes aan dit mooie festival geweest met even zoveel mooie muzikale momenten. Pas na de oprichting van The Blues Alone? zijn we ze met de bluesbril op gaan volgen: Julian Sas in 2009, vorig jaar een exclusief interview met Nederlands bluestalent Ralph de Jongh en dit jaar is het de beurt aan de Backcorner Boogie Band en de londense 24Pesos.

 Een van de kenmerken van het Waterpop festival is de muzikale diversiteit. De -veelal meer dan 20.000 – bezoekers worden getrakteerd op pop, hiphop, punk, metal, indierock, singersongwriter en blues-muziek.

Voor de TheBluesAlone lezers hebben we dan ook de volgende tips uit het programma:

Fabian, winnaar van de Waterproof competitie 2012 brengt een toegankelijke mix van folk, hiphop en blues. Deze singer-songwriter mag je gewoon niet missen.

Photobucket

De Backcorner Boogie Band stond dit jaar al op vele festivals, w.o. het fameuze Ribs en Blues festival in Raalte. Het zijn echte podiumbeesten, deze 12-koppige band, die het publiek zonder enige moeite aan het swingen krijgen met hun vette soul, blues en rock and roll. En als je niet kunt wachten, luister dan maar eens naar hun nieuwe cd “The Kotton Field Sessions”.

Ryanne van Dorst alias Elle Bandita heeft een nieuwe band Bullerslug. Het klinkt als Rammstein die Joy Division covert met een Motorhead achtige sound, zeggen ze zelf. Het hardere werk dus.

24Pesos wordt bij Waterpop als bluesband aangekondigd, maar is duidelijk meer dan dat. Ze brengen blues als een soort indierock band met af en toe een vleugje rap er tussendoor. Blues is zeker de basis, maar daar bovenop gebeurt nog veel meer. Genieten maar zou ik zeggen.

Photobucket

 

 

 

Maar er is nog veel meer. Bezoek dan ook de site van Waterpop met daarop het volledige programma voor de festivaldag. Vergeet ook niet langs te gaan op de vrijdagavond waar -ter ere van het 35 jarig jubileum- 5 regionale bands de mooiste nummers spelen van bands die ooit op Waterpop stonden. En dat alles gepresenteerd door de drie meiden van Trio Histerika!. Voor meer info bezoek www.waterpop.nl

image

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: