North Mississippi Allstars live @ Paradiso

Aanstaande maandag 23 Juli 2012 is het de laatste kans om de North Mississippi Allstars live te zien optreden tijdens hun Summer-Tour en wel in de kleine zaal van Paradiso Amsterdam.

De North Mississippi Allstars zijn een drie-mans formatie bestaande uit de Dickinson broertjes Cody en Luther, die laatste is ook gitarist bij the Black Crowes, en Chris Chew. Helaas heeft de laatst genoemde recentelijk in het ziekenhuis gelegen zodat deze Chris Chew vervangen wordt door Alvin Youngblood Hart, die al een legende bij leven is.
Luther en Cody Dickinson zijn grootheden uit de roots-rock en met al heel wat Grammy nominaties op hun naam. Zij kregen de muziek (blues, roots, country) met de paplepel ingegoten door hun, helaas veel te vroeg overleden, vader Jim Dickinson die o.a. producer van de Rolling Stones was.

Luther Dickinson heeft ook o.a. gespeeld bij niemand minder als John Hiatt en natuurlijk als één van de Mississippi Mudbloods; de begeleidingsband van Ian Siegal tijdens de promotie tour van zijn laatste album ‘The Skinny’ en het volgende album ‘Candy Store Kid’ wat in september/oktober uit zal komen. Tijdens de opnames van North Mississippi Allstars’ laatste album ‘Keys to the Kingdom’ kregen zij bijval van o.a. Mavis Staples, Ry Cooder en Alvin Youngblood Hart. Komt allen maandag 23 Juli 2012 om te horen hoe de sound van de North Mississippi Country Hills klinkt én waar o.a. the Black Keys door beïnvloed zijn [Nicolette Johns].

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: