50 Years Rolling Stones: ’08 – now: Getting Old Graciously

deel 5 in de serie “50 years Rolling Stones”.

Op 12 juli 2012 is het precies 50 jaar geleden dat The Rolling Stones hun eerste optreden gaven in de Londense Marquee Club. En om dit te vieren willen we bij The Blues Alone? die voorbije 50 jaren nog eens kort belichtend. Met name voor diegenen die het allemaal al weer vergeten waren of het niet eens hebben meegemaakt. We gaan het niet zozeer hebben over de sex en de drugs, maar meer over de Rock ‘n  Roll. Ze zijn immers nog steeds “The Greatest Rock ‘n Roll Band In The World? Lees ook deel 1: ’62-’67 …. Making Fame!, deel 2: ’68-’74 Ladies and Gentlemen …. The Rolling Stones , deel 3:  ’75-’88 Shattered en deel 4 ’89-’07” ..And The Show Must Go On..”

Ron Wood speelt elk gastopreden waar hij maar mag en kan en organiseert er zelf af en toe ook eentje (zie ook Faces op Bospop, Ronnie Wood at BluesFest 2012). Zijn liefdesleven dwingt een actie muzikaal leven af. Gelukkig voor ons, Stones fans!! Charlie Watts beleeft zijn jazz revival met de THE ABC&D OF BOOGIE WOOGIE, met daarin o.a. Axel Zwingenberger en Ben Waters (die in april 2011 een tribute aan Ian Stewart brengt met Boogie 4 Stu). Keith Richards schrijft een biografie met hele goede recensies: Life en speelt af en toe ook een deuntje mee met die en gene (zie ook Howlin’ for Hubert). Mick Jagger volgt de carriere die hij altijd ambieerde: muzikant die probeert ‘comtemporary’ muziek te maken (zie ook Superheavy) , producent van films en andere muzikanten, acteur en Rolling Stone. Ook hij treedt her en der op (White House) en leidt daarnaast het Rolling Stones imperium.

Want als er een ding duidelijk is, dan is het wel dat het Rolling Stones bedrijf gewoon doordraait. En hoeft niet persé te betekenen dat de heren samen optreden. Nee ze doen zelfs waar de fans al jaaaaren om hebben gesmeekt: de ‘vaults’ zijn open gegaan en daarmee worden nog nooit gehoorde opnames, danwel alleen via bootlegs te horen zijn geweest, voor de fans ‘legaal’ beschikbaar. Speciaal hiervoor is een aparte website geopend: www.stonesarchive.com.

Zo wordt in 2008 eerst nog een CD en DVD uitgebracht, Shine a Light,  van het optreden in het Beacon Theatre in New York, geregisserd door Martin Scorcese en -ook- ter ere van de verjaardag van Bill Clinton. Daarna komen acthereenvolgens uit live opnames van Brussels Affair (1973), Some Girls Live in Texas (1978), Hampton Coliseum (1981), L.A.Friday (1975) en Live at the Tokyo Dome (1990). En op stapel staan nog meer releases waarvan op hele korte termijn verwacht wordt: Light The Fuse ((het rehearsal optreden in Toronto 2005).

Vandaag 12 juli 2012 wordt officieel het 50 jarig bestaan van The Rolling Stones gevierd (zie ook www.rollingstones.com), ter gelegenheid waarvan een boek wordt uitgebracht, Stones 50 , en gepresenteerd in het Westelijk Handelscentrum in Rotterdam (zie ook VipsArt). Bij Neerlands Rock-museum Rock-Art is inmiddels een expositie over 50 jaar Rolling Stones in volle gang! (lees ook hier). Maar een nieuwe tour zit er helaas nog niet in, Richards gezondheid wordt door de verzekeringsmij als te risicovol beschouwd. geruchten over een nieuw album zijn ook niet van de lucht. Wellicht dat Rollingstones.com vandaag hier meer informatie over geeft.

 

In ieder geval gaan de Nederlandse Stonesfans elkaar dit jaar zeker weer zien om dit feestelijk jaar met elkaar nog eens te vieren, is het niet bij een concert van de Stones dan wel bij een zelf georganiseerd feestje,….. misschien wel bij Rock-Art!?

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: