Bospop-vrijdag, dag van het weerzien met ouwe rockers

tekst door Giel van der Hoeven en foto’s door Arjan Vermeer, Tim Knol en Barbara van Geffen

De Bospop-vrijdag begon 8 juli gelijk goed met een grote opkomst van publiek, een lekker zonnetje en goeie muziek. En ondanks dat het de dag van het weerzien met de ouwe rockers was, lichten wij zowel het optreden van één van de jongste artieste eruit als dat van een stel oudgediende rockers.

De Nederlandse zangeres Yasmin (19) mocht met haar band al om kwart voor vier aantreden op de Second Stage van Bospop. Ondanks dat tijstip stond de tent bomvol met nieuwsgierige en enthousiaste muziekliefhebbers. En terecht want het dak (zover je daar bij een tent van mag spreken) ging eraf! De kleine rockbitch ontpopte zich als een rasentertainer die interactie met het publiek én het nodige klimwerk niet schuwde. Want het brutaaltje beklom tijdens ‘Chemical Love’ de grote staande trus links op het podium en onderhield zich gedurende het gehele optreden zichtbaar aangenaam met de steeds enthousiaster wordende meute. De rockversie van de David Guetta cover ‘Memories (sweet dreams)’ werd dan ook luidkeels meegebruld.

Yasmin is een zangeres die zowel overweg kan met rock repertoire zoals ‘Go Away’, ‘Kill The Beat’ en ‘Why Don’t You Go’ als wel met songs waarin gas wordt terug genomen (‘Stick To Your Deal’, ‘Who I Like’ en ‘Last Kiss’). Geruggesteund door een stevige ritmesectie en vooral door haar bedreven gitarist Erwin Gabeler en toetsenist Huub van Loon die samen de gave melodie lijnen vorm geven. De jongedame in kwestie zelf kan trouwens ook een behoorlijke riedel gitaar spelen. Haar meisjeshanden met blauwgelakte nagels beroeren de snaren van de Fender Telecaster vinnig. Eigenlijk heeft Yasmin alles in huis – talent, looks & attitude – om op korte termijn in Nederland en België de platina status te bereiken. Zodat binnenkort de schemerlamp met kwastjes ingeruild kan worden voor permanente spotlights. Optredens zoals deze op Bospop zullen daartoe alleen maar aan bijdragen.

[Tim Knol was er ook, als bezoeker en fan van Ronnie Wood]

De oudgediende maar nog lang niet uitgediende legionairs van The Faces doen een korte tour en deden voor één optreden Nederland aan. Bospop in Weert dus. De originele bandleden gitarist Ronnie Wood (64), drummer Kenny Jones (62), toetsenist Ian McLagan (66) worden ondersteund door zanger Mick Hucknall (ex Simply Red), bassist Glen Matlock (ex Sex Pistols) en Ronnie’s zoon Jesse Wood op gitaar. En van het openingsnummer ‘Miss Judy’s Farm’ tot aan de laatste toegift ‘Stay With Me’ was het weerzien aangenaam en lekker. Woody speelde zuiver en geconcentreerd en dat hadden we hem in de laatste Stones concerten wel eens anders zien doen. Onder het publiek veel Stones-fans en oud-Mods die het Faces repertoire als een feest der herkenning mee deinde  en zongen.

En natuurlijk kwamen ze allemaal voorbij: ‘Ooh La La’,’Cindy Incidentally’, ‘Losing You’, ‘Pool Hall Richard’. De Faces klassiekers van weleer. Maar ook de blues en soul classic ‘I’d Rather Go Blind’ (Etta James) en ‘Maybe I’m Amazed’ (McCartney). Mick Hucknall is natuurlijk geen Rod Stewart maar hij kweet zich met zijn karakteristieke stem en brede stembereik erg goed van zijn taak. Al vroeg hij zich in de toegift tijdens de Small Faces tribute wel hardop af richting de senior Ian McLagan hoe zij dat in de zestiger jaren toch voor elkaar kregen om zó hoog te zingen? ‘Tin Soldier’ en ‘All Or Nothing’ werden door de vaag rode krullenbol (die ook alweer de 50 gepasseerd is) respectvol opgedragen aan de originele overleden bandleden Steve Marriott en Ronnie Lane. De tweede toegift was het nummer met de stevige groove over Rita met “red lips, hair and fingernails”. Stewart en Wood schreven de song in 1971 volgens de eenvoudige rock & roll formule die na 40 jaar nog steeds onaangetast is. En eigenlijk geldt dat voor het gehele (Small) Faces repertoire dat we vrijdag op Bospop te horen kregen. I’ll had me a real good time, oh!

Setlist Faces Bospop:
Miss Judy’s Farm
Had Me A Real Good Time
Silicone Grown
Maybe I’m Amazed
Ooh La La
Cindy Incidentally
Losing You
I’d Rather Go Blind
Pool Hall Richard
Encore 1: (Small Faces tribute)
Tin Soldier
All Or Nothing
Encore 2:
Stay With Me

 [Op deze site back-stage foto’s door Harry Hendriks, Stones-fan since 1964]


[‘Weert Faces’… zooitje ongeregeld op Bospop]

BOSPOP 8 JULI 2011

MAINSTAGE
12.00 Open
13.00-14.00 The 101’s
14.45-15.45 Gianna Nannini
16.45-17.45 Foreigner
18.45-19.45 The Faces featuring Mick Hucknall
20.45-22.00 Journey
23.00-00.30  Joe Cocker

SECOND STAGE
14.00-14.45 The Resistance Plot
15.45-16.45 Yasmin
17.45-18.45 The Answer
19.45-20.45 Rival Sons
22.00-23.00 Texas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Bospop-vrijdag, dag van het weerzien met ouwe rockers”

  1. De Meeuw uit Derp

    He Giel
    Mooi stukkie weer geschreven, was gezellie gisteren

    Fijn weekend makker

    Gr oit ien winderig Derp

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: