Clare Free In The Picture: Dust and Bones [cd-review]

CD-review door Bert Vethaak

Clare Free is een van de snelst groeiende artiesten in het Britse bluescircuit. Maar daar heeft ze wel hard voor moeten werken. Ze heeft in diverse bands gespeeld, waaronder “Misdemeanor” (oa Matt Schofield) en 99LBS, speelde ze samen met Larry Garner en ging 2 x met Dana Gillespy op tour.

Omdat ze 2 kinderen kreeg schoot het spelen en toeren er bij in en toen ze ook nog eens ernstig ziek werd raakte haar carrière helemaal in het slop. Wel bleef ze in deze periode muziek luisteren en schreef ze veel muziek. Toen ze eenmaal weer hersteld was besloot ze een album te maken met daarop zelfgeschreven muziek gebaseerd op de muziek die ze veel luisterde tijdens haar ziekte. Dit werd het album “Be Who You Are” (2010), vol met blues, rock en country nummers. Een jaar later kwam ze met de EP “How It Is”. Deze is via haar site gratis te downloaden.

Om meer bekendheid te krijgen schakelt Clare actief haar fans in om, in ruil voor t-shirts, cd’s, concert-tickets en meet & greets, haar te voorzien van informatie voor optredens, interviews, airplay, etc. Dat onder andere deze actie haar geen windeieren heeft gelegd blijkt uit het feit dat ze met 80-100 optredens per jaar (solo en band) een van de meest geboekte acts is in de Britse blues scene.

En dan komt in maart ook nog eens haar 2e volledige album uit: “Dust And Bones”. Een lekker bluesrock album, voorzien van 10 tracks die allemaal van haar hand komen. Her en der een lekker funky inslag (Little Miss Jealousy / My Last Day), 2 lekkere slowblues tracks en voor de rest gewoon lekker stevig werk. Ondanks dat haar zangkwaliteiten achter blijven bij de instrumentale kwaliteiten van haarzelf en de band is het album zeer de moeite waard om beluisterd te worden.

Tracks:
01 Can’t Slow Down
02 Dust And Bones
03 Little Miss Jealousy
04 Believe In Me
05 Stronger Than You Think
06 Small Miracles
07 Scars
08 Tempted
09 My Last Day
10 Creepy

Band:
Clare Free – lead guitars, rhythm guitars & vocals
Dave Evans – bass
Matt Allan – rhythm & additional guitars
Pete Hedley – drums

Clare Free’s website

Tags

Geef hier uw commentaar