CD presentatie Backcorner Boogieband in De Melkweg

The Backcorner Boogieband CD presentatie “The Kotton Field Sessions” @ De Melkweg Amsterdam op 19-02-2012.
Tekst en foto’s door Bert Vethaak

 

In 2007 besloten Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink minder intensief te gaan werken met hun band Jovink And The Voederbietels. Daardoor had Hendrik Jan tijd over om eens aan de slag te gaan met nog op de plank liggende muziekstukken die hij niet of minder geschikt achtte voor Jovink. Hij bedacht vervolgens dat hij dit werk in een grote band bezetting (inclusief blazers, achtergrondkoor en hammond) wilde gaan uitwerken en spelen. Nou, … dat is gelukt!

Na een korte zoektocht stond hij opeens in een oefenruimte met 11 andere muzikanten te repeteren. En na een paar optredens (w.o. 2 x Zwarte Cross) werd de gehele band in een studiootje in het Achterhoekse dorp Kotten gepropt en werd de hele cd in een paar dagen live en analoog opgenomen onder het mom van “taperecorder aan en Let It Roll!” Het resultaat: The Kotton Field Sessions.

The Kotton Field Sessions is een hele dikke plaat geworden. Niet alleen vanwege de 13 tracks, maar vooral door het gebruik van de hammond, blazers en achtergrondkoor. Tijd om dat eens live mee te maken. De officiële presentatie vond plaats op 11 februari in Varseveld, waar Adje Vandenberg het eerste exemplaar uitreikte aan de band. Vanwege de afstand was ik erg blij dat de band had besloten ook een presentatie te geven in de Oude Zaal van De Melkweg in Amsterdam.

Het avondje begon een half uurtje later dan gepland om de (ver)late bezoekers ook de kans te geven het hele concert mee te maken. Met Make It Happen werd er gelijk volgas afgetrapt om vervolgens naadloos over te gaan in Make You Crawl. Natuurlijk werd ook de Giel Beelen Mega Top50 Cover “Attack” ten gehore gebracht. Maar een paar nummers verder: rampspoed! De versterker van Lovink begaf het. Gelukkig was er nog iemand in de zaal aanwezig die een versterker bij zich had. Tijdens het verwisselen van de versterkers werd gelijk maar de cd aan het publiek gepresenteerd. Voor deze gelegenheid was Nicolette Kluiver  uitgenodigd. Zij liet keurig het hoesje zien, brabbelde er nog wat bij, vertelde een mopje (dat Calimero de eerste gebruiker van de Ipad was) omdat het verwisselen iets meer tijd in beslag nam.

Maar nadat alle strubbelingen waren verholpen ging de band in volle vaart verder met de show en werden alle nummers van de cd gespeeld. Op 3 na, want die werden bewaard voor de toegift. En waar mee werd begonnen werd ook het knallende eind. Als afsluiter werd nogmaals Make It Happen gespeeld.

Setlist:
Make It Happen
Make You Crawl
Heart Attack
Never Sure
Nothing Takes Me Down
Different Faces
She Don’t Mind
Look At Me Standing
Better Days
This Game We’re Playing
Fuel Up Your Fire
… (hier stond op de set list: Up Tempo New)
Toegift:
Now I Got Love
I Get High
My Baby Left Me
Make It Happen

Band:
Erik Neimeier – Lead zang
HJ Lovink – Slaggitaar
Bas Schouten – Sologitaar
Geo Wassink – Hammond/Piano/Mondharmonica
Richard Hunting – Basgitaar
Eugene Latumeten – Backingvocals/Lead vocals
Timo Kelder – Drums/Percussie
Bas Konings -Trompet
Mark Lucassen – Saxofoon
Rob Ebbers -Trombone
Toos Ligtenberg – Backing vocals/Lead vocals
Marieke Ruessink – Backing vocals/Lead vocals

www.melkweg.nl
www.backcornerboogieband.nl

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: