Jon Amor en Stefan Schill in De Bosuil

tekst en fotografie: Hen Metsemakers
23-9-2011, muziekcentrum de Bosuil Weert

 

In de immer gezellige Bosuil in Weert vond afgelopen vrijdag een dubbel bluesconcert plaats. Onder de spots verscheen eerst Stefan Schill, die met zijn goed geoliede band al snel zorgde voor een goede sfeer. Vol overtuiging en met passie speelden ze zich door hun set van bluesrock, rock en soulachtige nummers heen.

Wat een talent is die Stefan! De band, naast Stefan bestaande uit Arie Verhaar (drums), Sjors Bonjer (toetsen) en Jens Dreijer (basgitaar) mag er absoluut zijn, maar de hoofdrol is toch voor Stefan weggelegd. Op de Fender telecaster weet hij de magie van zijn muziek met spetterende solo’s uitstekend weg te zetten!

Natuurlijk passeerden songs als ‘Don’t say a Word’ &  ‘Take on My Beliefs’ voorbij die goed aansloegen bij het publiek. Met een welverdiend groot applaus verliet de band na een uur spelen het podium om plaats te maken voor de Jon Amor Bluesgroup.

Naast Jon Amor, bestaat de band uit de broers Dave (gitaar) en Chris Doherty (bas) en Simon Small (drums). Het debuutalbum ‘You Know It’s Only Love’ is net uit en het concert in de Bosuil was het eerste van zijn tour rond deze nieuwe plaat. Wat mij als eerste opviel bij de soundcheck was de outfit van bassist Chris Doherty. Hij verscheen in zijn onderbroek op het podium en voelde zich daar blijkbaar hartstikke bij op zijn gemak.

Met een knallende intro van drummer Simon Small startte de show van deze ex Hoax gitarist. De boomlange verschijning vol energie en toewijding richting de blues in vele varianten verschijnt en pakt al snel de aanwezigen in met zijn scheurende en piepende gitaarspel. Jon verwelkomde het publiek waarbij hij aangaf zich altijd goed thuis te voelen in de Bosuil. Hij speelt zo krachtig dat bij het 3e nummer de slagplaat van zijn Epiphone gitaar gedeeltelijk loslaat. Uiteindelijk biedt wat tape voorlopig soelaas.

Voor de 2e gitarist van de band, Dave Doherty wordt veel ruimte gereserveerd voor zijn inbreng die er ook mag zijn. Zoveel goede muziek vraagt natuurlijk om een toegift waarna de band zich gemoedelijk onder het publiek begeeft voor signeerwerk en foto’s met de fans.

Op zondagmiddag 6 november zal Jon weer verschijnen in de Bosuil te Weert. Enerzijds met deze band, anderzijds met The Hoax en andere Hoax-gerelateerde bands tijdens The Hoax Festival.

 

Jon Amor Blues Group

Jon Amor

Stefan Schill

De Bosuil

The Hoax

Hen Metsemakers

1 thought on “Jon Amor en Stefan Schill in De Bosuil”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: