Jury Dutch Blues Challenge bekend

Zondag 2 oktober a.s. vindt de Dutch Blues Challenge plaats in Hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Uit ruim 50 aanmeldingen zijn 8 bands en 3 solo/duo acts geselecteerd, die ieder 20 minuten de kans krijgen om zich aan een deskundige en onafhankelijke jury te presenteren. In de jury nemen gerenommeerde experts uit de binnen- en buitenlandse blues-scene zitting. De Dutch Blues Foundation presenteert met trots dit respectabele gezelschap, bestaande uit de volgende personen:

Fred Broekman, presentator van het programma “Spinning the Blues” op de Concertzender
Ricky Nye, pianist/zanger uit Cincinatti (USA)
Caroline Wobin, Duitse bookings agency
Herman Janssen, Moulin Blues, Ospel
Bert Pijpers, Continental Record Services (CRS), platenlabel van o.a. bluesbands
Fred Meijer, oprichter en redacteur van het Magazine Bandcoach en tevens bluesmuzikant
.
Aangezien de Dutch Blues Foundation is gelieerd aan de Amerikaanse Blues Foundation gaan de band en de solo/duo-act die de meeste punten in de wacht slepen op deze Dutch Blues Challenge, uitkomen voor Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis (USA). Daarnaast wordt de band ook uitgezonden naar de European Blues Challenge in Berlijn (Duitsland) en treden ze op tijdens het Moulin Blues Festival in Ospel en Blues in Wijk te Wijk bij Duurstede. De Dutch Blues Challenge geeft bluesmuzikanten hiermee een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter)nationale podia. De Challenge wordt bijgewoond door programmeurs, festivalorganisatoren, managers en platenlabels. Alle blues-acts staan in de spotlight, maken nieuwe contacten en vergroten hun kans om gezien en geboekt te worden.

Vanaf 15:00 uur ’s middags zullen de bands en solo/duo muzikanten in willekeurige volgorde hun opwachting maken om aan deze deskundige jury te laten zien wat ze in huis hebben. De jury beoordeelt hen op basis van vastgestelde criteria en let op muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en niet in de minste plaats bluesinhoud.

De bands en de solo/duo muzikanten zijn:

Bands:
Mariëlla Tirotto & the Blues Federation
John F. Klaver Band
Deep & the Dudes
Bradley’s Circus
Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops
JB’s BluesCrew
Mike & the Mellotones
Fat Harry & The Fuzzy Licks

Solo/Duo’s:
The Mudbirds
Ben Bouman
David Savage

De Dutch Blues Challenge is één van de programma’s van de Dutch Blues Foundation. De Dutch Blues Foundation is opgericht in oktober 2009 ter promotie van de bluesmuziek en bluesmusici. Meer informatie is te vinden op www.dutchbluesfoundation.com.

Blues workshops / masterclasses: inschrijven kan nog

De Dutch Blues Challenge wordt vanaf 11.00 uur vooraf gegaan door een programma met workshops en masterclasses, waarin belangstellenden kennis kunnen maken met Blues. Altijd al mondharmonica willen leren spelen, dan is hier de kans om in korte tijd een Blues te leren spelen onder leiding van bluesharp virtuoos Ben Bouman en muziekdocente Viola Barends. Voor de creatieve geesten zorgen songwriters Harm van Sleen en Dicky Greenwood dat alle aspecten aan bod komen die nodig zijn om een Bluessong te schrijven. Lightin’ Guy neemt je in zijn masterclass mee in de wereld van de slidegitaar. Tenslotte presenteert Little Louis met ‘Roots’ een muzikale ontdekkingstocht van de oorsprong van de Blues naar de moderne popmuziek. De Dutch Blues Foundation wil met deze presentatie de blueshistorie bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Deze voorstelling is toegankelijk voor iedereen en is als het ware een opwarmer voor de Dutch Blues Challenge.
U kunt zich nog opgeven om aan één of meerdere workshops mee te doen.

De deelname aan de workshops en masterclasses is overigens geheel gratis!

Kaarten voor de Dutch Blues Challenge zijn slechts 10,- euro per stuk.

Tijdens deze Bluesdag is er rond lunchtijd livemuziek in de Brasserie van Hotel de Rustende Jager.

klik hier om je aan te melden voor de workshops en masterclasses.
www.dutchbluesfoundation.com/programmas/dutch-blues-challenge/workshop-masterclasses-formulier
klik hier voor kaarten voor de Dutch Blues Challenge
www.dutchbluesfoundation.com/programmas/dutch-blues-challenge/kaarten-dutch-blues-challenge

www.dutchbluesfoundation.com

Geef hier uw commentaar