Line-Up Ribs & Blues 2019 Bijna Compleet!

Inmiddels hebben de organisatoren van RIBS & BLUES 2019 – voor derde maal winnaar European Blues Award ‘Best Blues Festival’ – het grootste deel van de line-up van hun sympathieke nog immer gratis festival bekend gemaakt. Ook weten we welke dagen wie optreden, het wachten is nu op de laatste bands en het blokkenschema!

Dit jaar pakken zij uit met 3 GRATIS toegankelijke festivaldagen van jewelste met alweer een zeer brede programmering in roots en blues. In de unieke Ribs & Blues sfeer valt er te genieten van GRATIS entertainment én op het festival kunt u zich tegoed doen aan een goed verzorgd hapje en drankje.

Photocredits: Promo-shots & José Gallois

Aan de eerste negen klinkende namen voor het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni 2019 zijn inmiddels een tal van acts toegevoegd.

Zaterdag 08 Juni zullen de volgende acts het grote podium betreden:

BLACKBERRY SMOKE (USA) – Mainstage
Blackberry SmokeAls in de hoogtijdagen van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet en 38 Special. De echte pure Southern rock uit Amerikaanse staten als Florida, Alabama en Georgia met een beetje bluegrass, boogie, country en hardrock.

MY BABY (NL) – Mainstage
17651825134_493194297e_oDe Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland, met uiterst dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock.

GOV’T MULE ( USA) – Mainstage
Gov't muleDe Amerikaanse band Gov’t Mule (spreek uit: Government Mule) maakt Southern rock met de spirit van de jaren zeventig. Niet zo vreemd, want frontman Warren Haynes speelde jarenlang in de legendarische Allman Brothers Band.

Zondag 09 Juni kunnen we de volgende artiesten op het Main stage en het Delta Stage gaan aanschouwen:

DEWOLFF (NL) – Mainstage
DeWolff1Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en ‘most rocking’ live bands van het land. DeWolff live staat voor onuitputtelijke energie, muzikaal vakmanschap, grenzeloos enthousiasme en een play-like-it’s-the-last-show-you’ll-ever-play-mentaliteit.

LAURENCE JONES (UK)- Mainstage
20931789231_be1dc3c13b_oHij staat bekend om zijn melodieuze en virtuoze gitaarspel en bouwt aan een grote carrière. Bluesy soft rock van een opkomende wereldster. Jones mag al een hat-trick als Young Artist Of The Year award op de British Blues Awards op zijn naam schrijven. Nu, op zijn 25ste, heeft hij vier albums uitgebracht en over de hele wereld getoerd

The Dynamite Blues Band (NL) – Deltastage
18273665465_f3dc203b9d_oDe winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 en de als derde geplaatste band tijdens de European Blues Challenge 2019 staat voor een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock’n roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk!

CEDRIC BURNSIDE (USA) – Deltastage
Cedric Burnside February 2018Een absolute “must “voor fans van John Lee Hooker, T-Model Ford, R.L. Burnside en andere rauwe blues artiesten.

The Grand East (NL) – Deltastage
27060644232_1c53770c8f_oThe Grand East is terug. En hoe! Live geven ze nog steeds een dampende rock ‘n soul show, met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten

TRICKLEBOLT (NL) – Deltastage
TrickleboltHet Sallandse Tricklebolt heeft zijn roots in de jaren zeventig rock, maar noemt specifiek de oervader van de Nederlandse Blues Harry Muskee als één van de grote inspiratiebronnen

Maandag 10 Juni wordt het festival afgesloten met de volgende artiesten.

 LIL’ JIMMY REED (USA) – Deltastage
597A6491 (CLOSE UP)-BorderMakerDe 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

KING KING (UK) – Mainstage
20300129503_9d2e043a4e_oDe Schotse band King King maakt goed in het gehoor liggende bluesrock die doet denken aan het werk van Bad Company, Thunder en (de vroege) Whitesnake

SOUTHERN AVENUE (USA) – Mainstage
597A7955-BorderMakerSouthern Avenue is in alle opzichten een aantrekkelijke band met een zéér overtuigend debuutalbum. In Elmore Magazine treffend omschreven als “…the spicy, vivacious new sound of Memphis soul.”

Robert Jon & The Wreck (US) – Deltastage
36925499991_0df8142355_oDe band reist de wereld rond met maar één missie: hun publiek “a hell of a rock-’n-roll show” geven, avond na avond, stad na stad. In hun koffer pakken ze een vracht goeie songs, van gespierde blues over uptempo rock tot aaibare ballads. Zien we daar al enkele mosselen uit hun schelpen swingen? Robert Jon & The Wreck met het meest stomende, funky rock-‘n-soul feestje van het jaar.

Dale Watson (US) – Deltastage
30092265433_35e77a711a_oDale Watson is een authentieke countryheld en met een plek in de Hall Of Fame van Austin en in Amerika al bijna een legende. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash speelt hij rauwe, pure country en zet hij zich af tegen de gladde popcountry die volgens hem tegenwoordig uit Nashville komt. Live wordt Dale Watson begeleid door zijn band The Lone Stars.

The Paladins (US) – Mainstage
14593264577_410a6fb5e5_oHet trio uit San Diego zijn een gedegen naam in het rock ‘n roll circuit met een kenmerkende rockabilly-sound met invloeden van blues en jazz uit de fifties zijn de mannen een graag geziene trio in ons landje. Wat zelfs in 2008 resultereerde in het uitbrengen de cd Live In Holland. Inmiddels staan negen studioalbums op hun naam. Tijd voor de petticoats en de vetkuif!

Vintage Trouble (US) – Mainstage
597A5523 (CLOSE UP)-BorderMakerDe band uit Los Angeles maakt een rauwe mix van rock, soul en blues onder de bezielende leiding van een charismatische frontman. Het is typisch zo’n band waarvan je levenslang fan wordt wanneer je ze slechts één keer live hebt gezien. Absolute aanrader voor fans van Otis Redding, Ray Charles, The Black Keys en The Stones.

Ribs & Blues is ook toegankelijk voor minder validen. Klik HIER voor de informatie.

Tijdens het Ribs & Blues Festival kan je je kostbare spullen veilig opbergen in een locker: je eigen opbergkast tegen een bescheiden vergoeding.
NIEUW: Lockers op het festivalterrein. De organisatoren bieden drie groottes van kluisjes aan, namelijk de Medium (M) locker, de iets grotere Large (L) locker en de extra grote XL locker. In de XL locker past bv een motorhelm.
De lockers zijn op het festivalterrein te vinden naast de INFO-balie en muntenkassa’s op de weg de Domineeskamp. Bij de INFO-balie kan je, zolang de voorraad strekt, een locker huren.

Voor openbaar vervoer naar en van het festivalterrein klik je HIER voor de nodige info.

Wil je een nachtje blijven slapen? Dat kan ook op de speciale camping of in de buurt in een B & B, campings of hotels. Klik HIER voor suggesties.

Locatie festivalterrein:

De Domineeskamp
8102 CC Raalte

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: