AANRADER: Ledfoot @ C-Punt Podium Duycker Hoofddorp

Ledfoot ontstond in 2006 toen Tim Scott McConnell, een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter die al meer dan 20 jaar in Noorwegen woont, zijn diverse muzikale technieken combineerde na meer dan 30 jaar ervaring. Hij heeft in die 30 jaar opgetreden met bands als The Rockats en The Havalinas.

Hij gebruikte een 12-snarige gitaar met stalen vingerplectrums, een messing slide, open stemmingen, zware snaren en een stompbox. Deze elementen mengde hij met een donker, lyrisch en melodisch gevoel, en zo ontstond de term ‘Gothic Blues’, een geluid dat doet denken aan de traditionele murder ballads.

Ledfoot heeft sindsdien vijf solo-albums uitgebracht, waarvan “White Crow” werd bekroond met de Noorse Grammy voor ‘Best Blues Album of 2019’. Hij heeft door heel Europa getoerd en opende voor iconen als Bob Dylan, Crowded House en Chris Isaak. Bruce Springsteen heeft zelfs een nummer van hem gecoverd. In 2020 bracht hij het melodische duo-album “A Death Divine” uit met de Noorse gitarist Ronni Le Tekro, en in 2021 verscheen zijn nieuwste album “Black Valley”.

Zijn meest recente album, “Coffin Nails”, bevat 10 nieuwe nummers en is volledig analoog opgenomen, rechtstreeks op tape, in de geest van de oude blues traditie. Het album belichaamt eerlijkheid en authenticiteit. De muziek, teksten en uitvoering zijn eigentijds en blijven trouw aan de roots van de blues. Het album heeft al lovende reacties ontvangen, met bewonderaars die de unieke en rauwe kwaliteiten van Ledfoot’s muziek prijzen.

Waar? C-Punt (v/h Duycker)
Raadhuisplein 3-9 Hoofddorp

Wanneer? Zondag 12 Mei 2024

Hoe Laat? 20:15 uur

Zaal? Podiumzaal

Prijs? € 17,50 (excl. € 2,00 transactiekosten) Klik HIER.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: