16e Blues in Zyfflich toont voor Zaterdag 1 Juni a.s. een mooie, varieerde line-up !!

Op 1 juni 2019 vindt voor de 16e maal ‘Blues In Zyfflich’ plaats. Een groot Internationaal Blues festival dat garant staat voor een gezellige avond bomvol muzikaal Bluesgenot. Vanaf de eerste stap op het festival terrein wordt u muzikaal onthaald. Op deze avond zul je de blues tot in je tenen kunnen voelen! 

Photocredits: Promo-shots en José Gallois

De line-up van Blues in Zyfflich – net over de grens bij Nijmegen – voor de editie van 2019 is alwéér van een bijzondere kwaliteit. Zo zien we de volgende bands die op het programma affiche prijken.

Blind Lemon Blues & Soul, de Red, White & Blues band, Blue Monday en Bootleg Betty uit Nederland maar ook internationale sterren zullen acte de présence maken…..Steve Nimmo Trio uit Schotland en Catfish uit de UK maar ook de uit de VS afkomstige Kat Riggins zal het publiek komen vermaken op het sympathieke Blues In Zyfflich 2019 festival.

Bootleg Betty (NL):
Bootleg-Betty-11Bootleg Betty was in 2017 gast op Blues in Zyfflich en liet een verpletterende indruk achter. Anders dan anders, dat zeker! Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. Deze eigentijdse benadering resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is. De dames brachten een debuut album uit op het label van Kroese Records. Daarna volgden vele optredens. Met het uitbrengen van een videoclip bij de single ‘A Song Called Wanda’ – een ode aan rockabillyster Wanda Jackson – zet de band haar tour voort. Hun liveshows resulteerde al binnen een jaar een optreden op Zwarte Cross, ondertussen schrijft de band aan een nieuw album waarop ze wederom traditionele muziekstijlen zal combineren tot catchy muziek. Mocht je in 2017 de groep gemist hebben, dan is hier de herkansing!

Blind Lemon Blues & Soul (NL):
Blind LemonBlind Lemon Blues & Soul staat voor een strakke ritmebasis met daaroverheen scheurende mondharmonica en Hammond solo’s, afwisselend subtiel en vet gitaarwerk, en dat alles gecombineerd met de stem van een zangeres die haar diepste soul- en bluesgevoel verwoordt. De bandnaam verwijst naar Blind Lemon Jefferson, begin 1900 een toonaangevende blueszanger. Deze band beperkt zich niet tot de oer-blues, maar speelt alles wat daarna gemaakt is. Het repertoire gaat van Etta James, Aretha Franklin tot hedendaagse helden als Beth Hart, Matt Scofield en John Mayer. Deze ‘limoen frisse’ band moet je zien en horen!

Blue Monday Bluesband (NL):
Blue Monday‘Where Rhythm meets Blues’. Het is alweer een tijd geleden; in 2012 waren zij als regionale act te gast in Zyfflich. Wat ooit als een lokale jamsessie begon bleek onbeperkt houdbaar: Blue Monday was gevormd. Je kunt een breed repertoire verwachten van onder andere Guy Forsyth, Tommy Castro, ZZ TOP, Mark Ford and en vele andere Bluesbands. In de jaren daarna volgden verschillende optredens op de gerenommeerde festivals in Nederland. Ook volgde een minitour ‘with the modern day Blues Queen’ Miss Dede Priest from Austin Texas. Frontman Alex maakt indruk door zijn energieke performance en zijn spel op de mondharmonica. Hoe mooi: je kunt deze band weer meemaken want ze zijn terug in Zyfflich.

Red, White & Blues (NL):
red white & bluesRed, White & Blues heeft, zoals het een goede bluesband betaamt, al heel wat kilometers op de teller staan en ook al heel wat jaren; dit jaar vieren de heren hun tienjarig bestaan. De band bestaat uit 8 doorgewinterde muzikanten die samen gaan voor Blues. Met een scheutje soul maken ze er een swingend optreden van. Nu ze een lustrum van 10 jaar vieren, kunnen we niet om de band heen. Acht man sterk, compleet met ritmesectie, zang, gitaar en blazerssectie. Met een uitnodiging voor de finale van de Dutch Blues Challenge in de zak presenteren we u – nogmaals – deze regionale act – Red, White & Blues!

Stevie Nimmo Trio (SCO):
Stevie NimmoEenvoudig was het allerminst, maar het is Blues Zyfflich toch gelukt om het memorabele optreden van the Nimmo Brothers weer in huis te halen. Op Blues in Zyfflich 2014 speelden de broers Alan en Stevie al op het festival en lieten toen een enorme indruk achter. Reden genoeg om de wens van vele Festival vrienden te honoreren: dit keer komt het Stevie Nimmo Power trio naar Zyfflich! Stevie vormt de helft van Schotlands meest gerespecteerde helft van de Nimmo Brothers. Al meer dan twintig jaar is hij actief in de wereld van de roots en blues. Stevie leverde in 2016 een prachtig album welke tot album van het jaar werd uitgeroepen. Na een gedwongen pauze – hij zijn bovenarm na een val met de mountainbike – gaat Stevie in 2019 weer aan de slag om nieuwe nummers op te nemen. Stevie Nimmo is een echt podium dier; zijn performance is niet te imiteren. Zorg dat je dit optreden meemaakt. Je bent in ieder geval van harte welkom op Blues Zyfflich 2019!

Catfish (UK):
43338936185_09ebcf2136_o (1)Bij BluesMoose Radio was deze band te gast. Het werd een special request vanuit dit radio station aan Blues in Zyfflich. Een fenomenale indruk maakt de 23 jaar oude frontman; vocalist en gitarist Matt Long. Met hem delen we de passie voor the blues. De afgelopen twee jaar ontving de band maar liefst vijf nominaties, terwijl het album Broken Man in de verschillende charts de top positie behaalt. Catfish is één van de beste live bands van Engeland en dat met de jongste gitarist in de blues scene van vandaag! Zaterdag 1 Juni is je kans deze band live te zien op Blues Zyfflich.

Kat Riggins (US):
45586934534_1a1b2104b3_oBlues Zyfflich wil graag ook de zangeres van internationale allure en Nederlandse publieklieveling aan haar publiek voorstellen. De absolute topper van dit moment die men niet mag missen. Kat Riggins toert momenteel met andere artiesten langs de Nederlandse theaters met een bluesprogramma, geïnitieerd door Johan Derksen – ambassadeur van de blues. In Zyfflich presenteert Kat zich met haar Bluesrevival band, Kat Riggins is geboren in Miami en groeide op in een gezin waar de muziek altijd zacht aanstond. Haar muzieksmaak bleek verschillend van haar ouders. Ze voelde zich aangetrokken tot de rokerige sounds van artiesten zoals Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin en meer. Van gospelzangeres in haar kerkgemeenschap belandde ze als jazz- en blues-zangeres in een club waarna ze met haar stem over de hele wereld trok. Kenmerkend is de wijze waarop ze haar rauwe emotie in iedere noot legt. Na heel wat platen is het ons duidelijk: Kat Riggins weet een groot publiek aan zich te binden en ze mee te nemen op het blues pad. Muziek liefhebber van blues & soul, je bent van harte uitgenodigd mee te genieten op het Festival in Zyfflich!

Tickets @ € 22,00 zijn on-line verkrijgbaar klik hier.

Overnachten kan je op de adressen onder deze link. Maar het is ook mogelijk om te overnachten op de tijdelijk geïmproviseerde camping. Dit kan met een caravan, een camper of een tent. De camping opent vrijdagmiddag om 16:00 uur.

Meer info via deze link
Overnachten kost € 7,50 per tent, caravan of camper per nacht.

Blues-in-Zyfflich-NL-19

Geef hier uw commentaar