Europese tournee Mike Keneally Band: op 25 maart in Paradox

Gitarist, multi instrumentalist en componist Mike Keneally komt voor het eerst in zijn carriere met een volledig uit Amerikaanse muzikanten bestaande band naar Europa om zijn opmerkelijke en inventieve muzikale visie te delen met ons Europeanen. De band gaat in 13 steden in de UK en het Europese vaste land optreden. Dit ter ondersteuning van zijn recente cd Wing Beat Fantastic: Songs written by Mike Keneally & Andy Partridge.

Mike Keneally heeft in 1987 Steve Vai vervangen in de band van Frank Zappa en mee gespeeld in wat achteraf de laatste tournee van Frank Zappa bleek te zijn. Door zijnkenyaly1
medewerking aan opnames en optredens met o.a. Robert Fripp, Wayne Kramer, Steve Vai, Screamin ‘Jay Hawkins, Andy Partridge heeft Keneally een reputatie opgebouwd als iemand die met een intense, originele muzikale aanpak vaak zijn stempel drukt op muzikale happenings. Mike is momenteel ook een rondreizend lid van zowel Dethklok (gitarist) als de de Joe Satriani Band (toetsenist).

Hij heeft inmiddels 21 albums in zijn zeer originele catalogus staan. Sommige albums hebben een nogal eclectisch karakter en sommigen bevatten hoofdzakelijk rock getinte nummers. Concertbezoekers worden regelmatig overdonderd door de kracht en de humor van de muziek van Keneally. De Mike Keneally Band bestaat uit oud gedienden Bryan Beller (The Aristocrats, Steve Vai, Dethklok) op bas, drummer Joe Travers (Duran Duran, Zappa Plays Zappa), en gitarist Rick Musallam (Ben Taylor, Cirque du Soleil).

Keneally zegt erg blij te zijn met deze klassieke line up en de ervaring die zijn maatjes meebrengen. ‘Ik heb bewust voor deze tour naar een ervaren eenheid gezocht die met mij het materiaal goed weet over te brengen’. ‘Ze zijn in staat een representatief deel van mijn oeuvre te spelen’ legt hij uit. ‘We zullen als basis veel mijn solo-albums afdekken, maar we hebben de neiging om dingen te veranderen per optreden’. Voor die mensen die meerdere concerten bezoeken zal dat zeker opvallen.
Een quote uit All Music Guideken2: ‘Keneally is het toonaangevende progressieve rock genie van het post-Zappa tijdperk.’’

Als support act voor de eerste Europese Mike Keneally Band tour zal Godsticks dienen. Dit is een avontuurlijke Britse trio bestaande uit Darran Charles op zang, gitaar en toetsen, Steve Roberts op drums en toetsen en bassist Dan Nelson. Hun nieuwe album is ‘Envisage Conundrum’.

Geplande optredens in Nederland en Belgie:
Paradox te Tilburg op 25 maart 2013 (The Bluesalone zal verslag uitbrengen van dIt concert)
Paradiso te Amsterdam op 29 maart 2013
Spirit of 66 te Verviers in België op 3 april 2013

Geef hier uw commentaar