25 jaar Bluesfestival Leerdam op zaterdag 2 maart

Blues 2013: Splendid Blues for Eyes & Ears

Leerdam – Voor de 25e keer op rij organiseert Stichting Blues ’89 op zaterdag 2 maart het inmiddels meer dan vermaarde Bluesfestival in partycentrum Het Dak aan de Tiendweg in Leerdam. Blues 2013 kent ook dit jaar weer een indrukwekkende line-up met klinkende namen als Spider and the Fly, Stackhouse Bluesband en Rootbag. Speciaal voor de jubileumeditie van het festival,verzorgen leden van de niet meer bestaande band The Strikes een optreden. Stuwende kracht achter deze reünie is bluesman Big Pete. Het festival gaat zoals altijd van start op zaterdagmiddag met afternoon blues in Hotel Lucullus aan de Vlietskant in Leerdam. Double Cross Bluesband bijt dan het spits af.

Big Pete2Grote verrassing in de line-up van de jubileumeditie is wel het optreden van de in 2006 ontbonden band The Strikes. In 2004 stond deze Nederlandse 4-koppige band op het beroemde internationale Moulin Blues Festival in Ospel met grootheden als The Imperial Crowns, Junior Watson, Eddie ‘The Chief’ Clearwater en Kenny Brown. ‘Blues for hardliners’, aldus bandleden Big Pete, Jimmy Stringbreaker, Spools en Jody the Hitter. De aanwezigheid van de band is het eerste officiële optreden sinds 2006. Het optreden staat gepland om 00.30 uur in de Chicago zaal. Voor het echter zo ver is, bijten de leden van Double Cross Bluesband van 15.00 tot 18.00 uur het spits af tijdens de afternoon blues in Hotel Lucullus. Blues 2013 gaat vervolgens om 20.30 uur in de Chicago zaal van partycentrum Het Dak echt van start met een optreden van Sugar Boy & the Sinners. Het semi akoestische Stones bluesduo Spider & the Fly neemt om 21.45 uur het stokje over in de Memphis zaal. Het trio Richard van Bergen, Roelof Klein en Jody van Ooijen alias Rootbag laten vervolgens van zich horen in de St. Louis zaal. De podia in zowel de Chicago als de Memphis zaal zijn om 22.30 uur gereserveerd voor respectievelijk The Belgian Blues Express en Homesick & The Louisiana Men. Een zinderende mix van New Orleans, Zydeco and Rhythm’n’Blues: dat is de muziek van Homesick & The Louisiana Men. De St. Louis zaal is vanaf 23.00 uur het domein van The BluesBones, een relatief jonge Belgische band voortgekomen uit de bands ‘The Blues Conspiracy’ en ‘Cora Lee and No Trouble’. De laatste band die de Memphis zaal om 00.15 uur op zijn kop zet, is Stackhouse Bluesband.  Blues 2013 wordt afgesloten in de Chicago zaal met het reünieoptreden van The Strikes!!!

Het 25e Bluesfestival vindt plaats op zaterdag 2 maart in Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9, Leerdam. Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur.

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar bij:

LEERDAM, CULTUREEL CENTRUM HET DAK, TIENDWEG 9
LEERDAM, SPRUYT MUSIC STORE, VLIETSKANT 8
LEERDAM, DOUBLE D TATTOO, HOOGSTRAAT 59 A
GORINCHEM, GRANDCAFÉ ´T GELAGH, VARKENMARKT 17
DORDRECHT,VELVETMUSIC,VRIESESTRAAT110

In de voorverkoop bedraagt de entree €25,00, aan de kassa €30,00. Kaarten zijn te reserveren via 0345 – 613626.

Afternoon Blues vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur in Hotel Lucullus aan de Vlietskant in Leerdam. De toegang is gratis.

Meer informatie op www.blues89.nl

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: