Tommy Castro & the Painkillers: super afscheidsfeest Blues Moose Café

Tommy Castro & the Painkillers speelden op Woensdag 07 September jl. in Blues Moose Café (Café de Comm) te Groesbeek. Verslag Ton Kok met foto’s van Leo Gabriëls.

Elvin Bishop zei ooit op het laatste concert in de Fillmore West: “It’s a sad occasion, but what can a poor fellow do, but have a good time”. Aan die uitspraak moest ik denken tijdens het optreden van Tommy Castro in het Blues Moose Café in De Comm, Groesbeek. De mannen van Blues Moose stoppen met het organiseren van live optredens.

Veel optredens werden vastgelegd en geplaatst op hun Blues Moose YouTube kanaal, dat inmiddels tientallen miljoenen keer werden bekeken en de heren Rob van Elst, Gerrie Jansen en Eric Jacobs hebben echt grote namen uit de blueswereld op het podium voor de camera gehad, zoals afgelopen woensdagavond: Tommy Castro & the Painkillers.
_DSC3068==Nou, ze hoefden dit laatste optreden niet te doorstaan met een halfvolle zaal. De tent zat goed vol en Tommy Castro en zijn band stonden er fris en fruitig bij voor het eerste optreden van hun tour door de Benelux.
_DSC9368==Dertig jaar bestaat de band inmiddels en hebben in die tijd zo rond de twintig albums afgeleverd, waarvan de meest recente ‘A Bluesman Came To Town’ is, waarvan diverse songs op de set-list stonden. “Misschien vinden jullie de muziek niks, maar de plaat is schitterend alleen al om ze zien in Coca Cola groen vinyl”, zoals hij het album enthousiast promootte.
_DSC9502==Om tien over acht werd de band door Gerrie aangekondigd en onderbroken door een korte pauze, speelde men een tot ongeveer half elf een 18-tal nummers.
_DSC9430==Het allerlaatste Blues Moose Café concert werd meerdere malen genoemd en de heren zorgden voor een enthousiast en energiek concert, waarin duidelijk werd waarom Tommy meerdere keren bij de International Blues Foundation de B.B. King – Entertainer of the Year-award heeft gewonnen.
_DSC9701==Met een gigantisch repertoire zette hij ons nummers voor vanaf de jaren negentig tot heden, overwegend eigen werk. Slechts enkele covers, zoals ‘Leavin ‘Trunk’ van Taj Mahal, ‘Serves Me Right To Suffer’ van John Lee Hooker met een lekkere boogie jam en ‘Let Me Love You Baby’ van Willie Dixon.
_DSC9795==Tommy speelde deze avond op zijn Delaney Castrocaster, op een enkel slidenummer op zijn Gibson SG na. Begonnen werd met het instrumentale ‘Stomp’ en eindigde de reguliere set met ‘The Devil You Know’ met daartussen een afwisselende blues, funk, rock en soul, maar allemaal met een herkenbaar bluesy sausje.
_DSC9860==Met Mike Emerson (toetsen), Randy McDonald (bas) en Bowen Brown (drums) heeft hij een hecht stel begeleiders achter zich. Daarnaast ook nog aardige mensen, die duidelijk laten merken hun publiek te waarderen.
_DSC9984===DANK AAN VRIJWILLIGERSNa de show kwam Gerrie Jansen nog uitgebreid het publiek bedanken en zijn mede Blues Moosers op het podium te halen.
_DSC9931===abDRIE MENSEN VANAF HET BEGIN ..Dankzij deze mannen staat Blues Moose op de wereldkaart van de blues. We gaan de heren hopelijk nog regelmatig zien.
Daarna kregen we nog een dampende versie van het alom bekende ‘Gimme Some Loving’ voorgeschoteld.
_DSC9703===De radioshow gaat gelukkig gewoon door en verder “never say never”, maar dit was een waardig afscheid van de live concerten.

Set-list: Stomp / Callin’ San Francisco/ Can’t Keep A Goodman Down / Make It Back To Memphis / Leavin’ Trunk / Love Don’t Care / A Bluesman Came To Town / Shakin’ The Hard Times Loose / Hustle / Freight Train / Serves Me Right To Suffer / She Wanted To Give It To Me / Blues Prisoner / Nasty Habits / Ride / Let Me Love You Baby / Got A Lot/ The Devil You Know / Keep On Smilin’

Encore: Gimme Some Loving

_DSC9912==

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: