1e Open Air Festival – Moulin Blues 2022 – definitieve line-up compleet!

Al voor de 35ste keer wordt in het zuiden van Nederland vlakbij Weert het Moulin Blues festival van Ospel georganiseerd. Na twee jaar van gedwongen stilte aan de Meijlsedijk zijn organisatoren verheugd ons weer te mogen verwelkomen en hebben de voorlopige line-up op de poster wereldkundig gemaakt.
De organisatie heeft er enorm veel zin in om Moulin Blues weer met ons te kunnen vieren! Natuurlijk weet nog niemand niet wat de toekomst ons allemaal gaat brengen, maar de organisatoren van Moulin Blues zetten de schouders onder het affiche en de line-up voor 06 en 07 Mei 2022 a.s.!

Photocredits: promoshots, Jose Gallois en YouTube.

De dagen van het eerste outdoor festivalweek-end zitten weer propvol met mooie optredens van nationale en internationale artiesten. Het affiche laat nog raden wie wanneer optreedt maar de onderstaande namen laten ons alvast watertanden…..The Blues Alone? doet een greep uit het aanbod:

Lindsay Beaver
Lindsay BeaverLindsay Beaver uit Halifax (Nova Scotia, Canada) begon als zangeres-gitariste inmiddels was ze van de gitaar op de drums overgestapt.Op aanraden van haar vriend, Jimmie Vaughan, verhuisde ze later naar Austin, Texas, waar ze regelmatig in de befaamde Antone’s club optrad. Tegenwoordig vormt Lindsay Beaver (zang & drums) een band die verder bestaat uit de erg fijne gitarist Brad Stivers en bassist Josh Williams. Het drietal bracht in 2018 het album “Tough as Love” uit, met gastoptredens van o.a. Dennis Gruenling en Laura Chavez. Dit album werd goed ontvangen en mag worden omschreven als een mix van blues, rock & roll en zelfs een snufje punk. Deze opvallende verschijning gaat vanachter haar drumstel zeker de aandacht trekken tijdens Moulin Blues 2022!
Delta Generators
Delta GeneratorsDe Delta Generators komen met frontman Brian Templeton naar Ospel afgereisd. Templeton kennen we uit het verleden als zanger/mondharmonicaspeler van The Radio Kings. In Ospel kennen we hem voornamelijk van het gedenkwaardige optreden met The Proven Ones tijdens Moulin Blues 2019. Bij de Delta Generators mag je denken aan blues met een stevige scheut rock waarbij de mondharmonica altijd dichtbij is. Hierbij mogen we de uitstekende vocalen van Brian Templeton absoluut niet vergeten te benoemen.

Errol Linton

Mondharmonicafenomeen Errol Linton is geboren en getogen in de kleurrijke Londense wijk Brixton, maar heeft Jamaicaanse roots. Hij groeide op met de ska- en reggae- en Louis Jordan-platen van zijn pa, maar verloor als tiener zijn hart aan de blues. Al ruim dertig jaar verpakt hij zijn roots en passie in een originele mix van Chicago blues en reggae. Linton begon op straathoeken maar inmiddels kreeg hij al drie keer de Award voor British Best Harmonica Player uitgereikt.

Texas Blues Guitar Summit ft. Anson Funderburgh, Mike Morgan & Shawn Pittman
Mike MorganDe Amerikaanse staat Texas bracht vele bluesgrootheden (o.a. Lightnin’ Hopkins, T-Bone Walker, Freddie King, Billy Gibbons en Stevie Ray & Jimmie Vaughan) voort.Ook vandaag de dag komt er heel veel goeds uit Texas. Het leek een drietal heren een goed idee om de krachten te bundelen. James Anson Funderburgh, Mike Morgan en Shawn Pittman vormen samen The Texas Blues Guitar Summit. Ospel mag zich met de Texas Blues Guitar Summit opmaken voor een ware Texas “Blues” Flood.

Jeremie Albino

Jeremie Albino (Toronto, Canada) is één van de verrassende nieuwkomers in de blues & roots scene. Albino mag absoluut “an’ old soul, in a new age” genoemd worden. Zijn muziek klinkt nieuw en fris maar tegelijk is het ook duidelijk dat de wortels tot ver in de vorige eeuw rijken. Tijdens Moulin Blues 2020 zal Albino twee maal optreden: één keer met zijn begeleidingsband en tevens solo in de kleine tent. Jeremie Albino gaat ongetwijfeld bezoekers verrassen in Ospel!

Travellin’ Blues Kings
36381462440_5a54d5f543_oVoeg twee porties Electrophonics en twee porties Howlin’ Bill samen met een snuifje Rhythm Bombs, Liberators, Fried Bourbon, Regulators en Eastville Sinner, stevig shaken, voorzichtig afromen en je krijgt de heerlijke cocktail genaamd Travellin’ Blue Kings! Binnen deze band bundelen de krachten van de Lage Landen zich. Met bandleden uit zowel Nederland en België krijgen we met Travellin’ Blues Kings het beste van deze twee werelden. Ze bedienen met een zelfgepend repertoire, aangevuld met een paar chirurgisch precies gekozen covers, dat mag je van deze nieuwe band verwachten.

The Achievers

The Achievers is een van de meest opwindende bluesbands van de UK op dit moment, ze wisten zich bovenaan op de lijst te eindigen bij de UK Blues Challenge en zich vestigden zich als een van de meest geprezen bands op het bluescircuit. Het op Stroud gebaseerde vijftal werd in mei genomineerd voor drie prijzen op de UK Blues Awards 2020, waaronder die voor beste bluesband en beste album. Met hun aanstekelijke en vrolijke mixen van Americana en Southern Soul onderscheiden ze zich als een van de meest vrolijke Britse bands in hun genre, dus wie is er beter dan deze jongens om ons allemaal een beetje geluk te brengen?

Altered Five Blues Band

Deze Amerikaanse blues-en soulformatie uit de ‘Midwest bestaat reeds meer dan 15 jaar maar is bij het grote bluespubliek lang en goed bewaard geheim gebleven. De Altered Five Blues Band maakt niet te versmaden rockgetinte blues, powervolle bluesy soul maken samen een vette blues sound die ook in Ospel indruk zal maken.

Trainman Blues
14012856791_712ae81231_oTrainman Blues is een duo project van de Ierse zanger/gitarist Richard Farrell en de Deense producer/bassist Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen. Zwervend door de straten van Kopenhagen ontmoetten ze elkaar in de legendarische Mojo Blues Bar en begonnen ze eind 2016 samen te werken. Ze maken zelfgeschreven, moderne muziek en productie wat resulteerde in het titelloze debuutalbum dat in 2018 verscheen. Dat album werd bekroond met een Deense Blues Music Award als Beste album van 2018. In 2019 werder deelgenomen aan de European Blues Challenge 2019 in Portugal.

Rick Estrin & The Nightcats

Rick Estrin & The Nightcats kent haar oorsprong in de bijna gelijknamige, legendarische, band Little Charlie & The Nightcats. Sinds Little Charlie Baty bij de band met pensioen ging, heeft zanger en mondharmonicaspeler Rick Estrin het roer over genomen en blijft hij trouw aan het oorspronkelijke geluid maar gaat deze band zeker met de tijd mee! Bereid je voor op een act met hoge entertainment waarde. Blues van een hoog niveau maar met een dikke glimlach op je gezicht! Dit wil je meegemaakt hebben!

Birdmens

Britse Allstarband? Met 198 jaar ervaring aan live optredens kwamen ‘Birdmens’ samen in de nasleep van de pandemie van 2020. Creatieve roekeloosheid maakte het hen gemakkelijker om sociaal verantwoordelijk te zijn. De band bestaat uit o.a. Jonny Henderson, Giles King Jon Amor en Ian Siegel. Slechts 1 show op het continent en waar staat deze gepland? Juist, op Moulin Blues!

Bij bekendmaking van het blokkenschema meldt The Blues Alone? zich weer.
Meer info.? Klik dan HIER

Moulin Blues 2022 Affiche

Nieuwe festival locatie!!

De 35e editie van Moulin Blues zal plaats vinden op een nieuwe locatie. De organisatie heeft deze nieuwe locatie gevonden en verlaat hiervoor de vertrouwde Meijelsedijk waar het festival sinds 1986 werd georganiseerd. De nieuwe locatie ligt aan de Vrijkebomenweg/Venloseweg in Ospel, 1 km verwijderd van het vorige festivalterrein.

Ticketprijzen voorverkoop: klik HIER
Dagticket vrijdag: € 55,00 *
Dagticket zaterdag: € 75,00 *
Combiticket: € 110,00 *

Ticketprijzen zijn *excl. €4,95 servicekosten per transactie

Kamperen op de camping van Moulin Blues? Klik HIER voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: