Programma 28ste Bluesfestival Kwadendame bekend

Na twee jaar afwezigheid door de Corona pandemie wordt het Zeeuwse Kwadendamme weer twee dagen omgebouwd tot “Bluestown van Zeeland”. Dit sympathieke knusse festival pakt dit jaar uit met maar liefst 18 nationale en internationale acts.

Vrijdagmiddag 13 mei wordt het festival een paar uurtjes eerder dan normaal officieel geopend worden door Burgemeester Dijksterhuis.

The Blues Alone? doet voor u een greep uit het aanbod wat de organisatoren van het Kwadendamme Festival voor u in 2022 in petto hebben!

De line-up voor vrijdag 13 Mei laat o.a. de onderstaande namen zien:

The Remedy (NL) – Zeeuwse bluesrock
274699744_7701399946552151_8167723297566730627_nThe Remedy is de band die je het gevoel van Blues Rock brengt zoals je dat gewend bent van artiesten als Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd, ZZ Top en Julian Sas.

The Blue Stompers Jump Review (UK/E) – West-coast swing blues

Wat doe je als een Engelsman, een Fin, een Schot en een Spanjaard invloeden als Little Walter, James Harman, James Cotton, Kim Wilson en de bluesgiganten gemeen hebben? Dan vorm je natuurlijk een band! En wat voor een band, inmiddels kunnen de The Blue Stompers al vele optredens maar ook goede recensies op hun naam schrijven waaronder die van Kevin Hillier, voormalig eigenaar van de befaamde Ain’t Nothin But The Blues en stuwende kracht achter het Mijas Blues Festival en al jaren wonend in Spanje waar alle muzikanten resideren. Blues met ‘n olé dus op Kwadendamme 2022.

Boogie Beasts (BE) – Garageblues en boogie
16651198531_df06cf6a1e_oBoogie Beasts staat voor aanstekelijke energie. De heren maken muziek dat je kunt classificeren als elektrische deltablues. Een mix van garage, punk, blues, roots en, zoals de naam doet vermoeden, boogie. Het ligt ergens tussen The Black Keys, John Lee Hooker en het vroege werk van The Rolling Stones. Je kunt rauwe gitaarpartijen verwachten, maar ook solo’s met een mondharmonica. En het is dus ook nog dansbaar!

Harlem Lake (NL) -blues/soul/blues-rock
48768233203_73e1b31b69_oDe winnaars van de Dutch Blues Challenge zijn een band van jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende blues-classics. Maar ook het eigen werk mag er zeker zijn! Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion!

BB & The Blues Shacks (D) – Rhythm & Blues
IMG_7339-BorderMakerBB & The Blues Shacks zijn de afgelopen jaren het predikaat ‘beste bluesband’ van Duitsland ontstegen. De formatie van de gebroeders Arlt groeide uit tot Europese topklasse. Ze waren niet alleen in elk Europees land te gast, maar speelden o.a. ook in Los Angeles, Chicago, en Moskou. Met hun mix van soul en blues citeren zij de groten als B.B. King en Little Milton en steken dit in een nieuw jasje. De band maakt goede Chicago-, West Coast-, Swing- en Jumpblues, band laat zien dat zij niet onder hoeven te doen voor de collega’s aan de overkant van de plas. Een goed geoliede Duitse machine!

Rob Tognoni (AUS) – Bluesrock

Internationaal vermaarde bluesgitarist bijgenaamd de “Tasmanian Devil” die het heengaan van Jimi Hendrix of Stevie Ray Vaughan ietwat draaglijk maakt. Met zijn swingende bluesrock speelde Tognoni al zowat alle grote bluesfestivals ter wereld plat. Deze gitaarvirtuoos kent een grote voorliefde voor power, rock, blues; maar schuwt geen uitstapjes naar de klassieke R&B.

Hook Herrera & Coup de Grace (US/NL) – Blues
IMG_2345-BorderMakerHook Herrera (San Jose California) heeft eigenlijk twee gezichten. Het ene bespeelt op sublieme wijze een set mondharmonica’s en blijft in de buurt van de klassieke Blues van Sonny Boy Williamson. Het tweede bespeelt een elektrische gitaar, bij voorkeur met slide en dan waart de beat van Bo Diddley rond, maar in beide gevallen weet Herrera het publiek altijd op te zwepen. Coup de Grace bestaat uit bloeiend jong Nederlands bluestalent: Sjors Nederlof (gitaar), Roelof Klijn (bass), en Jody van Ooijen (drumms) hebben inmiddels vele projecten en bands achter zich gelaten. Coup de Grace en Hook Herrera zijn geen onbekenden van elkaar. Op initiatief van het Bluesfestival Kwadendamme kwam deze ijzersterke combi in 2011 tot stand met een daverend optreden wat in 2017 nog eens dunnetjes werd overgedaan. Talloze festivals in West-Europa boekten de mannen inmiddels. ‘Bespelen’ is eigenlijk niet het goede woord, ‘betoveren’ is meer wat ze samen doen……

Juke Joint Stage:

Robbert Duijf (NL) – One Man Band
48882710772_2e36db5c67_bIn een mix van old school deltablues, Brits-Amerikaanse folkrevival en gospelblues vertelt Robbert samen met zijn gitaar zijn verhalen. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is treurend, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en te zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.

Richville (NL) – Delta Blues
49423853096_f2fe9cc88b_oRichville is een project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer JJ Goossens. De muziek van het duo kan het best omschreven worden als ongepolijst en stripped-down. De heren zijn geïnspireerd door de periode waarin de blues overging van akoestisch naar elektrisch. Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Spelend als een two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!
—————————
Line-up zaterdag 14 Mei:

The Hoochies (NL) – Blues
44668397252_c915a1598d_oThe Hoochies bestaat uit frontman Richard Koster (Cuban Heels) op vocals/blues-harp, gitarist is Roelof Meijeringh (o.a. Memo Gonzalez), ‘Lut’ Luttik (ex-Drippin’ Honey) op de upright bass en ex Cuban Heels drummer Chiel ten Vaarwerk. Bekende namen in de Nederlandse blues-scene en deze vier mannen samen staan garant voor een hele dosis ervaring. Ervaring die op het podium tot uiting komt in lekkere volvette blues. Ze hebben samen één grote passie: ongepolijste blues. Vette, rauwe blues in de traditie van Little Walter en The Red Devils gebracht door ervaren rotten uit de Nederlandse top blues scene.

Dry Riverbed Trio (NL) – old school (country)blues
37068757364_401556733a_oNatuurlijk mag een topkollektief als deze niet op Kwadendamme 2022 ontbreken, dus het Dry Riverbed Trio ook van de partij. Dit is een trio uit Dordrecht. De drie mannen, Ronald Tilgenkamp en de broers Dusty en Darryl Ciggaar (o.a. Ian Siegal en The Rhythm Chiefs) spelen een mix van country, rockabilly, blues en Americana. Hun sound neemt je mee naar de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

Awek Blues (FR) – Blues

Awek Blues is al 24 jaar ‘on the road’ en is niet zomaar een bluesbandje uit La Douce France, maar een topband. Al twee keer werd de band uitgeroepen tot beste bluesband van Frankrijk en één van hun zes cd-releases kreeg de titel Beste Blues-cd van het jaar (Just Pick Up The Pieces). Op het befaamde Blues Passions Festival in Cognac werden ze bovendien nog eens overladen met lof en egards en dan ook nog in het bijzonder door mr. BB King himself!

Vanja Sky (HR) – Blues
40215708570_2b47bf84e5_o (1)Een artieste van de nieuwe lichting is Vanja Sky, deze Kroatische stond vijf jaar geleden nog in het publiek en werd gegrepen door het virus. Het virus om zelf muziek te maken, of zoals ze zelf zegt: “music is the most wonderful gift on the planet. It’s my aim to bring happiness through music to as many people as possible.” Na de gitaar te hebben opgepakt en als zangeres-gitarist vooral in de Balkan te hebben getoerd kwam ze onder de aandacht van Ruf Records. Deze uitgeverij met een neusje voor vrouwelijk gitaar talent, zoals Samantha Fish, Erja Lyytinen, Ana Popovic en Joanne Shaw Taylor. Inmiddels heeft ze al een debuutalbum gelanceerd wat door niemand minder dan Mike Zito werd geproduceerd.

The Juke Joints (NL) – Blues
IMG_8735-BorderMakerDe Zeeuwse bluesrockers (onder aanvoering van mede festival organisator Peter Kempe) zetten nu al inmiddels 33 (!) jaar de nationale en internationale podia in vuur en vlam. In 2015 verscheen ‘Heart on Fire’ welke door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen werd tot ‘Best European Bluesrock CD’! The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, Oostenrijk , Roemenië en de US, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en België o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, Bospop Weert, BRBF Peer Belgie, Bluesrock Tegelen en deelden de affiche met o.a., Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Walter Trout, BB King, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman, Bonnie Raitt, Eddy Clearwater, Johnny Winter en Joe Bonamassa. Overbodig om u een opsomming te maken wanneer The Juke Joints op Kwadendamme acte de présence gaven want die zijn niet meer op twee handen te tellen.

Kat Riggins & Blues Revival (US/NL) – Soul/Blues
45586934534_1a1b2104b3_oAl jong werd Kat aangetrokken door de rokerige, gruizige klanken van artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin en de lijst gaat maar door. Ze groeide op door te zingen in lokale programma’s, kerk evenementen en familiefeesten met haar zus en neven. Op de leeftijd van 23 jaar kwam Kat in aanraking met jazz en blues en deed ze een optreden in een kleine club in Sunny Isles Beach, Florida onder begeleiding van slechts een pianist. Sindsdien heeft ze optredens verzorgd in Florida, New Orleans, Vietnam, Thailand, China, Zuid-Korea, Curaçao, België en Nederland en nog diverse andere landen. Haar laatste album, toepasselijk vernoemd naar haar band “Blues Revival” is een verklaring van haar liefde voor de Blues! “Blues Revival” is een slimme mashup van gospel-blues, blues-rock, funky blues, moderne en traditionele blues, maar BLUES wordt het sleutelwoord!

Malone Sibun Band (US/UK) –

De formatie Malone & Sibun wordt alom geprezen als één van de meest opwindende acts, die momenteel in de Britse scene te zien is. Marcus Malone, met zijn prachtige, krachtige stem zingt met overtuiging en Innes Sibun weet te imponeren met verschroeiend en splijtend snarenwerk, dat hij ook nog combineert met geweldig vet slidewerk.

Juke Joint Stage:

Rosine Bluesgrass Family (NL) – Bluegrass
240856478_131273969228128_1152069672357845990_nEen nieuwe Zeeuwse Bluegrass band die bestaat uit maar liefst 7 man/vrouw. Ze maken veel gebruik van meerstemmige zang. Het hoge geluid van de mandoline en de klanken van de banjo geven een hoop sfeer.

Philippe Menard (FR) – One Man Band
philippe-menard-BorderMakerNa 20 jaar onderweg te zijn geweest met zijn bluesrocktrio Tequila, vonden Philippe Menard, lead-gitaar en zanger van de band, dat het tijd was om een nieuwe muzikale ervaring te beginnen. Hij besloot om met zijn One Man Band on the road te gaan, gewapend met gitaar, harp, basdrum, snare, tamboerijn, hi-hat en cimbaal speelt en zingt Philippe met overvolle energie en een verbazingwekkende oprechtheid waar je je geen zorgen over zult maken. Pak gewoon de groove en … boogie aan!!!

Het Kwadendamme Bluesfestival wordt zoals gewoonlijk gehouden in de grote tent op het plaatselijke voetbalveld.

Openingstijden:

Vrijdag 13 Mei 13:30 uur (LET OP VROEGERE AANVANG!!)
Zaterdag 14 Mei 13:00 uur.

Voor Vrijdag zijn nog enkele kaarten te koop klik HIER

Combikaarten en de zaterdagkaarten zijn reeds uitverkocht.

Kwadendamme 2022-poster-kleur_orig

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: