Programma Ribs & Blues 2022 zo goed als bekend!

De organisatoren van Ribs & Blues te Raalte hebben hun programma voor het Pinksterweekend van 2022 zo goed als rond; we lezen namen als DeWolff, Paul Carrack, North Mississippi Allstars, BB King Blues Band, Sass Jordan en veel meer moois!
Zaterdag 04 Juni tot en met maandag 06 Juni kunnen de bezoekers van Ribs & Blues drie dagen lang gratis genieten van meer dan 20 nationale en internationale roots- en blues-acts.

Op zaterdagavond 04 Juni zien we o.a. Danny Vera en DeWolff maar deze avond zal door ‘n nog aan te kondigen grote naam worden afgesloten.

De line-up voor de eerste Pinksterdag zondag 05 Juni laat de volgende namen zien:

De nieuwe band SLOPER (NL/BE) van de drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger).
35110518446_004ae568dc_oDanny Bryant (UK) – Bij de doorgewinterde bluesrock fans is de naam Danny Bryant genoeg om Ribs & Blues 202 te bezoeken. Als we u vertellen dat hij Walter Trout als vriend en mentor heeft, zegt dat alles over zijn stijl van bluesrock.
38857203672_d6d07f0617_oDrive By Truckers (USA) -Deze Truckers wisselen hun Rolling Stones-achtige rock af met ballads met banjo’s en slidegitaren. Magistrale countryrock met een bite, Americana met een fles tequila en whisky ernaast.

Ben Prestage (USA) – One-man band, Mississippi blues compleet met cigarbox, banjo en pedalen.
10883008286_b1b5566a02_oMalford Milligan & The Southern Aces (USA/NL) – Rauwe blueszanger uit Austin met Hollandse begeleidingsband!
47362136741_bf690c5ab6_oRalph De Jongh (NL) – Ralph legt tijdens zijn optredens als in een trance zijn ziel bloot, in een stijl waarin alleen De Jongh kan optredens. Een fenomenale atmosfeer van geluid waarbij we terugdromen naar de tijd van de vooroorlogse blues maar ook de naar de jaren zestig van Richards en Jagger. Ervaar zelf een optreden van Ralph de Jongh, ervaar zijn puurheid, zijn emotie.
Ralph de Jongh

Op tweede Pinsterdag maandag 06 Juni zien we o.a. onderstaande op de line-up:

Sass Jordan (CAN) – Canadese rockdiva met scheurende stem, bekend van “Make You A Believer”
27078047782_db546af6f9_oThe BB King Blues Band (USA) – De enige begeleidingsband van wijlen BB King met o.a. dochter Claudette King!
bb-king-blues-bandIan Siegal presents B.L.U.E.S. (UK/NL) – Ian Siegal, Big Pete (The Strikes, The Backbones, M.O.C.T.), Mischa den Haring (T-99) samen met Dusty en Darryl Ciggaar (The Rhythm Chiefs, Dry Riverbed Trio) spraken lang over hun verlangen om een bluesband te vormen. Het project werd stopgezet door een wereldwijde pandemie. Maar nu zijn ze er klaar voor! Dames en heren, dit is B.L.U.E.S.!!
51640710917_b582e63101_oPaul Carrack (UK) – Publiek maak u klaar voor een een staaltje soul-blues van de allerbovenste plank. De mensen opsommen van wie hij de muziek beter maakte, live of in de studio, is haast onbegonnen werk, maar de lijst bevat wel namen als Sting, Phil Collins, The Smiths, The Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, John Hiatt, Nick Lowe, The Pretenders, Tom Jones, Van Morrison en Eric Clapton. Als je ‘n optreden van Carrack bijwoont kun je nadien onmogelijk zeggen dat je de liedjes niet kende.
27873370073_103d9b54d8_oCatfish (UK) – Britse Blues Award winnaars met de charismatische frontman Matt Long.
42437104320_ca359182a2_oHarlem Lake (NL) – De winnaar van de Dutch Blues Challenge krijgt traditiegetrouw een plek op Ribs & Blues. Dat doen we al jaren en dit bevalt uitstekend. HARLEM LAKE (voorheen De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!
48768233203_73e1b31b69_oEn nog veeeeeeeeeel veel meer!!

Tijdens beide Pinksterdagen opent Ribs & Blues ook het bekende Kidsadventureland voor de jongere bezoekers, de festivalmarkt ontbreekt niet en natuurlijk zijn spareribs in alle smaken verkrijgbaar in het bekende BBQ-land!

Ribs & Blues 2022
Zaterdag 04 Juni, Pinksteren 05 Juni en 06 Juni
Festivalterrein Domineeskamp – Raalte

ALLE DAGEN GRATIS ENTREE

Meer namen licht The Blues Alone? bij bekendmaking van het blokkenschema toe, alvast een voorproefje? Klik dan HIER

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: