De Boerderij – Zoetermeer pakt weer uit met mooie blues!

Het was een hele tijd stil aan de Amerikaweg van Zoetermeer alwaar Cultuurpodium De Boerderij gevestigd is. Af en toe was er een concert maar de deur bleef overwegend gesloten. Nu met de nieuwste Corona versoepelingen staan er weer heel veel optredens op de agenda waarvan The Blues Alone? er voor u een paar uitlicht.

JULIAN SAS – VRIJDAG 04 MAART 2022
Julian-@-RB2012-e1453026994261Na een gedwongen stilte van bijna twee jaar staan Julian Sas en zijn band aan de vooravond van een nieuwe fase in hun succesvolle loopbaan. Vol energie, met een nieuwe tour en met een nieuw album. Vastbesloten om hun reputatie als één van Nederlands beste live acts volledig waar te maken.

De gedwongen stilte was een emotionele periode voor Julian en zijn mannen. Niet alleen door de pandemie maar ook door het verlies van vriend en medemuzikant Fotis Anagnostou. Emoties die voor Sas de inspiratie waren voor de songs op zijn nieuwe album ‘Electracoustic’. Een ongewone titel voor een bijzonder album want de plaat bevat 2 sets van 12 nieuwe songs: 1 maal in de elektrische uitvoering en 1 maal in de akoestische versie.

GROLLO – VRIJDAG 01 APRIL 2022

Grollo, de enige en daarmee ook de beste Cuby and the Blizzards tribute band van Nederland. Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen.

Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren ’60/’70 en zo ontstond het idee om een eerbetoon te brengen. En aan wie anders dan aan Cuby and the Blizzards, met wie zij zich als provinciale (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) bluesrockers zo verwant voelen. Het passende instrumentarium hadden ze al. Logisch, aangezien de band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was. Het repertoire beslaat dan ook de eerste tien jaar van de band, van “Desolation” tot en met “Kid Blue”.

KING OF THE WORLD – DONDERDAG 14 APRIL 2022
48981485628_519cc0801a_oKing of the World bestaat 10 jaar en viert dit met een eenmalige jubileumshow in de Boerderij. Voor deze gelegenheid nemen zij een aantal speciale gasten mee waaronder meester gitarist Matt Schofield (UK/US). Deze internationale topper toerde al regelmatig met de heren van King of the World en was dan ook zeer bereidwillig om naar Europa te reizen om bij deze show te kunnen zijn.

De overige namen zijn nog niet definitief bevestigd maar maken we zo gauw het kan bekend! Met de jubileum CD “Royal Ten” op zak, gaat de band met nieuw en oud materiaal én speciale gasten een unieke show neerzetten die je niet wilt missen! Dit gaat een heerlijke avond worden met onverwachte combinaties die samen op het podium onvervalste roots, rhythm and blues/rock zullen gaan spelen. Omdat het zo’n speciale avond zal gaan worden heeft King of the World besloten deze show op beeld vast te gaan leggen!

LEIF DE LEEUW BAND PLAYS ALLMAN – ZATERDAG 30 APRIL 2022
51641700866_b1af9c7062_oNederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én The Allman Brothers. Wie in de afgelopen jaren een show van de Leif de Leeuw Band heeft gezien weet dat het geen standaard blues-band is. Tijdens dit concert brengt Leif met een uitgebreide bezetting – twee drummers, een hammond orgel en een extra zanger – een eerbetoon aan The Allman Brothers band.

Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als The Allman Brothers band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. “The Allman Brothers band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was, een jam te maken van een kwartier, die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.” Naast Leif bestaat de band uit Sem Jansen (zang/gitaar), Boris Oud (bas), Tim Koning (drums), Joram Bemelmans (drums) en Willem ‘t Hart (keys/hammond).

BIG DADDY WILSON – ZATERDAG 21 MEI 2022
597A9832-BorderMaker“Blues is de ‘root’, al het andere is de vrucht.” Big Daddy Wilson, de gerespecteerde bluesman uit North Carolina, ziet zijn muziek en carriere als een reis. Trouw aan de blues en zijn spirituele wortels, maar verder reikend naar soul en R&B.

Zijn nieuwe plaat “Hard Time Blues” is een weerspiegeling van de tijd waarin we nu leven en alle zorgen die het leven met zich meebrengt…. Corona, armoede, onrecht en andere ontberingen. Het omarmt ook de verschillende stijlen van Big Daddy Wilson: blues, soul, R&B, country en gospel. Het album kwam tot stand met behulp van producer Glenn Scott en Big Daddy’s vriend Eric Bibb.

JAN AKKERMAN 75 – VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2022
33521033270_8ac85ce9ed_oJan Akkerman viert opnieuw zijn verjaardag in Poppodium Boerderij. Tijdens deze feestelijke avond wordt Jan bijgestaan door zijn vaste band, zanger Phil Bee (winnaar The Voice Senior) en special guest(s). De setlist zal bestaan nummers van Johnny & The Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox, Focus en stukken uit zijn solorepertoire.

Jan Akkerman (1946) is een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in de internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde. Akkerman toert al jaren over de wereld. Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival en North Sea Jazz , maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn bandleden.

POPA CHUBBY BAND – WOENSDAG 23 NOVEMBER 2022
35972240033_72eda10695_oIn de loop der jaren is Popa Chubby uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de blues scene van New York. Blues rock icoon Popa Chubby, geboren als Ted Horowitz, is een imposante verschijning met zijn kaal geschoren hoofd en getatoeëerde armen. Maar hij imponeert net zo hard met zijn performance!

Begin jaren ’70 bestormt Popa Chubby met een afro kapsel en een gloednieuwe Gibson het clubcircuit. Met het legendarische album ‘Booty And The Beast’ brengt hij één van de bestverkopende blues albums van 1994 uit. Inmiddels heeft hij tientallen succesvolle albums op zijn naam staan.

Cultuurpodium De Boerderij
Amerikaweg 145
2717 AV Zoetermeer

 

Klik voor aanvangstijden en tickets HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: