Toon je een blues buddy van Blues Peer en steun de crowdfunding!

Voorjaar 2021 bereikt ons het nieuws dat Blues Peer, al 35 jaar een gevestigde naam in de bluesscène, failliet is verklaard. Dàt slaat bij zowel ondergetekende als de vele, vele trouwe bezoekers in als een bom! Wat nu? Vele vragen doemen op, gaat men kleiner door, komt er nieuw management? Op al deze vragen komen bijna geen antwoorden dan wat we slechts uit de media en op social media kunnen vinden want van de PR-afdeling van Blues Peer blijft het oorverdovend stil.

Maaaaaarrrrr vorige week werd deze stilte doorbroken en kwam er – weer via dezelfde kanalen – naar buiten dat Blues Peer met een nieuw team een doorstart wilde maken. Vandaag – 26 Mei 2021 – liet men weten hoe dit gestalte te willen geven. Er is een crowdfundingsactie gestart om een kleine € 75.000,00 binnen te halen om tóch in 2022 weer een festival te kunnen organiseren.

We lezen een tiental voornemens die het gewijzigde en tevens verjongde Blues Peer team met ons wil delen en waar TBA? er een paar uitpikt.

MUZIEK IS EN BLIJFT DE KERN

De organisatie blijft zich 100% inzetten op kwalitatieve topartiesten, zowel internationaal als van eigen bodem. Grootheden staan nog op hun verlanglijstje, maar jong creatief geweld krijgt gegarandeerd kansen.
PEER 2022 - TUSSEN DE TEKSTVOORTREKKER IN DE LAGE LANDEN

Blues Peer moet én wil als organisatie een voortrekkersrol blijven spelen voor de bluesmuziek in de Lage Landen. Niet alleen tijdens dat weekend in juli, maar het hele jaar door. “We nemen initiatief” is het motto.

TAAL VAN DE RHYTHM ‘N BLUES

‘The blues’ valt niet in een hokje onder te brengen, maar zal in de toekomst met open en breed vizier benaderd worden. De taal van de rhythm ‘n blues is immers voelbaar in een bredere waaier aan genres en artiesten, jong en ouder.

GENERATIEOVERSCHRIJDEND

Op langere termijn wil de organistie ook mikken op verjonging en duurzaamheid, zowel op als voor het podium. Dat doen we door de beleving op en rond het festival te stimuleren en tegelijk de financiële drempels te verlagen.

SAY BLUES, THINK PEER

Het nieuwe Blues Peer team wil opnieuw een uithangbord zijn voor het ‘Memphis van de Lage Landen’, zodat straks alle Perenaren ook hun eerste en fiere ambassadeurs zijn. Say Blues, Think Peer!

WE’RE ALL BLUES BUDDIES

De Buddies ZIJN het festival. Het nieuwe team wil hun fans verbinden, naar elkaar luisteren, in interactie gaan en samen de dingen aanpakken. Je kunt hen te bereiken met input via welcome@bluespeer.be!

Word jij ook een Blues Peer Buddy? Om een doorstart van het festival in 2022 mogelijk te maken heeft men jouw steun nodig! Samen kunnen we er àlles aan doen Blues Peer van de ondergang te sparen. Ga naar www.wearebluespeer.be en word een Blues Buddy voor het leven!
190319151_3941045295965081_5712159423697936120_nN.B.: De reeds aangeschafte tickets voor 2020 zijn middels het faillissement niet geldig voor 2022. De eigenaren hebben hun terugvordering bij de curator kunnen neerleggen.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: