JJ’s DUTCH BLUES – 2 dagen de mooiste/beste blues van eigen bodem!

Eindelijk! Er is weer zicht op live optredens om de honger naar muziek te stillen. Wij gaan, ondanks de maatregelen, een veilig én exclusief live event organiseren met één doel: Bringing the Blues back to live! Dat schrijven de organisatoren van het JJ’s Dutch Blues festival op hun website.

Onder de toepasselijke naam JJ’s Dutch Blues brengt JJ Music House een ode aan de Nederblues; de beste/mooiste blues die Nederland rijk is. Na een lange periode van lockdown gunnen zij met name de artiesten van Neerlandse bodem een plek op hun podium. Op het ruime buitenterrein van JJ Music House kun je op vrijdag 17 en zaterdag 18 september genieten van een mooie line-up.

Vrijdag:

MAINLINE 55
162314554_3840226986062058_7197956023517752524_nMainline 55 staat garant voor onvervalste rockabilly, met klassiekers van onder andere Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, Stray Cats en Johnny Cash maar zo nu en dan ook een nummer uit een ander genre die door de heren is overgoten met een vette Rockabilly saus wordt het gegarandeerd swingen. Door hun samenspel en overdosis aan energie weet deze band altijd het publiek te vermaken. In de rocakbilly-scene is de band geen onbekende meer en weten zij zich verzekerd van een schare trouwe fans.Mainline 55 is een 4-koppige formatie bestaande uit Peter Hanselman (drumms), Pieter Baas (bass), Patrick Blijleven (gitaar) en sinds enige tijd is de zanger Quincy Nagtegaal (what’s in a name?).

REEMERS & DE GREEF
29702321813_f47a4f08fd_oFrank Reemers en Joep de Greef, de twee frontmannen van de succesvolle bluesbands Ramblin’ Dog en Mojo Hand hebben er weer ontzettend veel zin in. Met hun passie voor Blues & Roots muziek zijn zij nu als duo-act te zien en te beluisteren met intieme en swingende muziek.Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende blues vocalen brengen de heren een divers repertoire. Dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijk swingende pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dat is Reemers & de Greef!

CHICAGO FOUR
39478334591_e0274d8432_oDeze 4-mans formatie is qua stijl en sound geïnspireerd door de bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Chicago Four zet met 2 gitaren, bass, drumms en vocalen de herkenbare, rauwe clubsound neer. Chicago Four zijn frontman Robbert Fossen (zang/gitaar/blues-harp), gitarist Ber van Zanen(o.a. The Groovetakers), bassist Jan Markus, drummer is Jeffrey van Duffelen. Chicago Four neemt je mee naar de hoogtijdagen van de clubs in Chicago!

SEAN WEBSTER
44666514862_2d146b9762_oDe enige niet-Nederlander op de line-up is Sean Webster, maar hij woont dan ook alweer een dikke 10 jaar in het Venetië van het Noorden, Giethoorn. Sinds de release van Webster’s debuutalbum tot aan het laatste live-album heeft Sean Webster een solide reputatie opgebouwd als een van de beste live artiesten en zangers van de moderne blues/rockscene. Zijn grote voorbeelden zijn de drie koningen, Albert, BB en Freddy, maar ook Robert Cray, Buddy Guy en Gary Moore. Echter Sean’s belangrijkste reden om gitaar te spelen is de legendarische Eric Clapton!

Zaterdag:

RICHVILLE
49423853096_f2fe9cc88b_oRichville is een project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer JJ Goossens. De muziek van het duo kan het best omschreven worden als ongepolijst en stripped-down. De heren zijn geïnspireerd door de periode waarin de blues overging van akoestisch naar elektrisch. Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Spelend als een two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!

REUNION TOUR TWELVE BAR BLUES BAND 2021
12bbbWaarom een reünie? Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische Twelve Bar Blues Band a.k.a. 12BBB. Tot op heden wordt de muziek van 12BBB nog steeds op de blues radiostations wereldwijd gedraaid. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog één keer bij elkaar te brengen steeds groter zodat de bandleden onderling hebben besloten aan deze vraag te voldoen. Behalve de rhythm gitarist zijn alle bandleden van het laatste uur present. Tijdens deze tour neemt Peter Langerak de rol van rhythm gitarist op zich. De heren van 12BBB staan met veel enthousiasme en vol energie in de startblokken om met hun traditionele blues stijl opnieuw het avontuur aan te gaan!

BLIND B’ @ THE VISIONAIRS
36124881135_e4bddc5b1b_oBlind B’ and the Visionairs is een project van Bart Kamp. In deze band verzamelt hij wisselend het crème de la crème van blues musici uit de Lage Landen, om enkele namen te noemen, Jody van Ooijen, Frank Duindam, Richard van Bergen, Patrick Cuijvers en Boy Vielvoye. Voor het optreden op 18 September tijdens JJ Dutch Blues 2021 heeft hij ook weer een geweldige band samengesteld waar het publiek wellicht een muzikale verrassing te wachten staat. Eén ding is zeker, na ruim anderhalf jaar van nul optredens staat Bart Kamp te popelen om weer met veel passie muziek te maken!

THE STRIKES
IMG_3441-BorderMakerThe “Original” strikes are back in town. Gewoon vol passie en energie. Muddy Waters zei ooit “De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rock ʼnʼ roll”. Alweer 12 jaar geleden lieten The Strikes zien dat zij deze uitspraak volledig hadden begrepen. De band speelt de blues en rock ‘n’roll zoals hij gespeeld moet worden! Zanger Pieter van der Pluijm a.k.a. Big Pete bekend in binnen- en buitenland maar ook zéker over ‘de grote plas’ doet zijn naam zeker eer aan! Zoek dekking wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen zet, hij blaast je gegarandeerd uit je schoenen! Gitarist Sjors Nederlof koos na avonturen met o.a. King Mo voor een tijdelijk rustiger bestaan. Gelukkig is het nù weer tijd om zich in het geweld van the Strikes te storten. Bassist Roelof Klijn heeft een lange, lange, lange staat van dienst in binnen- en buitenland, meest recent met Malford Milligan en zijn deelname aan de Johan Derksen theatershow. De gelederen worden gesloten door de onuitputtelijke drummer/swinger Jody ‘The Shuffle King’ van Ooijen. Een graag geziene en gevraagde muzikant in vele bands. The Strikes niet zomaar een band uit Nederland!

Natuurlijk is het aantal kaarten door de huidige Coronamaatregelen (1,5 mtr afstand) beperkter dan normaal. In het geval van een nieuwe lockdown of aangescherpte maatregelen waardoor het event in September niet doorgaat, vergoedt men de tickets (exclusief de servicekosten).
Naast de afzonderlijke tickets zijn ook combitickets te reserveren voor de vrijdag- en zaterdagavond. Dus sla snel je slag en reserveer nù alvast je tickets – klik HIER voor JJ’s Dutch Blues.

Locatie:JJ Music House
Adres: van der Hagenstraat 34a Zoetermeer
Datum: 17 september 2021
Tijd: Vr: 18:00-23:00 uur / Za: 17:00-23:00 uur

JJ's DUTCH BLUES 2021 ( TUSSEN DE TEKST) (1)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: