Hookrock maakt affiche 2021 bekend

Na een lange tijd zonder festivals gaan we een beetje de goede kant op……Het Bluesfestival Hookrock op 2 en 3 juli 2021 gaat door! Dat schrijven de enthousiaste organisatoren in hun pers-bericht omtrent het Diepenbeekse festival van België.
Echter er zijn i.v.m. de Corona-maatregelen slechts 400 bezoekers welkom op het festival dit jaar, dus wees er rap bij als de kaartverkoop begint!
Bovendien maken de organisatoren bekend dat àls het festival door omstandigheden onverhoopt niet door gaat, wordt je ticket terugbetaald.

Dat Hookrock dit jaar op dezelfde locatie zal plaatsvinden zal geen verrassing zijn mààr het evenement vindt begrijpelijkerwijs niet in zaal plaats. Buiten zal middels ófwel een indeling met gezellige kleine tentjes ófwel één grote tent geplaatst worden afhankelijk van de dan geldende regeringsnormen.

VRIJDAG

Stef Paglia Band
48660931796_e2ee1914a2_oStef is bekend als gitarist bij de BluesBones waar hij ook mede aan de wieg stond, hem voorstellen is al niet meer nodig. Hij is een begrip al in de blueswereld, samen met Geert Schurmans en Sven Bloemen heb je een “hell” van een band. Een stevige opener van de vrijdag

The Dibs
the-dibsAls Peter Jacobs de frontman is van de band dan weten de ingewijden dat de soul niet ver weg is. De man heeft zich omringd met een kudde ervaren blues-muzikanten zoals Stanley Patty op gitaar en Colly Franssen op de keys en o.a. Franky Gomez op de drumms. Samen staan zij garant voor soul, swing en rock ‘n roll.

Walter Broes and the Mercenaries
31510173584_c8962225d2_oWalter, die de meeste nog kennen van The Seatsniffers zet de strakke lijn van die terziele gegane band verder met deze Mercenaries – Lieven Declercq op drumms en Clark Kenis op bass – aan zijn zijde. Hij en zijn companen zijn een begrip in de Roots en rock ‘n roll muziek en dat gaan ze u laten voelen tot in het diepste van je lijf, hopelijk mogen we tegen die tijd weer de beentjes strekken.

Bill and the Burners
20245046284_e9a9959203_oDe bandleden zijn afkomstig uit Slow Burners en Howlin’ Bill en dan weet u al welke Bill er op het podium zal staan. Inderdaad Howlin’ Bill zien we op vocals, Brother Jebediah Kupfernagel op bass, Magic Frank drumms en Junior Jay sluit de rijen op gitaar. Vooral deze laatste zal menig blues en andere liefhebbers doen opkijken, inmiddels kan de roots/blues wereld niet meer om hem heen, klasse met een grote K. Mis deze band niet ze zullen op u een verpletterende indruk achterlaten.

ZATERDAG

DC Snakebuster & Washboard Willy
Snakebuster-homepage-feat2Een one-man-band aangevuld met washboard, DC Snakebuster (Frank Declercq) wordt op Hookrock bijgestaan door zijn vader Willy. Als geen ander weet de man deze one-man-band te laten lijken op een band van minsten 5 personen. Reeds van jongs af aan is Frank Declercq bezig met muziek en is nu op naar meer. Een man uit de Low Lands bezield met het bluesvirus en dat zal hij ook u laten voelen.

Dan Cash & The Road Rockers
Dan CashThunderbirds, Paladins, Blasters en natuurlijk Johnny Cash, al deze namen en muzikale stijlen vind je terug bij deze band. Dan Cash & The Road Rockers nu nog onbekend en onbemind maar dat zal na 3 juli veranderen. De band bestaat uit frontman/zanger/gitarist Dan Cash, Didier Bourbon lead gitaar, Beef Philippe op de bass en Mitch Manios drumms.

The Blue Clay
The-Blue-Clay-1Ook volgende band weet klepel van de Roots muziek goed hangen, ze spelen swingende blues en rock ‘n roll met invloeden uit bluegrass, Tex-Mex en Zydeco. Dit alles wordt feilloos aangevuld met eigen werk, een must-see. De bandleden zijn Wouter Verhelst op gitaar/accordeon en vocals, Ilse van Dooren op percussie/vocals, Repete van Merode contrabass/vocols en Geert de Block op drumms

Womens’Blues
87945702_625634057983488_6739638075015561216_nEen nobele onbekende voor ons en allicht voor jullie ook. Zangeres Dominique Wenta werd geboren in Frankrijk en bracht daar het grootste deel van haar carrière door. Ze woont ondertussen al 5 jaar in België en richtte daar de band Womens’ Blues op. De frontvrouw brengt voornamelijk vrouwelijke blueszangeressen terug tot leven zoals Ma Rainey, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin en zelfs Amy Winehouse wordt geëert. Mademoiselle Werta wordt bijgestaan door Mark Lormans op gitaar en de ritme-sectie bestaat uit Alex Nelson op bass en Ben Watson op drumms.

Steven Troch Band
35904309051_680062937d_oSommige band hebben geen tot weining introductie nodig en dat is hier het geval. Steven is al zo’n bekende figuur in het blueswereldje dat men weet wat je te wachten staat. De man won niet voor niets met vlag en wimpel samen met zijn band – zijn partners in de crime van de blues – de Belgian Blues. Steven Troch op vocals en blues-harp wordt geruggesteund door Mat T Mahony op gitaar, Elisabeth ‘Lizz’ Sprangers op bass en Bernd Coene op drumms.

Voodoo Twinz & The Patricks
22553726211_882af54588_oVoodoo wie? Dit zijn drie leden van Boogie Beasts n.l. zanger/gitarist Jan Jaspers, drummer Gert Servaes, vocalist/gitarist Louis Patrick, bassist Patrick Indestege (Black Cat Bisquit). Als je deze mannen mag verwelkomen dan mag je als organisator in de handen wrijven dat het gelukt is. De band brengt rauwe Chicago blues met de nadruk op rauwe en – hoe kan het ook anders- boogie.

Mudvibe
42846509134_80485634d8_oWat voor de vorige band geldt, geldt voor deze band, allemaal toppers tesamen die er tegenaan gaan! Dave Reniers, Luke Alexander, Steve Wouters, René Stock en Henk Van der Sypt allen bekend van zoveel bands dat het lijstje te lang zou worden om te publiceren. Wie hen in Peer (2018), bij Move2Blues (2018) of Kwadendamme (2019) zag weet wat hen te verwachten staat.

Tickets vrijdag: € 20,00
Tickets zaterdag: € 25,00
Combiticket: € 35,00

Tickets bestellen? Klik HIER (via het Nederlandse Pedaal) of direct via Hookrock klik HIER

LET OP!!!

Na je bestelling ontvang je een bevestigingsemail met een ordernummer, dit is tevens je entree-bewijs
Er worden dus géén tickets opgestuurd dit jaar, dit i.v.m. met de Corona-regels die het festival dient na te leven!!!

Registreer je via de website van Hookrock (klik HIER) als je met mensen buiten je bubbel komt.
HOOKROCK 2021 - 2-3 juli 2021- final 3,0

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: