Duvel Blues 2021 – een hele dag lang Belgisch Beste Blues en Roots!!!

Het zag er mooi en veelbelovend uit maar de omstandigheden zijn anders uitgedraaid … er zal helaas geen Duvelblues 2021 kunnen plaatsvinden op 29 mei. MAARRRR er is beterschap in zicht!
Daarom schuift de organisatie Duvelblues wat verder op de kalender. Zo kunnen er (hopelijk) iets meer mensen op een iets relaxtere manier mee komen genieten van een heerlijke namiddag/avond vol blues, roots, rhythm en soul. Neem alvast een grote rode stift en markeer zaterdag 17 juli in je agenda!
Duvel 2021 Tiny Legs TimTiny Legs Tim & The Elsewhere Bound Orchestra – Om deze speciale editie van Duvelblues af te sluiten, nodigt Duvelblues een bijzondere combinatie uit op de planken. Tiny Legs Tim, de meest bevlogen bluesperformer van het land, krijgt voor de gelegenheid van een negenkoppige band steun. De virtuoze zanger/gitarist is als een kat met negen levens, die furore maakt met zijn uitgebeende, intense optredens. Met een big band (inclusief harmonicawonder Steven Troch) wordt Tiny Legs Tim uitgedaagd om uit andere vaatjes te tappen. Een niet-te-missen evenement.
Duvel 2021 Irish CoffeeIrish Coffee – De Belpop-geschiedenis heeft haar rechten. In het jaar dat de klassieker ‘Masterpiece’ 50 jaar (!) oud is, nodigt Duvelblues een stevige brok vaderlandse muziektrots uit. Irish Coffee, met roots in Aalst, heeft intussen een cultstatus als de groep die destijds de fundamenten van de hardrock goot in de Vlaamse klei. William Souffreau heeft na de gloriejaren van Irish Coffee met alle groten van de Belgische pop en rock samengewerkt en keert nu terug naar zijn eerste liefde. Hoe dat tegenwoordig klinkt? De prima nieuwe plaat ‘Heaven’ doet het beste vermoeden. Klaar voor een verrassing?

Duvel 2021 WalterWalter Broes & The Mercenaries – Wie dorstig is naar een stevige scheut Rock ‘n Roll, R&B, Country, Blues en Americana zal zich hier zeker kunnen laven. Als je weet dat hun roots in legendarische bands als The Seatsniffers, Moonshine Reunion en The Internationals liggen dan weet je dat we hier geen kleintje pils serveren. Mogen we ondertussen spreken van de godfathers van de Belgische rock and roll? Wat ons betreft zeker wel! Geloof je ons niet? Beluister dan maar eens hun nieuwe plaat…..It’s going to be Nice and Neat!

Duvel 2021 KamaraBai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers – Hij is al ruim tien jaar een van de best bewaarde geheimen uit de Belgische muziekscène en wie hem ooit live zag, vergeet het niet licht. Intussen heeft de man, zoon van een in Brussel gestationeerde ambassadeur uit Sierra Leone, in zijn telefoonboekje de namen van Vanessa Paradis, Youssou N’Dour en Dani Klein staan. Bai Kamara Jr. brengt fijngevoelige, warme, haast spirituele muziek die niemand onberoerd zal laten.

Omdat de ticketverkoop afhankelijk is van de capaciteit die het Duvel Blues Festival dient te hanteren door de door de authoriteiten opgelegde maatregelen zijn er vooralsnog geen tickets te bestellen.
Wél kan je t.z.t. HIER checken of de kaartverkoop is gestart.

Duvel Blues terrein is de vinden aan de Kaardijkstraat 22, Ruisbroek-Puurs (Sint-Amands) – BE

DUVEL (16)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: