Niet Te Missen….Kirk Fletcher Band @ LantarenVenster

Vrijdag 2 November a.s. treedt de KIRK FLETCHER BAND op in LantarenVenster – Rotterdam, als support act staat STACKHOUSE geprogrammeerd. Dit blues-concert is onderdeel van de Rotterdamse Popweek van de Popunie.

KIRK FLETCHER mag dan wel afkomstig zijn uit het strijdtoneel van de gangstarap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Eén van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden. In de heersende muziekscene van Compton California is het niet louter hiphop dat de klok slaat, zo bewijst deze 42-jarige gitaarvirtuoos.
33869887433_6769900ab9_oFletcher is al lang geen onbekende meer in de blues. Zo speelde hij diverse keren aan de zijde van grootheden als Joe Bonamassa en Charlie Musselwhite, en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets nog steeds ‘one of the most in-demand blues guitarists on the scene’ genoemd. Vanaf zijn achtste levensjaar had Kirk een intensieve verstandhouding met zijn gitaar. Dat begon in zijn vaders gospelkerk, waar hij samen met zijn broer de muzikale omlijsting van diensten verzorgde. Die gospelinvloeden zijn nog regelmatig terug te horen zijn in Kirks muziek.

Kirk Fletcher wordt gezien als ‘the total package’, met opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan onder andere B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze grote man, die enorme indruk maakte op de vorige editie van Moulin Blues Ospel, weet soul, blues en funk te vermengen tot een geluid dat Rotterdam zal doen schudden op haar grondvesten.

“Kirk fires off soulful, straight-from-the-heart solos that dazzle on big stages. ..Fletcher also blows people’s minds when he’s playing rhythm guitar.” – Guitar Player Magazine

“Kirk is hands-down one of the best blues guitarists in the world.” – Joe Bonamassa

Kirk Fletcher – gitaar/vocals
Ced Legoff – keys
Kris Jefferson – bass
Fabrice Bessouat – drumms

STACKHOUSE is als support act is de uitgenodigd. Nederlandse band Stackhouse bestaande uit Machiel Meijers, Willem van Dullemen, Emiel van Pelt, Fred van Unen en Paulo de Stigter, is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie.
14785975363_316a219e41_oMark Hummel over het album Tailgatin’: “I wasn’t expecting the level of depth these guys provide on this fabulous disc! A completely well rounded blues tour is this record – twenties & thirties country blues, Memphis & Chicago blues, jump & guitar stylings, harp boogies, murder ballads, originals & rare covers, they have it all here!”

Stackhouse garandeert een aanstekelijke bluesparty, waarbij het lastig is om stil te blijven staan!

Wanneer? Vrijdag 2 November 2018

Hoelaat? 20:15 uur

Deuren Open? 19:30 uur

Prijs? € 17,00 excl. € 1,50 transactiekosten per ticket

Bestel kaarten hier

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Bij het bestellen kunt u kiezen voor een zit- of staanplaats. Alleen kaartjes waarop ‘zitplaats’ is vermeld geven toegang tot het balkon.

Geef hier uw commentaar