Eerste namen Ribs & Blues 2024 bekend!

Zaterdag 18 Mei 2024 treden twee kleppers uit de Nederlandse muziekscene aan. Niemand minder dan Anouk en Jett Rebel zullen het festival op de eerste avond los trappen. De opvolgende beide Pinksterdagen worden zoals altijd op dit sympathieke Ribs & Blues weer bezocht door een keur aan nationale en internationale artiesten. Ribs & Blues zijn dan de gastheer aan jong aanstormend talent maar ook gevestigde grote namen uit de blues- en roots-scene worden graag ontvangen. Onderstaande is slechts een voorlopige greep uit wat er voor Pinksteren 2024 op de line-up prijkt!

Photocredits: Stock photo’s, YouTube, Gerrie van Barneveld en José Gallois

ANOUK

Nederland’s bekendste (rock)zangeres die met ‘Nobody’s Wife’ in 1997 een hit in Europa scoort. Anouk valt op door haar aanstekelijke liedjes en haar eigenwijsheid. Andere grote hits van de Haagse zijn ‘Sacrifice’, ‘R U Kiddin’ Me’, ‘The Dark’, ‘Michel’ en ‘Girl’. Live is Anouk met haar fantastische band onverslaanbaar, dat bewijst ze keer op keer op alle grote festivals en pop-arena’s van ons land. Dat wordt een zaterdagavond van jewelste in Raalte!

JETT REBEL

Alle Nederlandse media vergelijken hem graag met de grootste namen uit de geschiedenis van de popmuziek, maar Jett Rebel is vooral Jett Rebel, die altijd probeert zijn persoonlijke ambities waar te maken. Hij wil rocken, rocken en nog eens rocken. Een gemiddelde Jett Rebel show duurt 3 uur, zonder ooit de focus of energie te verliezen. Als een gepassioneerde superheld vliegt hij rond op het podium, coördineert elke show met zijn charmante enthousiasme en zet zowel de band als het publiek in vuur en vlam. Jett Rebel geeft alles wat hij heeft. Aan jou. Bij een Jett Rebel concert is hij er voor jou, en niet andersom. Sinds 2013 speelde hij op ruim 250 festivals en 10 clubtours. Als hij niet op het podium staat, is hij in zijn studio bezig met het opnemen van albums.

ROBERT FINLEY

Fin­ley groei­de op in Lou­siana. Toen hij een jaar of tien was kreeg hij geld om een nieuw paar schoe­nen te kopen, maar kwam in plaats daar­van thuis met een gitaar. Door optre­dens van lokale gospel­groepen te bezoeken en nauwlet­tend de vingers van de gitarist in de gat­en te houden, leerde hij spe­len. In 1970 ging hij in dienst en trok met een leg­erband dwars door Europa. Bij zijn terug­keer naar Louisiana ging hij werken als tim­mer­man en was lei­der van de groep Broth­er Fin­ley and the Gospel Sis­ters. Tot hij van­wege een oogziek­te blind werd en ged­won­gen was om te stop­pen als tim­merman. Hij ging verder als straat­muzikant en werd zo ont­dekt door de Music Mak­er Foun­da­tion, een organ­isatie die oud­ere blues­muzikan­ten onder­s­te­unt. Met zijn diepe stem weet Fin­ley iedereen te rak­en. Met het groot­ste gemak schakelt hij van hoog naar laag, van falset naar bari­ton. Uniek!

AJ PLUG

Multiple award-winner AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse blues rock en roots scène. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die de Nederlandse blues rock en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht. Naast de optredens van haar eigen band tourde AJ Plug ook mee in ‘Dutch TV Celebrity’ Johan Derksens theatershow, ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’, die in bijna alle theaters in Nederland was te zien.

PHILIP SAYCE

Vanaf het moment dat Philip Sayce voor het eerst zijn handen op een gitaarhals legde, liet hij hem nooit meer los. Sayce zag ooit stadsgenoot en legendarische gitarist en multi-platina artiest Jeff Healey optreden en werd gegrepen door zijn spel. Binnen een jaar tourde Sayce internationaal met de band van Jeff Healey en trad op op de meest prestigieuze festivals ter wereld. Sindsdien tourde hij en nam vier jaar lang muziek op met muziekicoon Melissa Etheridge, lanceerde daarna een solocarrière en bouwde een fanatieke fanbase in Europa en daarbuiten. Sayce opende shows voor o.m. ZZ Top. en Deep Purple. Sayce is een zeldzame artiest, een combinatie van een uitstekende songwriter, een ongeëvenaarde gitarist, een soulvolle zanger en een opwindende artiest.

THE SEATSNIFFERS

ZE ZIJN TERUGGGGG!!! The Seatsniffers spelen hun eigen soort Rock & Roll. Inspiratie wordt gehaald uit het schemergebied tussen zwarte R&B en zwarte Rock & Roll, en een rijkdom aan andere vroege Amerikaanse Roots-stijlen zoals Rockabilly, C&W, Tex-Mex, Surf enzovoorts. Voeg hier een serieuze scheut ‘punky’ attitude aan toe en je krijgt een idee waar de band voor staat. Het repertoire bestaat vooral uit eigen nummers, maar er is plaats voor covers van Roy Brown, Johnny Otis, Jimmy Mc Cracklin, Ray Sharpe etc. Een concert van The Seatsniffers bestaat uit korte, heftige nummers, en typische gitaar-, baritonsax-riffs, veel zweet en beweging. Wie een raakpunt zoekt met modernere bands kan het best luisteren naar Barrence Whitfield & The Savages, The Blasters, de R&R van Los Lobos, The Reverend Horton Heat, Southern Culture on the Skids, en The Paladins.

SEAN WEBSTER

Het leven van een jonge Sean Webster veranderde dramatisch toen een vriend hem kennis liet maken met de muziek van de bluesgrootheden. De drie ‘Kings’, Albert, BB en Freddy, evenals Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de belangrijkste reden waarom Sean gitaar speelt, de legendarische Eric Clapton. Sean’s passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek zijn sindsdien blijven groeien tot een bijna koortsachtige obsessie. Die honger naar muziek heeft geleid tot de creatie van zes studioalbums en heeft Webster gebracht tot een tournee door Amerika en Europa, waarbij hij veel van de blues-rockscenes en toonaangevende locaties en festivals bezocht.

POPA CHUBBY

In de loop der jaren is Popa Chubby uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de blues scene van New York. Blues rock icoon Popa Chubby, geboren als Ted Horowitz, is een imposante verschijning met zijn kaal geschoren hoofd en getatoeëerde armen. Maar hij imponeert net zo hard met zijn performance! Zijn legendarische album ‘Booty And The Beast’ brengt hij één van de bestverkopende blues albums van 1994 uit. Inmiddels heeft hij tientallen succesvolle albums op zijn naam staan.

DAWN BROTHERS

Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende ‘wat gebeurt hier allemaal’-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert. De Dawn Brothers passen met hun no-nonsense mentaliteit naadloos in de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-community. Maar vergis je niet, ze mogen dan nonchalant lijken maar hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek bewijst dat hier een groep muzikanten staat die verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook uit hun nieuwe plaat, ‘Alpine Gold’, die dit najaar verschijnt bij Excelsior Recordings en waarop de band een dik pak hekserij loslaat op hun publiek.

De afsluiter op Maandag 20 Mei zal 10CC zijn……

De legendarische Britse band was ruim 10 jaar geleden ook te gast en maakte toen grote indruk met hun tijdloze repertoire voor elke muziekliefhebber. De band is wereldwijd goed voor 30 miljoen verkochte albums en is live niet te evenaren.

LET OP!!! Ribs & Blues niet meer helemaal gratis!!!! Koop je ticket @ € 40,00 voor een passe-partout of schaf een dagticket @ €12,50 (ZATERDAG € 25,00) nù aan via deze link. De kaartverkoop is in volle gang. Kinderen t/m 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang! Klik op DEZE link voor het complete programma, informatie en voor de ticketverkoop.

Zaterdag 18 mei : 18:30 uur tot 01:00 uur
Zondag 19 mei: 13:00 uur tot 01:00 uur
Maandag 20 mei: 13:00 uur tot 20:00 uur

Locatie festivalterrein: De Domineeskamp, Raalte

Overnachten in hotel, B & B of kamperen in de buurt? Klik HIER voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: