Eight Ball!! – Achtste Editie Yellowtime Eerste Zaterdag September

De locatie zorgt voor meer dan alleen decor. De tuin waar het festival zich afspeelt geeft het feest een buitengewoon knusse sfeer. Geen modder of druktes, maar knusse tafeltjes en geweldige bediening.
Wil je op een zomerdag (avond) genieten van goede muziek maar geen zin in festivaldruktes? Dat kan op Yellowtime!

Mooie muziek gewoon tot bij de mensen brengen, muziek die zich niet in een vakje laat wurmen, rustig maar tegelijkertijd zeer ritmisch, doorleefd en passioneel.
Op zaterdag bij valavond, Yellow Blues, dé ultieme blues-avond met blueslegendes en het betere gitaarwerk. Op zondag Easy Yellow.

Dirty 5 – 18:00 uur

Het recept van Dirty5 is simpel maar goed; vijf rasmuzikanten, een boel goede muziek en veel geestdrift. Strooi daarover nog een pak muzikale kennis, een goede neus voor de juiste covers en werk af met een vleugje roots en je zit goed voor de komende avond. Deze band neemt je mee op een muzikale reis door de wereld van de Soul, Jazz, Funk en Blues en brengt je zelden onberoerd terug naar de veilige thuishaven waarvan je vertrokken was.
Dirty5 mag dan wel het dak van de zaal spelen, het is geen ordinaire party band of typische juke-box die de covers afratelt, getuige daarvan is de live cd die de band onlangs op de markt bracht. Hun muzikale keuze toont niet alleen bewondering voor de grootheden van het genre maar ook lokale helden en jonge blues snaken passeren de revue waarmee ze nog maar eens bewijzen dat er meer blues dan bloed door hun aderen stroomt. Wanneer ze straks hun eigen nummers presenteren sluiten ze naadloos aan bij de lokale helden van de voorbije jaren die de Blues waardig dragen

Line-up
Jan Bruynooghe: Zang en gitaar
Pascal Claeys: Drums
Thomas Vandenabeele: Mondharmonica
Stefan Gulinck: Gitaar
Wolf Everaert: Bas

The Rat Pack Blues Band – 19:30 uur

Een beetje muziekliefhebber, ongeacht het repertoire, heeft wel eens van The Rat Pack gehoord. De zangers/acteurs Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. vormden samen de legendarische Rat Pack. Ze verschenen voor het eerst samen op het podium in de jaren zestig en werden een ‘merk’ met ontspannende, swingende muziek en humor. Een referentie……De leider van The Rat Pack Blues Band, Jan de Bruijn, is een bekende getalenteerde muzikant, beter bekend in zijn thuisland Nederland, het noorden van België en ook internationaal is Jan de Bruijn een graag geziene gast. Jan de Bruijn is een uitvoerend artiest als geen ander; een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op het podium. Jan de Bruijn beklom al eerder de bühne van Yellowtime Blues maar The Rat Pack wordt door de organisatoren voor het eerst verwelkomd. Bereidt u voor op een hoogstaand muzikaal onthaal door de Bruijn en zijn kompanen……Sfeer is het toverwoord!
9730830861_482d6cbbf9_oLine-up
Jan De Bruijn (leed & Guitar)
Carlo Van Belleghem Bass)
Toto Poznantek (Drums)

Little Hook – 21:00 uur

Explosief, fris en transcendentaal zijn de beste woorden om de sfeer die deze band genereert uit te drukken. Het is een bluesband met een groovy geluid gecreëerd door twee gitaren, een supersonische mondharmonica, soulvolle zang en ‘in your face’ drums die je meteen in een dansstemming brengen! Originele composities in de Mississippi Hill Country Blues-stijl. De kabouter is uit het bos, kijk uit! Hier is Little Hook ..!
19299486964_0394dbeb8e_oLine-up:
Renaud Lesire: Guitar and Vocals
Bart Mulders: Guitar
Big Dave Reniers: Harmonica and Vocals
Steve Wouters: Drums

Ian Siegal – 23:00 uur
All The Rage tour

Voor 2018 toert blues supremo Ian Siegal met zijn jonge band van topmuzikanten een nieuw album met originele liedjes.

In meer dan een kwarteeuw touren is de missie van Ian Siegal nauwelijks veranderd: nummers die echt zijn, die resoneren, zang die rauw wordt gespeeld. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de meest overtuigende Britse bluesartiest sinds de grote namen uit dezestig.

In 2018 toert hij een nieuw album, zijn eerste studio-opname van nieuwe nummers in zes jaar. Geproduceerd door de Amerikaan Jimbo Mathus, het is klassiek Siegal: vol met het donkere en lichte, slimme woordspel en de ruw uitgehouwen spraakbox waar hij bekend om staat. Het markeert ook de eerste studio-opname met de band waarmee hij in 2013 kennismaakte. Regelmatig toeren heeft een onderscheidend geluid ontwikkeld met de tex-mex-gitaargeluiden van Dusty Ciggaar. Klassieke rock-tags Siegal ‘een nationale schat’, de Amerikaanse bluesbijbel zegt ‘enorm talent’ en het MOJO-magazine rangschikt hem als ‘de slimste schrijver en meest magnetische bluesartiest in het Verenigd Koninkrijk’. Hij bracht zijn muziek naar meer dan 45 landen en leidde een trofee-afstand met 11 British Blues Awards, vier European Blues Awards, twee Mojo Blues Albums Of The Year en niet te vergeten drie US Blues Music Awards-nominaties – een ongekende knipoog naar een niet-Amerikaan.
14013563943_72c23f5593_oLine-up:
Ian Siegal: Gitaar/Vocals
Dusty Ciggaar: Gitaar
Danny van ‘t Hoff: Bass
Rafael Schwidessen of Darryl Ciggaar: Drumms
Yellow Blues 2018 poster
LOCATIE:

Tuin Busser 30 – GEEL, België

Parking Molseweg 132 – 2440 GEEL, België

TICKETS klik hier

Zaterdag 1 sept – Yellow Blues
VVK € 15,00 – kassa € 20,00

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: