2 Dagen Blues t.g.v. de 25e Editie Culemborg Blues

Nog maar een twee wijken zijn we verwijderd van de 25e editie van Culemborg Blues – die speciaal voor deze gelegenheid 2 dagen zal beslaan – ook dit jaar heeft de organisatie een zeer interessante maar ook impressionante line-up weten samen te stellen. Namen als My Brainbox ft. Jan Akkerman, The Ragtime Rumours, Robbert Fosssen Trio, The Dead Alley Drivers, The Veldman Brothers en Mojo Hand uit ons eigen Nederland maar ook uit de US staan er een aantal klinkende namen op het programma zoals o.a. Popa Chubby, The Devon Allman Project ft. Duane Betts, Albert Cummings. Europese bands als The Two (CH), Krissy Matthews (UK), The Blues Bones (B) en King King (SCO) maar ook Gwyn Ashton uit Australië zijn allemaal op dit – GRATIS – openlucht festival in Culemborg te aanschouwen en te beluisteren.

TBA? zal uit de uitgebreide line-up slechts een aantal namen voor het voetlicht halen want de keuze is enorm!

Een oude bekende in het bluescircuit – Tenny Tahamata – kunt u in de The Dead Alley Drivers gaan bekijken in Café de Mart op vrijdag 24 augustus, The Dead Alley Drivers bestaat sinds begin van dit jaar en de band speelt een mix van stylen met invloeden van o.a. The Allmond Brothers, Procol Harum, Gov’t Mule, Steely Dan, Jimy Hendrix, Jeff Beck en Traffic.
The Dead Alley Drivers staan garant voor een energiek en verrassend optreden waarbij zij veelal de wat onbekendere covers spelen. De nummers worden vol passie en dynamiek gespeeld waarbij het publiek meegezogen wordt in het enthousiasme van de band.
31632342993_e4b37bd477_o

Ook op vrijdag komt Popa Chubby na tien jaar afwezigheid het hoofdpodium bemannen. Popa Chubby is een imposante New Yorker die al meer dan 25 jaar in de Blues-Rock scene meeloopt. Beïnvloed door Hendrix, Cream en Led Zeppelin begon ook hij blues te spelen en ontdekte dat ook Howlin’Wolf en Muddy Waters vervaarlijke mannen waren. Zijn optredens worden omschreven als “The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters and Jimi Hendrix meets Robert Johnson”. Krachtig, onstuimig en soulfull.
36781007135_41a197ef14_oThe Kings Rhythm Crew ft Matt Schofield (NL/UK) zien we ook op het hoofdpodium op vrijdagavond. dit is een project opgezet door Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm – King of the World – die naast hun thuisbasis besloten  een project op te zetten om begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland hebben begeleid. Na een bijzonder optreden tijdens de Culemborg Blues Night met Matt Taylor en Sean Webster komt nu niemand minder dan Matt Schofield mee naar Culemborg.
IMG_9001-BorderMakerOp zaterdag 25 Augustus is een van de klappers van de avond The Devon Allman Project ft Duane Betts, natuurlijk staan ook zij op het hoofdpodium. Devon – zoon van Gregg Allman – richtte Honeytribe (1999) en Royal Southern Brotherhood (2011) op gevolgd door een aantal solo projecten. In 2017 verloor Devon binnen 5 maanden zijn beide ouders. Hij cancelde alle optredens om te rouwen en tijd te maken voor zijn gezin en familie. Tijd voor bezinning, om nieuwe nummers te schrijven maar ook tijd om oude plannen af te stoffen en eindelijk eens om te zetten in daden. Een daarvan is te gaan spelen met Duane Betts, die hij in 1989 voor het eerst ontmoette en waarmee hij sindsdien bevriend is. Maak alvast een herinnering aan in uw gsm want dit optreden mag u niet missen!
devon allman

Krissy Matthews Trio staat zaterdag 25 augustus rond borreltijd op de Varkensmarkt geprogrammeerd. Muziek werd Krissy met de paplepel ingegoten, op 3 jarige leeftijd stond hij al met zijn vader Keith Matthews op het podium. Maar echt serieus werd het toen hij in 2004 backstage John Mayall ontmoette en hem een demo gaf waar onder andere “All Your Love” van Otis Rush op stond. John Mayall nodigde hem uit het nummer tijdens de toegift mee te spelen. Dat pakte zo goed uit dat de volgende avond er nog een nummer aan toegevoegd werd. Geen slechte start voor een 12-jarige. Inmiddels heeft hij 7 cd’s uitgebracht. De eerste 6 laten de ontwikkeling van een 12-jarige belofte zien, tot een bijzondere gitarist. De laatste cd Live at Freak Valley laat horen waar hij op het podium toe in staat is. Ga kijken en luisteren.
krissy matthews 2

Dit is een slechts een hele kleine greep uit het fantastische aanbod van bands die op deze feestelijke 25e editie aan zullen treden.

Onderstaand het blokkenschema voor de volledige line-up met de bijbehorende tijden van de diverse cafés en podia van Culemborg Blues. Lees meer op de website van Culemborg Blues (klik hier).
Culemborg 2018 Blokkenschema

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: