Tuckerville 2017: De Muzikale Droom Van Ilse Komt Uit

Het Tuckerville Festival vond plaats op 02 September 2017 j.l. Tekst en foto’s van Gerrie van Barneveld met als focus het hoofdpodium.

De tweede editie van Tuckerville was een groot succes. Met meer als 12.000 bezoekers, goed weer, een prachtige omgeving en een uitstekende muzikale line-up was het goed vertoeven. Op het festivalterrein Rutbeek kon jong en oud zich prima vermaken met muziek en andere activiteiten. De muzikale toppers stonden op de Main Stage met onder andere Douwe Bob, Racoon en de Common Linnets.

roy3083De aftrap op het hoofdpodium komt van JW Roy en zijn Royal Family. JW Roy is weer terug bij zijn muzikale roots en komt binnenkort met een nieuwe plaat. Opvallend is de country smartlap You’re Still On My mind van George Jones. Aangrijpend is de blues over kanker: You Have To fall Before You Rise. De set is afwisselend met covers, oud en nieuw werk en had meer publiek verdiend.
douwe3399Bij Douwe Bob is het veld goed gevuld. Douwe heeft er veel plezier in en dat kan eigenlijk ook niet anders met een zonovergoten podium. Dan is een liedje als Sweet Sunshine vanzelfsprekend. Wat volgt is een set met onder andere Pass It On, Judge, Jury And Executioner en Stone Into The River. Het publiek leeft op als Ilse Delange meezingt bij Slow Down. Marrakech krijgt een mooie versie met tempowisselingen en diverse solo’s. Aan het einde horen we nog een country uitvoering van Multicoloured Angels.
macdonald4122Hierna is het podium vrij voor Amy MacDonald en haar band. Bij de sympathieke Amy is het nog drukker voor het podium. Maar hoe gaat dit aflopen? Een band die vooral zit en semi-akoestisch speelt voor zo’n groot publiek. Het gaat voortreffelijk. Amy windt met haar Schotse accent en liedjes het publiek om haar vinger. Tien jaar geleden brak ze door en Nederland was een van de eerste landen waar dat gebeurde. Mooi om te zien hoe zij met ”kleine” liedjes een festival weet te boeien. De start is met Under Stars en Dream On van haar laatste plaat. Natuurlijk ontbreken de hits Mr. Rock & Roll en Run niet. Ook is er een mooie versie van Down By The Water en een solo akoestisch versie van Prepare To Fall als eerbetoon aan haar moeder. De afsluiting is vlot met This Is The Life en Poison Prince.
racoon4596Daarna is het de beurt aan Racoon. Zanger Bart van der Weide is duidelijk: “Wij gaan oude en nieuwe liedjes spelen en als je er niets aan vindt dan ga je maar weg”. Ook bij Racoon is het opvallend dat de “kleine” liedjes het goed doen. Een hoogtepunt is Love You More samen met gitarist Dennis Huige en de zang van het publiek. Almost Made It en Oceaan zijn ook twee rustige liedjes die overeind blijven. Natuurlijk ontbreken nummers als Liverpool Rain en No Mercy niet. Het publiek vond het prima en bleef in grote getale.
common5074Ilse Delange speelde met de Common Linnets een thuiswedstrijd op Tuckerville. De start is vlot met We Don’t Make The Wind Blow en Lovers & Liars. Al vroeg in het optreden komt Calm Before The Storm met JB Meijers als duetpartner van Ilse. De Common Linnets is echter niet alleen Ilse Delange. Ook de andere bandleden krijgen de ruimte om eigen songs te spelen. Zo zingt Jake Etheridge het akoestische Waiting Game en Matthew Crosby zingt I Just Want You. De finale is met In Your Eyes en As If Only lekker uptempo en met een stralende en dankbare Ilse.
triggerfinger5605Triggerfinger mocht het festival afsluiten op het hoofdpodium. Hoewel de band met hun rock misschien niet op een rootsfestival thuis hoort was het een prima afsluiter. Jammer genoeg waren een boel mensen na de Common Linnets vertrokken, maar de blijvers kregen een prima optreden te zien. Met een extra bandlid en Ruben Block af en toe op bas is er een voller en ander geluid. Een uitstekende rockshow, waarbij Ruben Block met zijn poses de aandacht opeist. Vanzelfsprekend wordt de nieuwe single Flesh Tight gespeeld en klassiekers als Perfect Match en All this Dancin’ Around. Shake For Me? Jazeker! Kortom een prima afsluiting van Tuckerville.
festival3048Al met al een fantastische tweede editie van Tuckerville. Met een uitstekende line-up, een luisterend publiek en een mooie omgeving. En er is een intentie om door te gaan. Afgaande op deze editie is dat zeker te hopen.
festival3775

Geef hier uw commentaar