NIET TE MISSEN! 14e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk

De veertiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt het komend voorjaar gehouden op zaterdag 1 april 2017 in recreatiecentrum De Fakkel. De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2017 weer grote muzikale plannen, waarbij weer een internationaal breed opgezette programmering is gemaakt, maar waarin ook ruimte is voor de absolute top van Nederland.
14274576258_2a2cbd08d1_o“Iedereen kent natuurlijk wel Cuby & The Blizzards, maar door het overlijden van zanger Harry Muskee bestaat deze band niet meer. Destijds een mokerslag voor het bluesminnende publiek. Erwin Java (gitarist bij C+B) heeft toen een nieuwe band om zich heen verzameld onder de naam King Of The World. Inmiddels is hun vierde album alweer verschenen en staan zij aan de top van ons land, dus ik ben hartstikke blij om deze band naar Ridderkerk te kunnen krijgen’’, aldus voorzitter Nico Bravenboer.
19733527498_9ee832d0ca_oDe Nederlandse band Little Steve & the Big Beat is een high-energy Rhythm & Blues band, die met twee saxofonisten het publiek steevast op sleeptouw neemt. In november brachten zij hun debuutalbum Another Man uit.
sugarqueenSugar Queen and the Straight Blues Band is een internationaal getinte band, met een Amerikaanse zangeres en muzikanten uit België en Nederland. Zangeres Michele Denise, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres, waarbij haar roots liggen bij de gospel- en bluesmuziek in de kerk.
19783992550_78bacac0bf_oDynamite Blues Band uit Nederland heeft inmiddels in haar korte bestaan al heel veel optredens op tv gedaan, van DWDD tot aan Raymann is Laat en dat is vreemd voor een Nederlandse bluesband. Maar hun eigen explosieve bluescoctail laat op het tweede album ‘Kill Me With Your Love’ de band nog veelzijdiger en volwassener klinken, zonder aan energie en plezier in te boeten. Volgens de recensies heb je nog steeds een veiligheidsbril en dansschoenen nodig.
p1949469_1546510921_5De Engelse Connie Lush is een blueszangeres die op haar eigen onnavolgbare manier zowel oude als nieuwe bluessongs brengt. Ze werd al drie keer gekozen tot Beste Vrouwelijk Blues Zangeres van Engeland. Haar laatste album ‘Renaissance’ is genomineerd voor Best British Blues album 2016.
30949263155_ebc4ba2e39_oThe Imperial Crowns uit Los Angeles, die “The best Rock and Blues road show ever” komen brengen. Zij speelden samen met Bruce Springsteen en Bob Dylan om maar wat namen te noemen, echt een geweldige band.
MyBrainboxSlotact is na het cancellen van de Europese tour van Jason Ricci niemand minder dan Neerlands trots Jan Akkerman speelt al meer dan een halve eeuw gitaar en is één van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld. In december 2016 is de gitarist 70 jaar geworden, maar dit is zeker geen reden voor Akkerman om met pensioen te gaan. Nog steeds reist hij met z’n band de hele wereld over. Na 40 jaar komt Jan Akkerman terug met het repertoire van deze legendarische band! Met My Brainbox herleven goede oude tijden. Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen.

Wij kijken samen met organisator Nico Bravenboer en kompanen met veel plezier uit naar 1 April.

Bluezy Bluesfestival

Sporthal de Fakkel
Sportlaan 8-10
Ridderkerk

bluezy winactie

Kaarten vvk: € 25,00 (aan de zaal € 30,00)

Indien u vóór 28 februari 2017 uw kaarten on-line bestelt maakt u daarbij gelijk kans op een gratis overnachting (1 kamer voor 2 personen) bij Van der Valk Hotel Ridderkerk. Uit alle ‘early bird’ bestellers van minimaal 2 kaarten via internet wordt 1 winnaar getrokken, die in de nacht van zaterdag op zondag gratis mag overnachten. De organisatie maakt direct na 28 februari de winnaar bekend.

BLUEZY-2017-A3-POSTER-NIEUW-1
Kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen:

Sportcafe de Fakkel, Sportlaan 8-10 Ridderkerk
Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1 Ridderkerk
Primera Sandy, Ridderhof 29A Ridderkerk
Bluessocieteit L’Esprit, Wendeldijk 25 Rotterdam.

Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de website via deze link.

Voor meer info omtrent dit festival klik u hier.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: