Holly Hyatt and Jon Burden – Shufflin’ The Blues

Album: HOLLY HYATT and JON BURDEN – SHUFFLIN’ THE BLUES
Artist: Holly Hyatt and Jon Burden
Record Label: Flood Plane Records
Release Date: 23/09/2016

Recensie: Eric Campfens

Oorspronkelijk noemen zij zich een akoestisch bluesduo. Maar met “Shufflin’ The Blues” laten Holly Hyatt en Jon Burden horen dat zij ook elektrisch uitstekend uit de voeten kunnen. Ondersteund door drummer Marvin Walker zijn de negen nummers opgenomen voor een live-publiek. Holly speelt bas en elektrische bas en Jon bespeelt de gitaren en beiden nemen afwisselend de zang voor hun rekening.
hollyand-jonOp “Shufflin’ The Blues” horen we vijf eigen nummers. De covers zijn achtereenvolgens van Muddy Waters, Memphis Slim, Robert Johnson en Nick Gravenites. Dat geeft een hint over de stijl waar het duo naar verwijst, namelijk de Chicagoblues van de jaren vijftig en zestig. Ik zeg expres ‘verwijst’, want het is niet de pure Chicagoblues, maar wat we te horen krijgen is er wel door beïnvloed en leunt iets meer naar de jazz. De zang van beiden is helder en goed te verstaan. De nummers liggen goed in het gehoor en klinken gewoon heel lekker. Een puntje van kritiek is dat het album te kort is, namelijk nog geen veertig minuten. Dat had best wat langer mogen zijn.

Clip ‘Blow Wind Blow’:

Photocredits: official Holly and Jon website

Website: www.hollyandjon.com

Tracklisting:

  1. Blow Wind Blow
  2. Mother Earth Blues
  3. Let’s Boogie
  4. Lowdown Blues
  5. Come On In My Kitchen
  6. Get Your Own Man
  7. Left Handed Soul
  8. Black Crow
  9. Slushy Blues

Tags

Geef hier uw commentaar