Mike Sponza w. Ian Siegal ft. Dana Gillespie – Ergo Sum

Album: MIKE SPONZA w. IAN SIEGAL ft. DANA GILLESPIE – ERGO SUM
Artist: Mike Sponza with Ian Siegal ft. Dana Gillespie
Record Label: EPOPS MUSIC
Release Date: 05/11/2015

Recensie: Eric Campfens

“Dus ik ben” is de letterlijke vertaling van de albumtitel “Ergo Sum”, afgeleid van de filosofische stelling van René Descartes cogito ergo sum (ik denk, dus ik ben). De titel geeft al een indicatie waar de Italiaanse bluesgitarist Mike Sponza ons heen wil leiden. Naast blues zijn Latijnse gedichten een passie voor hem. Hij vond raakvlakken in de gedichten van mensen als Catullus, Horatius, Martialis en Juvenalis en bluesteksten. De onderwerpen (liefde, politiek, familie) zijn in al die eeuwen hetzelfde gebleven.
15636481543_66cde8c357_o
Op “Ergo Sum”, opgenomen in de Londense Abbey Road Studios,  staan acht eigen nummers, waarvan er zeven zijn geschreven in samenwerking met Ian Siegal en één met Dana Gillespie. Laatstgenoemde zingt mee op het door haar meegeschreven “The Thin Line”; Siegal is op àlle nummers aanwezig. Muzikaal gezien zit het geheel prima in elkaar. Mooi gezongen en goed gespeelde blues. Dat is sowieso al mooi meegenomen. Het bijzondere aan dit album zijn de teksten, die zijn geïnspireerd op eeuwen oude gedichten. Het zorgt ervoor dat de muziek van Sponza een aantal lagen aan verdieping krijgt. Heel mooi vind ik “Modus In Rebus”, waar Sponza en Siegal elkaar afwisselen, het soulvol gezongen “Prisoner Of Jealousy” en “See How The Man”, waarin politici aan de kaak worden gesteld. Ook een bewijs dat er in al die eeuwen niets is veranderd.

Kortom, uitstekend gezongen en gemusiceerd en mede door het gebruik van eeuwenoude teksten steekt dit album met kop en schouders boven andere uit.
Sponza Mike Ergo Sum 2
Tracklist:

1. Modus In Rebus
2. Carpe Diem
3. Penelope
4. The Thin Line (ft. Dana Gillespie)
5. See How The Man
6. Poor Boy
7. Kiss Me
8. Prisoner Of Jealousy

Website: www.mikesponza.com

For the first time blues music and classic latin culture meet in a new dimension.

Alvast een voorproefje:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: