Swing Wespelaar’s affiche toont ook in 2016 weer klinkende namen!

Alweer staat er een week-end geblokt in de agenda, 19 – 20 – 21 Augustus is n.l. het week-end dat de 29e editie van dit gratis festival in Vlaams Brabant plaats vindt; Swing Wespelaar 2016!
De organisatie van dit bijzonder sympathieke festival kan zichzelf weer een schouderklopje geven dat zij voor de zoveelste keer een diversiteit van artiesten heeft weten te strikken die het derde week-end van Augustus komen optreden in Wespelaar.

De line-up van vrijdag 19 augustus:

The Blue Chevy’s (B) 19:00 – 20:15 uur – Zij brengen een mix van eigen werk en songs van hun helden uit de 80’s en 90’s zoals The Fabulous Thunderbirds, The Red Devils, Mike Morgan, Teddy Morgan en zo vele anderen. Maar zijn brengen ook hun eigen interpretatie van een aantal blues-standards van o.a. Little Walter, Jimmy Reed.

Mike Sanchez (UK) 20:45 – 22:15 uur – Mike Sanchez brengt alweer zo’n kleine dertig jaar onvervalste Rhythm ‘n Blues aan de man. Deze zanger/pianist behoeft bij het Rockabilly publiek geen introductie meer. Zijn repertoire is een ode aan Fats Domino en Nappy Brown. Heerlijke swing waar het publiek van Swing Wespelaar geen weerstand aan zal kunnen bieden.
Mike Sanchez

Mike Wheeler Band (USA) 22:45 – 00:15 uur – Mike Wheeler heeft een stem die doet denken aan wijlen Sam Cooke. Dit alles doet hij zo goed dat u vergeet hoe het origineel ook alweer klinkt. Mike Wheeler brengt pop, blues, jazz en rock. Mike Wheeler maakt deel uit van de Chicago blues scene, schrijft songs voor diverse Chicago performers zoals Big Ray & Cadillac Dave, Nellie Tiger Travis en Peaches Staten.

De line-up van 20 augustus:

Ralph De Jongh (NL) 14:30 – 15:30 uur – Ralph de Jongh won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt extensief door de Lage Landen maar ook de Nederlandse Antillen. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans, met als muzikaal vader (en fan) Harry Muskee (Cuby + Blizzards) is hij een must see! Johan Derksen (Voetbal Inside en bluesfanaat) noemt zijn albums “verborgen juwelen”. Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt.
Ralph de Jongh
Chris Bergson (USA) 16:00 – 17:00 uur – New York gitarist/vocalist Chris Bergson heeft zich inmiddels gevestigd als “een van de meest inventieve songwriters in de moderne blues music” (All Music Guide). Chris Bergson wist zijn eigen mix van blues, roots en soul te creëren. Chris Bergson heeft het podium gedeeld met Hubert Sumlin, Levon Helm, B.B. King, Norah Jones, John Hammond, Etta James en Bettye Lavette, om er maar een paar te noemen.

Big Daddy Wilson (USA) 17:30 – 18:30 uur – Big Daddy Wilson heeft inmiddels het afgelopen decennium zo´n 10 albums op zijn naam weten te schrijven bij o.a. Dixiefrog Records maar ook RUF Records en heeft dus op SWing Wespelaar een groot oeuvre om uit te kiezen. De man brengt onvervalste blues en gospel en het publiek zal meegenomen worden op een mooie reis door het zuiden van de VS van de Afro-Amerikaan.
Big Daddy Wilson
Nikki Hill (USA) 19:00 – 20:15 uur – Nikki Hill en haar man Matt Hill brengen onvervalste Rock ‘n Roll naar Wespelaar. Voor degenen die deze zanger nog niet hebben kunnen zien optreden Nikki Hill zingt de longen uit haar lijf en de media is het erover eens: dit is niet zomaar een nieuwkomer op het toneel, dit is een ‘whiplash’ moment. Als u nog niet van Nikki Hill gehoord had, zult u haar na haar optreden op Swing Wespelaar niet snel vergeten.
Nikki Hill
Jason Ricci (USA) 20:45 – 22:15 uur – Jason Ricci is de lieveling van de Lage Landen, na optredens op het 1e Amstelveen City Blues Festival en Moulin Blues nu op Swing Wespelaar. Het publiek staat een energieke show te wachten van een van de beste mondharmonica spelers van de blues scene heden ten dage.
Jason Ricci
Toronzo Cannon (USA) 22:45 – 00:15 uur -Toronzo Cannon is de nieuwe generatie vertegenwoordiger van de Chicago Blues. Deze gitarist/vocalist is geïnspireerd door de drie koningen (Freddie, B.B. en Albert), een beetje Hendrix en een wat 70’s R & B/soul, wist Toronzo al snel zijn eigen geluid te ontwikkelen.
Toronzo Cannon
De line-up van zondag 21 augustus:

Les Generals Jack (BE) 14:30 – 15:40 uur – Les Generals Jack met hun typische ‘A chacun son Blues’ stijl, gegroeid uit 15 jaar experimenteren met Blues, Ska, Rock en Soul, nemen ze je mee op een bevreemdende reis van Noord naar Zuid. Les Generals Jack brengt niet alleen vette Roots muziek, daarnaast krijg je er ook waarachtigheid en een vrolijke vorm van eigenzinnigheid bij.

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (AT) 16:10 – 17:30 uur – Meena Cryle & The Chris Fillmore Band zorgen voor een uitzonderlijk eerlijke en spannende set. Southern Soul, Blues, Gospel en Rock’n’Roll zijn de meest gebruikte labels om deze band uit Oostenrijk te beschrijven. Maar de band geeft gelijkertijd de voorkeur aan de clichés en hokjes te vermijden. Cryle/Fillmore’s Roots-Cosmos is breed en eclectische, maar altijd diep geworteld in de blues.
Meena Cryle
Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers (NO) 18:00 – 19:20 uur – De winnaars van de 6e European Blues Challenge 2016 Italië mogen natuurlijk op Swing Wespelaar niet gemist worden. Geïnspireerd door de vette swing muziek uit de jaren 50 is het Erik ‘Slim’ Zahl en The South West Swingers’ ambitie is om de tradities van de jaren ’50 voort te zetten. Eric ‘Slim’ Zahl wil de blues en haar vertolkers uit die die tijd vertegenwoordigen, in hun eigen rock stijl.

Nora Jean Bruso & Luca Giordano Band (USA / IT) 19:50 – 21:10 uur – Zangeres Nora Jean Bruso, onderscheiden met de ‘Keeping The Blues Alive’ award (2003), is een succesvol artieste in de blues wereld, het zien van haar live optreden op dit festival zult u snel doen ontdekken dat ze een professional, een keiharde pro is. Haar begeleider Luca Giordano is Italiaan maar heeft jaren in Chicago de blues tot zijn stiel gemaakt. Hij trad over de hele wereld op met diverse blueslegendes waaronder o.a. John Primer en Bob Stroger.
Luca Giordano
The Music Maker Foundation Blues Revue (USA) 21:40 – 23:10 uur – The Music Maker Foundation Blues Revue feat. Alabama Slim, Robert Finley en Robert Lee Coleman zullen de afsluiters zijn. The Music Maker Blues Revue is een all-star band maar ook een bloeiende muzikale instelling. Ontstaan in de vroege jaren 1990 als begeleidingsband voor Guitar Gabriel ontwikkelde The Music Maker Foundation zich tot een organisatie met tientallen verschillende Music Maker kunstenaars door de jaren heen. Ze hebben busked op de trottoirs van High Point, NC maar kregen ook staande ovaties in Carnegie Hall. Van Argentinië tot Australië, Europa naar Guatemala en over de gehele Verenigde Staten kan deze band het publiek behagen.

Affiche SW 2016

Mocht je het festival 3 dagen willen meemaken dan is er de mogelijkheid om te kamperen. Je kan met je tent of mobilhome terecht op Swing Wespelaar’s eigen camping. Deze ligt op een kleine 10 minuten wandelen van het festival terrein.
Het adres van de campingsite is Heike 12, 3150 Wespelaar.
De kosten om op de camping te kunnen verblijven zijn € 7,00.

Deze ‘Swing’ camping opent ook nog eens vroeger dit jaar om alvast met mede campinggasten alvast in de stemming te komen en een goed bodempje te leggen voor al dat goddelijke gele vocht dat Primus heet! De camping zal al vanaf vrijdag 19/08 om 12:00 uur opengesteld worden. Houd er rekening mee dat kamperen buiten deze camping is niet toegestaan.

Hopelijk ben je erbij in het derde week-end van augustus!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: