DijkRock Festival Maasdijk: klein maar spannend! 04-07-2015

DijkRock Festival Maasdijk: klein maar spannend!
– 4e editie in unieke samenwerking met MCW –

EDIT 05-07-15:

Zie hier een overzicht van DijkRock 2015.

Met veel foto’s door Arjan Vermeer (The Blues Alone?)

Op zaterdag 4 juli 2015 vindt alweer voor de 4e maal het gratis toegankelijke DijkRock Festival Maasdijk plaats. DijkRock heeft inmiddels naam gemaakt als het kleinste maar tevens spannendste rockfestival van Nederland! Waarbij vooral aanstormend talent maar ook gevestigde namen uit de regio elkaar afwisselen. Nieuw is tijdens deze editie de samenwerking met MuziekCentrumWestland. Medewerkers van de stichting MCW zullen tussen de acts op het hoofdpodium door, geheel zelfstandig een eigen semi-akoestische B-stage programmeren. In combinatie met de rock, rap, garagerock, psychedelische blues en hardrock klanken vanaf het grote podium, zal deze 4e editie dus nóg spannender worden dan voorheen. Komt allen vanaf 13:30 uur naar Nolweg 10 in Maasdijk en laat je verrassen. En neem gerust de kinderen mee want een springkussen, schmink en de ijscoman zijn ook weer aanwezig. Het festivalterrein is met de auto bereikbaar via de N220 en industrieterrein Honderdland. In verband met de beperkte parkeerruimte adviseert de organisatie om met openbaar vervoer of per fiets te komen. Een ruime bewaakte gratis fietsenstalling is ook aanwezig.

Line up:
14.00-14.45 uur Cobra Chain [retro hardrock]
14.45-15.15 uur MCW B-stage gig*
15.15-16.00 uur Fabruari Four [Beatles tribute]
16.00-16.30 uur MCW B-stage gig*
16.30-17.15 uur 12:04 [rap-rock-funk crossover]
17.15-17.45 uur MCW B-stage gig*
17.45-18.30 uur Joe Madman and the Sidewalkers [psychedelic garage-blues]
18.30-19.00 uur MCW B-stage gig*
19.00-19.45 uur The Hard Rows [garage bluesrock]
19.45-20.15 uur MCW B-stage gig*
20.15-21.15 uur Texas Radio [psychedelic blues ‘n roll]
21.15-21.45 uur MCW Pauze met DJ-muziek
21.45-23.00 uur Fan Halen [classic Van Halen tribute]

MCW B-stage gig*: de zogenaamde MCW B-stage gigs zijn semi-akoestisch en duren steeds ong. 20 minuten.

14.00-14.45 uur Cobra Chain
De eerste band op DijkRock is Cobra Chain. Een 70’s hardrocktrio bestaande uit Jasper van Baalen (gitaar, zang), Lars Boekestijn (bas) en Jasper Remmerswaal (drums). Deze twintigers zijn o.a. beïnvloed door de sound van Black Sabbath, Deep Purple, Rush en The Who. Zij interpreteren deze stijl op een eigen frisse wijze en spelen naast bekende heavy covers ook eigen werk. En dat doen ze alsof ze al oude rotten in het vak zijn! In december van vorig jaar zetten ze tot veler verrassing de Muziekzolder op zijn kop. Dat beloofd dus een goed en stevig begin van het Dijkse festival te worden.

15.15-16.00 uur FABruari Four
FABruari Four is – zoals de naam al doet vermoeden – een viermans formatie. Deze Westlands groep werd in februari 2012 opgericht naar aanleiding van een Beatles expositie in museum RockArt in Hoek van Holland. Beatles-klassiekers blijven tijdloos en herkenbaar voor jong en oud. Mick (zang), Robert (bas), Jack (gitaar/zang) en Bart (toetsen/zang/mondharmonica) spelen die bekende covers semi-akoestisch en met veel passie. Tijdens hun live optredens kleden ze zich ook in kostuums van weleer. Redenen genoeg om ze een plekje op het podium van Dijkrock te gunnen om weer eens eventjes lekker terug te gaan in de tijd.

16.30-17.15 uur 12:04
De derde band die zal gaan spelen op DijkRock is de winnaar van de Popprijs Westland 2014. De vier bandleden van 12:04 (twelve-O-four) zijn Myscu (zang/rap), Stephan (bas), Eddo (drums) en Mark (gitaar), ze hebben verschillende muzikale achtergronden. O.a. daardoor ontstond als repertoire een unieke bandsound wat een crossover is van rock, funk, rap en meer. Dat resulteert vooral live in een eigen energiek en ‘groovend’ geluid. Met zéér veel dynamiek gebracht, anno NU! Een verrassende 12:04 mix die pakt en meeslepend is en de Nolweg vast en zeker op de grondvesten zal doen schudden! [ Popprijs Westland 2014 finale filmpje].

17.45-18.30 uur Joe Madman and the Sidewalkers
Het trio Joe Madman & The Sidewalkers omschrijft hun sound zelf als: “een manische mix van rock and roll en psychedelica bedekt met een dikke laag Tabasco”. Maf, vet, vaag en heet dus, zo ongeveer op z’n Westlands vertaald. Mitchell Rivers (Vox/gitaar), Joost van Oeveren (drums) en Lars de Lange (bas/orgel) lieten zich inspireren door artiesten als The Cream en Iggy Pop, maar ook door een componist uit onverwachte hoek: Ennio Morricone. Op 4 juli staan ze even niet in het voorprogramma van DeWollf (zoals ze gewend zijn), maar knalt hun psychedelische blues/garagerock als een denderende Western stoomtrein uit de speakers van DijkRock!

19.00-20.45 uur The Hard Rows
Lesley de Jong (zang), Eric Pronk (harmonica), Marco Stegeman (gitaar), Ed Prins (drums) en Jasper Mierop (bas) vormen samen The Hard Rows. Ooit begonnen als de garage/bluesband Smokin’ Cadillac (DijkRock 2012!), maar begin dit jaar besloten ze een nieuwe richting op te gaan. The Hard Rows slaan een brug tussen de primitieve rauwe blues uit de eerste helft van de 20ste eeuw en de zwaar elektrisch versterkte muziek uit de jaren ’60 en ’70. Ze creëren hiermee een ‘bullshit-vrij geluid’, niets meer en niets minder! Die garage-sound songs bevatten teksten over vrouwen, drank en allerlei ellende. En ze spelen het HARD!

20.15-21.15 uur Texas Radio
De boys van Texas Radio uit het dorp Diepenheim in de provincie Overijssel worden omschreven als: ‘een losgeslagen bende vol chaoten’. Dat valt alleszins mee… todat ze een podium betreden. Arthur Akkermans (zang/bluesharp), Joris van den Berg (orgel/trompet), Niek Cival (gitaar), Teun Eijsink (bas) en Imanishi Kleinmeulemans (drums) zijn als kleine jongetjes in de platenkasten van hun ouders gedoken. Ze deden zodoende invloeden op van illustere voorgangers als The Doors, Allman Brothers Band en Led Zeppelin. Ze spelen dus een mix van blues, rock ‘n roll en psychedelica en weten live een érg overtuigende show neer te zetten. Dat hebben sommige Maasdijkers al eerder kunnen beleven tijdens het 5-jarig jubileum-optreden van de Muziekzolder in oktober 2014. Maar ze speelde ook al eerder op grote festivals zoals de Zwarte Cross en Ribs & Blues in Raalte. En nu komen ze DijkRock in heuse festivalsferen brengen. Dat mág je niet missen.

21.45-23.00 uur Fan Halen
Bijna traditiegetrouw wordt DijkRock afgesloten met stevige herkenbare rockmuziek. Westlandse drummer Ronni van Elswijk en zijn Haagse bandmaten Ruud Groenendijk (gitaar), Dave Bordeaux (bas) en Fred Pieters (zang) laten je de authentieke hardrock sound van de legendarische band Van Halen herbeleven met hun tribute Fan Halen! Dit kwartet speelt voornamelijk songs van de originele Van Halen line-up die voor het laatst in Nederland speelde op het Pinkpop Festival in 1980. ‘Runnin’ With The Devil’, ‘You Really Got Me’ en ‘Ain’t Talkin’ ‘Bout Love’ van het legendarische album Van Halen I… ze komen stuk voor stuk voorbij. Fan Halen benadert de originele sound van de Amerikaanse broertjes met Nederlandse roots Alex en Eddie Van Halen, Michael Anthony en de zang en acrobatische capriolen van David Lee Roth gevaarlijk dicht! Kom deze bijzondere stageact daarom zien en horen!

Zie hier een impressie van DijkRock 2104:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: