Pinkpop Special: onze podiumplanner voor za. 7 juni

1

Op 7 juni gaan veel TBA-lezers en andere gerijpte muzekfans na jaren of zelfs voor het eerst naar Pinkpop. En wel voornamelijk om The Stones te zien. Maar Pinkpop is uiteraard veel meer ( Lees ook: Zaterdag is meer dan rock ‘n roll). Zo gaan deze oude bluesrock-fans de North Mississippi Allstars en Robert Plant and the Sensational Space Shifters mislopen omdat die een dag later spelen. De focus is dus gericht op de zaterdag, en maken we hiervoor een podiumplanner!! Iedereen maakt natuurlijk helemaal zelf uit waar ie zijn muzikaal genot gaat halen, maar vanuit The Blues Alone? Stellen wij toch het volgende voor:

Als je binnenkomt op het PinkpopPlein, zie gelijk aan je linkerhand Stage 4 waar in de loop van de middag twee lokale bands spelen, de Afterpartees en de Paceshifters. Loop je door naar het grote festival terrein dan ga je naar links -helemaal naar de achterkant van het terrein- om de 3FMStage te vinden. Vooraan het terrein vind je uiteraard de Mainstage met daar vlak naast de Brand Bier Stage. Vier podiums om uit te kiezen dus. Wij geven jullie tot 15.00 uur de tijd om rond te lopen, maar dan moet je je wel verzamed hebben bij de MainStage om Ed Kowalczyk, de legendarische voormalige leadzanger van de populaire Amerikaanse rockband Live te horen en zien.  Deze show staat in het teken van ‘Throwing Copper’, het tweede album van Live dat in 1994 verscheen en sindsdien vele miljoenen keren over de toonbank ging. Tijdens Pinkpop zal Kowalczyk worden begeleid door het Noordpool Orkest.

Om 16.00 uur kun je op de Brand Bier Stage Thé Lau’s The Scene mee maken. De Amsterdamse band The Scene stopt ermee. De band rondom oprichter, frontman en songwriter Thé Lau speelt op Nederlandse bodem alleen nog op 7 juni op Pinkpop en 17 juni in de Paradiso. De laatste show is in Brussel op 21 juni in de AB. Het afscheid is noodgedwongen omdat Thé Lau onlangs te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer zal leven. De zanger en frontman heeft al enige tijd kanker: ’Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso in Amsterdam en de AB in Brussel.’

Maar je kunt ook even voor 16.00 uur naar de 3FM Stage lopen voor het optreden van HAIM.  De zusjes Alana, Este en Danielle (en drummer Dash Hutton) hebben in no-time van Haim een uitgebalanceerde band gemaakt. Het geluid van de poppy rockband uit Los Angeles, die soms doet denken aan FleetwoodMac, kan wolken doen verdrijven. Het swingende trio kan overigens met meerdere instrumenten uit de voeten en staat mede daardoor bekend als een uitstekende live-band.

Zorg er voor dat je om 17.00 uur weer terug bij bij het Mainstage voor het feestje dat wordt gebouwed met Flogging Molly. Dat betekent proosten, springen en brullen. ‘Drunken Lullabies’, ‘Devils Dance Floor’ en ‘Black Friday Rule’; de onuitputtelijke Amerikanen zullen hun folk met graagte aan je voorschotelen.

Ja het is ff lopen maar goed voor de bloeddoorstroming: om 18.00 uur begint gitaarvirtuoos Joe Bonamassa anders op de 3FM Stage. Je wordt niet zomaar voor een Grammy genomineerd, je formeert niet zomaar een supergroep en je brengt al helemaal niet zomaar met Eric Clapton een plaat uit. De veelzijdigheid van de New Yorker stuwt hem naar hoogtes waar glazenwassers bang voor zijn. Bo-na-mas-sa!!

Is John Mayer een natuurtalent, of is hij een geboren singer-songwriter? In zijn geval lijkt er geen verschil te zijn; Mayer schrijft vanaf zijn zeventiende en zal dat tot zijn dood blijven doen. Sinds het wervelende ‘Your Body Is A Wonderland’ ligt de wereld aan zijn voeten. Het was ook een tijdje bewust stil rond Mayer, maar gewezen kunstenaars komen altijd terug. Hij ontwerpt, doet stand-up comedy en godzijdank is hij altijd prachtige songs blijven maken. Om 19.00 uur op de Mainstage. Zorg dat er op tijd staat.

Uiteraard blijf je daarna gewoon op je plekje staan om netjes te wachten totdat The Greatest Rock ‘n Roll Band het MainStage betreedt. Ik ben benieuwd hoe Smeets (ja dat gaat ie toch zeker zelf doen) deze band gaat aankondigen: Om 21.00 uur spelen daar The Rolling Stones:

TheBluesAlone PodiumPlan:

15.00 – 16.00: Ed Kowalczyk & Noordpool Orkest  (Mainstage)
16.00 – 17.00: The Scene (Brand Bier Stage) OF 16.00 – 17.00: HAIM (3FM Stage)
17.00 – 18.00: Flogging Molly (Main Stage)
18.00 – 19.00: Joe Bonamassa (3FM Stage)
19.00 – 20.00: John Mayer (Main Stage)
21.00 – 22.30: The Rolling Stones (Main Stage)

Kijk voor het volledige programma op www.pinkpop.nl

One Response