Pinkpop Special: zaterdag is meer dan only rock ‘n roll!

PINKPOP ZATERDAG 7 JUNI: 14.30-23.00 UUR

THE ROLLING STONES * JOHN MAYER * FLOGGING MOLLY * ED KOWALCZYK & NOORDPOOL ORCHESTRA * JOE BONAMASSA * WHITE LIES * THE SCENE… [foto’s: Peter den Hartog, Arjan Vermeer & © Artists promo’s]

Dat de Rolling Stones  een nieuwe episode gaan toevoegen aan de geschiedenis van het Pinkpop festival in Landgraaf staat nu al vast. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood, wat moet je er verder nog aan toevoegen… Misschien dat de aantrekkingskracht van de band ongeëvenaard is? Of misschien dat de nalatenschap van The Rolling Stones niet in kilo’s goud valt uit te drukken? Maar dat is niks nieuws. Als je over grootheden spreekt, is het soms beter om te zwijgen. En zaterdag 7 juni vanaf 21:00 uur gewoon lekker rocken en rollen met z’n allen voor die Pinkpop Mainstage!

tba-pinkpop-jm

Verder is er – zelfs voor de Stones fans – veel meer moois te beleven in Landgraaf-Megaland op die zaterdag. Zoals natuurtalent en geboren singer-songwriter John Mayer.  Mayer schrijft al vanaf zijn zeventiende kwaliteitsongs en zal dat tot zijn dood blijven doen. Sinds het wervelende ‘Your Body Is A Wonderland’ ligt de wereld tba-pinkpop-fmaan zijn voeten. Het was ook een tijdje bewust stil rond Mayer, maar gewezen kunstenaars komen altijd terug. Hij ontwerpt, doet stand-up comedy en godzijdank is hij altijd prachtige songs blijven maken. Vanaf 19:00 uur ook te zien op de Mainstage, een betere ‘support’ kunnen de Stones zich niet wensen.

 

Op diezelfde Mainstage begint om 17:00 al het muzikale borreluur, la hora del aperitivo! De Amerikaanse folk-punkband met Ierse wortels Flogging Molly  serveert dan een mengeling van punkrock en Ierse folk die duidelijk is geïnspireerd door Dropkick Murphys en de Ierse band The Pogues. Alle bandleden van Flogging Molly zijn woonachtig in Los Angeles, maar zanger en oprichter Dave King is een geboren Ier. Traditionele instrumenten als de banjo, mandoline, accordeon, viool en fluit is deze zevenkoppige band dan ook niet vreemd. Net als John Mayer zijn deze mannen en vrouw ook al eens eerder te zien geweest op Pinkpop.

_G209649-1-2-border
En om het rondje Mainstage op zaterdag compleet te maken vermelden we ook nog even de dagopener daar om 15:00 uur: Ed Kowalczyk. De Amerikaanse zanger/gitarist Ed Kowalczyk was t/m 2009 de frontman van de post-grungeband Live met wie hij in 1994 het klassieke doorbraakalbum ‘Throwing Copper’ (1994) uitbracht. Om de twintigste verjaardag van dat succesvolle album te vieren spelen Ed en zijn nieuwe band én het Nederlandse Noordpool Orkest deze plaat die middag integraal, vandaar: Ed Kowalczyk performs Throwing Copper. Bereid je dus maar voor op een trip down memory lane met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’. Pinkpop 2014 wordt legendarisch!

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere podia: de 3FM Stage, de Brand Bier Stage en Stage 4! Waar onder meer te bewonderen zijn de Amerikaanse bluesrock gitarist Joe Bonamassa,  de Londense indieband White Lies of de poëtische Neder-rockband The Scene  rond zanger/gitarist Thé Lau. Maar hierover volgt later meer. Het complete tijdschema  voor de Pinkpop zaterdag 7 juni ziet er als volgt uit:

Mainstage
21.00 – 22.30: The Rolling Stones
19.00 – 20.00: John Mayer
17.00 – 18.00: Flogging Molly
15.00 – 16.00: Ed Kowalczyk & Noordpool Orkest

3FM Stage
20.00 – 21.00: Bastille
18.00 – 19.00: Joe Bonamassa
16.00 – 17.00: HAIM
20.00 – 21.00: Epica

Brand Bier Stage
18.00 – 19.00: White Lies
16.00 – 17.00: The Scene
14.30 – 15.00: Les Djinns
19.00 – 20.00: Gecko

Stage 4
17.00 – 17.45: Afterpartees
15.00 – 16.00: Paceshifters

 

PinkpopPlattegrond1

1 thought on “Pinkpop Special: zaterdag is meer dan only rock ‘n roll!”

Comments are closed.

%d bloggers like this: