KINGS OF LEON TERUG IN NEDERLAND!

De Amerikaanse alternatieve rockband Kings of Leon behoeft tegenwoordig geen uitgebreide introductie meer. De laatste jaren spelen ze grote zalen plat en zijn ze graag gezien gasten op festivals zoals o.a. Lowlands en Pinkpop. De band werd in het jaar 2000 opgericht in Nashville Tennessee door de drie broers Nathan, Caleb en Jared en hun neef Matthew Followill. Lange tijd begeeft de band zich voornamelijk in het underground circuit en zijn ze in die beginjaren vooral populair buiten hun thuisland Amerika. Sinds het verschijnen van album ‘Only by the Night’ in 2008 is de band niet meer te stoppen. In 2010 winnen ze zelfs drie Grammy Awards voor ‘Use Somebody’ en ‘Sex on Fire’. Het laatste optreden van Kings of Leon in Nederland was tijdens MTV EMA, ook in de Amsterdamse Ziggo Dome. In september 2013 verscheen het langverwachte zesde album ‘Mechanical Bull’. Voor het concert op 2 juni a.s. in de Ziggo Dome zijn nog kaarten verkrijgbaar. Als support treedt GroupLove op!

 tbakoljustjared