Win CD’s en luister nu alvast naar Rhythm & Blues Night 2014 in Groningen

Deze actie is inmiddels gesloten. De winaars zijn bekend: Frank Rulof, Henri van Ooijen en Jan Chris van Houten krijgen in de komende dagen eén van onderstaande cd’s thuisgestuurd:
The Sonics – Here are The Sonics;
Big Sugar – Revolution Per Minute;
The Tightropes – 3d Music,
Wij zijn benieuwd naar hun mening die we zullen verwerken in onze recensie. Deze zullen we begin mei publiceren!!

Elk jaar vindt-in het voorjaar- de Rhythm & Blues Night plaats in de Oosterpoort in Groningen. En elk jaar krijgen de programmeurs het voor elkaar om illustere namen op de planken te krijgen. Zo liggen de optredens van Betty Wright, Poppa Chubby en The Paladins uit 2013 nog vers in ons geheugen. Ook dit jaar  -op 3 mei a.s.- kunnen we ongegeneerd gaan genieten van niemand minder dan de Tedeschi Trucks Band, Band of Heathens, Coco Montoya en Johnny Lang !! Deze gelouterde bluesartiesten zullen dan ook zeker zorgen voor uitverkochte zalen in het Groningse.

Maar de programmeurs van de Rhythm  Blues Night  houden het daar niet bij. Ook de -voor het grote publiek wellicht- wat minder bekende, maar ook gelouterde, namen krijgen de kans de podia in De Oosterpoort onveilig te maken. En de redactie van The Blues Alone heeft -samen met de organisatie van de R&B-Night- besloten juist daar de schijnwerpers op te plaatsen. Sterker nog, we geven de lezers van Thebluesalone.nl de kans om te beoordelen welke bijdrage deze bands aan het mooie Groningse festival gaan geven. Dus let op: van onderstaande bands kun je de laatste CD of EP winnen en als je dan jouw mening daarover aan ons toestuurt die wij dan publiceren wij die in een  recensie-artikel op ons online magazine Thebluesalone.nl. Maak van deze gelegenheid gebruik om even mede-redacteur van Thebluesalone.nl te worden !!

big-sugarGBig Sugar:

Al twintig jaar lang laat Big Sugar het publiek swingen en grooven. Gordie Johnson en zijn rasta broeders spelen een unieke blend van roots-rock-reggae, soul en dub met karakteristieke double-neck gitaren en, uiteraard, dansende dreadlocks.  De multi-platinaband en Edison winnaar inspireerde bands als The Black Crowes en Gov’t Mule en staat bekend om een knallende live performance met een constante, onmiskenbare groove. Het meest recente album is ‘Revolution per Minute‘ en ook verscheen er een samenwerkingsproject met reggae legende Willi Williams, genaamd ‘Bust No Guns’.

The Sonicsthe-sonicsG

The Sonics worden gezien als een van de grondleggers van de garagerock. Catchy refreintjes, zwaar overstuurde gitaren, gierende orgelpartijen en scheurende saxofoonsolo’s definieerden het geluid van The Sonics. In de jaren 60 van de vorige eeuw brachten ze de albums ‘Here Are The Sonics‘ en ‘Boom’ uit, beiden klassiekers binnen het genre.  En daarna werd het angstvallig stil. Ruzies, het gezinsleven en ‘normale’ banen zorgden ervoor dat de mannen uit de muziek verdwenen, op een kleine reünie hier en daar na. Een paar jaar geleden begon het bij drie bandleden toch weer te kriebelen en met twee verse krachten werd een ‘echte’ comeback gemaakt. En zo waren ze in 2010 voor het eerst (!) live te zien in Nederland, toen de oude rotten Paradiso afbraken. Erg bijzonder dus dat deze legendarische garagerockers naar Groningen komen!

tightropesKThe Tightropes

De jonge heren van The Tightropes wonnen in 2012 nog het lokale Rode Oortjes festival en gaven sindsdien maar liefst 150 shows. Ze spelen rauwe bluesrock met funk elementen, maar putten eigenlijk uit ieder genre: vleugjes jazz, punk en klassiek kun je dan ook zomaar terug horen in de The Tightropes sound.  Live staat de band voor georganiseerde chaos, waarbij de denderende drums, stuwende bassen en jankende gitaren een verpletterende indruk achter laten. Ze brachten al twee EP’s uit (waaronder 3D music) en dit jaar moet het debuutalbum verschijnen. Ook zetten de Groningers de eerste voorzichtige stappen richting het buitenland.

 

 

DEZE ACTIE IS GESLOTEN !!!

Win dus de volgende CD’s:
The Sonics – Here are The Sonics;
Big Sugar – Revolution Per Minute;
The Tightropes – 3d Music,
door aan te geven welke van deze drie bands al eerder in de Oosterpoort op het Rhythm & Blues Festival verschenen.
Stuur een mail voor 5 april a.s. naar info@thebluesalone.nl ovv CD-actie R&B Night met jouw naam, adres en email.
En stuur jouw mening terug voor onze recensie

Bezoek ook de site van de Rhythm & Blues Night 2014